Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Й малими ділами можна заслужити милість Божу

Блог на БРІЗ


Володимир Гарматюк
Журналіст
αναθημα
20.6.2013, 19:40 (ред.)

Мушу вдатися до корекції. Бо поза емоційними означеннями загубилася суть того, що хотів сказати. Для початку - перепрошую мирян, чиї почуття образили мої вислови. А також - отців, котрі не займаються описаними мною непотребствами. Ну бо не всі п'ють і курять. Але Бог мені суддя. Як, зрештою, і всім нам. 

Кілька тижнів тому, коли пішов з сім'єю прогулятися до парку між Хоткевича і Молодіжною, звернув увагу на забиті слупики. Ще подумав собі: коли встигли? і що тут будуватимуть?

Наступного дня почув, що міський голова на апаратній нараді поставив питання про цю забудову. Заявивши, що йому не відомо, хто, чого і як. 

Днями зателефонувала до редакції жінка. Назвалася Юлією. І повідомила, що минулого (перед дзвінком) вечора у сквері відбулася штовханина. Діти, які лазили територією за слупками, були брутально облаяні охороною. А батькам заявили, що там тепер приватна територія. І запросила на акцію протесту, яку знімали два телеканали і висвітлювали журналісти місцевих інтернет-видань. Що цікаво, наразі є дві версії того, що там має постати. Одна більш реальна, хоча її заперечують юристи. А друга більш бажана. Але ми живемо в реальному світі. За першою версією, на тому місці має постати цілий єпархіальний комплекс. За іншою - облаштований дитячо-спортивний майданчик. Я глибоко віруюча людина, тому вірю в те, що там таки буде єпархіяльний комплекс. 

Чи Андрій Кузь, адвокат, що представляє інтереси УГКЦ в даній ситуації, осквернив уста свої облудою в коментарях журналістці ТРК 3-студія: «Стосовно будівництва, питання про це не йдеться, керівництвом Єпархіального управління було озвучено позицію, стосовно того, що тут буде проведено благоустрій, буде вивезено сміття, дане питання буде узгоджено з мешканцями про облаштування дитячого майданчика на даній території».

Або, то отці духовні осквернили облудою заповіді Патрона? І адвокатові ложно свідчили, щоби він лож тую вселенськую пастві?

Мені тут згадалося про анафему. Кілька років тому нам, працівникам 3-студії вже грозилися оголосити її колеги УГКЦ з братньої конфесії. Братньої, ну бо всі вони брати во Христі. І то брехня, що є міжконфесійна ворожнеча. Між ними немає. Бо одні справи чинять. Хіба за територію та майно сперечаються. Але й в тому вони однакові. Брати, тобто, рідні. Так що однією анафемою більше, однією менше - один шлях. Дорогою намірами благими мощеною.

 

(фото звідси: www.blitz.if.ua

дякуємо колегам)

Ще цікаво. На фото видно, що споруда з її доріжками плавно переходить в парк. Тобто, весь парк буде "приватною територією"? Зрештою, побачимо. Може й справді сміття вивезуть і дітям майданчик спорудять.. Тоді попрошу вибачення знову. Публічно. Вже за сумніви написані вище.  


оленка 16:16, 25.6.2013

невдячна тема, піднята в цьому блозі: якщо це все правда, то люди осуджуватимуть автора за те, що він пішов проти Церкви, якщо ж це все брехня, то - "Бог суддя" цьому автору!

Гарматюк 14:56, 27.6.2013

Так отож... А "невдячних" тем не буває. Правда, як тільки висловлюєш власну думку, то одразу кажуть, що проплачений. А коли пишеш "файно", то знайдуться ті, хто скаже, що "лиже".. Біда чорна.

Ірина Охотнік 09:40, 28.6.2013

А чи не було б краще, якби УГКЦ узяла б собі якийсь пустир, облагородила його, побудувала церкву, посадила парк. Думаю, у цій справі і віряни допомагали б? Що це все відбувається? Доки таке тривати буде? Не церкви слід будувати, а проводити таку церковну діяльність, щоб наші діти, внуки навіть не сміли думати про зміну віри. А так пріоритетами залишається алкоголь, наркотики, розпуста і т.д.

Ірина Охотнік 10:08, 28.6.2013

Хоча все правильно. Це реакція будь-кого, хто має гроші, владу, вплив на соціум. Згадаймо статтю п. Гарматюка про сміття. Отож. Ми у вас заберемо, приберемо, вивеземо після вас купи сміття, побудуємо храм, а ви за це дякую скажете. Скоро парки будуть платними. Хочете погуляти, будь ласка, проходьте, з вас 5 грн за годину, бо я за землю заплатив, після вас сміття камазами вивозив, лавочки понаставляв, бордюри побілив, кожного дня прибираю. Чи не так?

Олександра 10:54, 3.7.2013

Кращого храму за природу немає.Це добре розуміють "служителі Божі". Але облагородити пустку не хочуть, а йдуть туди, де все зелене. Ділянка, стала звалищем, коли отримала у 2010 році статус приватної. Таке враження, що довели до цього стану, щоб тицьнути паству, як кошенят, у калюжку: "бачте, ми прийшли і облагородили. А що діти мікрорайону не мають життєвого простору, що пенсіогнри задихаються у багатоповерхівках, то байдуже. Ми платимо податки, а де служби, що маєть стежити за дотриманням порядку. Може приийшов час, кожному вичавити з себе совка та бути відповідальним за те, що відбувається довкола.

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців