Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Поки людина не здається, вона сильніша від своєї долі

Блог на БРІЗ


Дорошинський Олег
Політичний оглядач
Судилище проти «Народного контролю» - це черговий піар «Свободи»?
21.9.2012, 15:06

 

Недавно, як голова Ради громадської організації "Народний Контроль", я виступив у ЗМІ з приводу ошукання мешканців міста комунальною структурою «Єдиний розрахунковий центр»при сплаті комунальних послуг.

Контора, створена «свободівською» більшістю в міській раді, відразу ж після мого виступу заявила про те, що подає на голову громадської організації до суду та вимагає 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Вважаю за необхідне повідомити, що відповідних судових засідань ще не було, бо ні я, ні громадська організація не отримували з цього приводу ніяких позовних документів. Тільки вчора в суді нам стало відомо про те, що керівництво ЄРЦ начебто надсилали якісь документи, але на зовсім іншу(не мою і не громадської організації) адресу. 

Тому ми припускаємо, що «Свобода» це робить спеціально виключно для піару. Адже цілком зрозумілим є те, що такі позови є просто марною тратою часу, скоріш за все це намагання затягати по судах тих, хто не згідний з політикою «єдино правильної» партії.Ймовірно, саме тому документи були направлені на іншу адресу(при тому, що паспортисти з даними про мешканців працюють саме в ЄРЦ).

Це виглядає кумедно, як у відомому анекдоті про курку та півника, який біжить за куркою і думає: якщо не дожену, то хоч зігріюся.

Скоріш за все, це істерика самого О.Сича. Напевно, хоче Максимович помститися за те, що нами викриті деякі "темні справи" міської Свободи. Невже ці «захисники нації» вважають, що судитися із населенням, яке їх вибирало - це найкращий метод підняття собі рейтингу? Можливо, тому у них цей рейтинг останнім часом стрімко падає. Гадаю, що не один мешканець багатоповерхівки міста «почухав» собі потилицю, отримавши квитанцію від ЄРЦ про сплату комунальних послуг, і водночас лаяв себе за те, що в свій час віддав голос за ВО «Свобода».

Як бачите, «захисники нації» не чіпляють багатих, які проживають у власних будинках і не платять ні за прибирання прибудинкової території, ані за вивіз твердих побутових відходів. А бідних можна і «лохотронити», можна поставити їх в позу і, як писав Володимир Гарматюк, "без мене мене женити" та "жарити їх і в хвіст та гриву".

Можна придумати договір, який мешканцям підписувати не потрібно, а послуги надаватиме ЄРЦ, якщо схоче. В їхніх будинках може прибирати депутат міськради М.Сеньків із головним бухгалтером новоствореної Свободою комерційної структури. А перевірити мешканець не може, бо виявляється виконком міськради зробив ЄРЦ виконавцем послуг з прибирання внутрішньобудинкової та прибудинкової території. Ну і що, що ЄРЦ формальний виконавець, «Свобода» затвердила Статут підприємства в якому дозволила ЄРЦ делегувати право виконавця послуг кому забажає. А щодо мешканця, то тут за думкою «свободівців», «його не мелеться».

От і став виконавцем послуг по прибиранню внутрібудинкової території депутат міськради від фракції «Свобода» Михийло Сеньків та його фірма, у якій по документах працювали всього лиш дві особи: він і бухгалтер! Виходить, внутрібудинкові території міста Івано-Франківська прибирались двома особами, один з яких навіть депутат.

Що не кажи «свободівці» швидко навчились трактувати законодавство "на хлопський розум". Не заперечуємо, що "на хлопський розум" добре тоді, коли хлоп розумний, але ними на жаль забуте просте правило, хто платить, той і замовляє музику.

Користуючись безвихідним становищем малозабезпечених, «свободівці» просто знущаються над городянами. Натомість керівництво ЄРЦ за кошти мешканців, тобто оплачену квартплату, виявляється може не робити ремонтів, а викидати кошти "на вітер", тобто оплатити позов біля 1000 грн., судові витрати, оплатити роботу свого юриста та інше. Адже їм це можна робити, вони в місті - влада.

Все з чим не згідні мешканці і відкрито заявляють, це є наклеп проти великих патріотів. Так вважають у Свободі.

З усього ясно, що представники цієї партії, які перебувають у владі, надалі будуть «піаритися» та всім брехати, що реформа ЖКГ в місті проведена на вищому рівні, що вони дуже розумні і що в Україні до тепер ще ніхто не здогадався таке зробити. А те, що з мешканців незаконно здирають немалі суми, навіть за послуги які "надавав" п.Сеньків із бухгалтером комерційною структурою "Комунальні інвестиції" - це у них називається початком реформи, а реформа потребує жертв.

Ніхто із «захисників нації» не задумується і про те, що внаслідок цієї реформи збільшено армію «неробів» і вони висять на шиї платників податків міста.Я пригадую, що УЖКГ (управління житлово-комунального господарства) в штатному розписі було 33 працівники і займалися вони реально двома речами, капітальним ремонтом житла та капітальним ремонтом доріг. Внаслідок «свободівської» реформи вже другий рік капітальний ремонт доріг проводить УКБ (управління капітального будівництва), а всі кошти капітального ремонту житла передано ЄРЦ. Чим займається теперішній департамент (колишнє УЖКГ) - всім відомо: утримують за рахунок бюджету міста 30 працівників, яким щомісяця даремно платять зарплату, що в сумі становить біля 100 тисяч гривень за один місяць. В ЄРЦ управлінського апарату аж 65 чоловік, за штатом ще більше і на кожному кроці кричать, що їм не вистачає коштів.

Як на мене, то велика біда, що в обласному центрі до влади прийшла як кажуть у Бурштині "свободівська шпана", яку необхідно терміново зупинити.

Попередній склад міської ради хоч і теж критикували, але депутати приймали міський бюджет в якому передбачали біля 9 млн.грн. на капітальний ремонт житла і один мільйон на фінансову підтримку ЖЕО. І в порівнянні видно, що в ті роки в 10-15 раз більше проводився капремонт житлових об’єктів. Тепер ці кошти перекинули як дотаційні для ЄРЦ і ми не бачимо як їх використовують.

Адже "втирання" мешканцям про те, що це їхнє житло і все мають ремонтувати мешканці, а згодом прийняття «свободівцями» рішення про співфінансування - це «лохотрон» вищого ґатунку.

Що тут казати, отак добре видно як «Свобода» "піклується " про мешканців. Але тим часом Сич О.М. надалі «піариться», примусово зібравши комунальників у колишньому приміщенні ЖЕО №3, він розповідав про те, що відношення до збору коштів як і до роботи ЄРЦ немає відношення.

Сич добре виправдовувався, та забув пояснити чому «свободівці» вигнали на вулицю більше 2000 спеціалістів, через що в 2012 році зимою будинки замерзали. Чому місто стає бруднішим, а люди платять все більше!? Він виправдовувався: «…я не маю відношення до роботи ЄРЦ»… (тобто до роботи своїх однопартійців міської організації, яких колись приймав у партію). Абсурд! Правда, пане Сич Олександр Максимович?

З повагою, Михайло Вінтоняк


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців