Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


До обіду - фейсбук, після обіду - Інстаграм

Щоб вода була тихою, а совість - чистою! З 1 квітня починається період нересту


27 Березня 2013 p.

З історії відомо, що ще за часів Петра I під час нересту заборонялось навіть у церковні дзвони дзвонити, бо рибі потрібна тиха вода. На жаль, досвід пращурів ми часто забуваємо. Тому з кожним роком кількість риби та інших водних біоресурсів в наших водоймах зменшується. Причинами цього є: браконьєрство, забруднення водних об'єктів (що викликає навіть масову загибель водних біоресурсів), перекриття можливості заходу плідників на нерестовища, зниження водності річок, обсихання ікри через штучне різке зниження рівня води у водосховищах, знищення, замулення нерестовищ, добування піщано-гравійної суміші з русел річок та прибережних захисних смуг, проведення інших робіт, які негативно впливають на стан водойм.

Нерест (період розмноження) - особливий у житті риб. У нашому регіоні більшість риб розмножуються з ранньої весни до початку літа. До ранньонерестуючих риб належать: щука, окунь, підуст, білизна, лосось дунайський (місцева назва "головатиця"), нерест яких проходить при температурі води 4-15 *С. При підвищенні температури води до 15-20 *С нереститься лящ, головень, плітка, рибець, при температурі більше 20 *С - сазан, короп, лин. Як бачимо, головні умови для проходження нересту створює сама природа, але від людини, її господарської діяльності також залежить успішність відтворення водних біоресурсів. В першу чергу люди не повинні заважати рибі, іншим водним біоресурсами самим підтримувати чи збільшувати свою чисельність.

З метою забезпечення охорони, відтворення рибних запасів та інших водних біоресурсів наказом Івано-Франківськрибоохорони № 15 від 26 березня 2013 р. на території Івано-Франківської області заборонено любительське рибальство, промисловий лов риби у Бурштинському водосховищі, добування водних біоресурсів на період нересту риби, розмноження інших водних біоресурсів у водних об`єктах з природним відтворенням в таких межах і у такі терміни:
- в р.Дністер з усіма притоками та створеними водосховищами - з 1 квітня по 10 червня;
- в р.Прут з усіма притоками - з 1 квітня по 20 травня;
- в придаткових системах водойм та незакріплених ставках - з 1 квітня по 30 червня.
Примітка: придаткові системи водойм - непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені.

Як виняток (та сподіваючись на сумління громадян, їх відповідальне ставлення до користування природними запасами), рибалкам-аматорам надано право обмеженого вилову риби однією вудкою (поплавцевою або донною) з одним гачком та одним спінінгом з блешнею, в світлу пору доби, дотримуючись визначених Правилами любительського і спортивного рибальства норм вилову риби (до 3 кг дозволених до вилову видів та розмірів), лише з берега в:
- р.Дністер на ділянці від шляхового мосту біля с.Сівка-Войнилівська до шляхового мосту біля с.Нижнів, крім пригирлових ділянок приток р. Дністра 1-го порядку (які впадають безпосередньо в р.Дністер) у радіусі 500 м від їхніх гирл (місць впадіння);
- р.Прут в межах м.Снятин, м.Коломия та ділянці річки від м.Коломия до мосту в с.Корнич;
- р.Бистриця Солотвинська та р.Бистриця Надвірнянська в межах м.Івано-Франківська (до їх злиття);
- в нижній частині Івано-Франківського міського озера (у верхній мілководній частині озера рибальство заборонене, межа по лінії рятувальна станція – місток на острів, заборона також стосується містка та острова).

На час нересту заборонено проведення у рибогосподарських водних об'єктах та прибережних захисних смугах господарських робіт (видобування піщано-гравійної суміші, розчистка русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо), які негативно впливають на процеси відтворення водних біоресурсів. Зрозуміло, що у вказаний період заборонено пересування плавучих засобів (човнів) на нерестовищах.

Посилюється контроль за роботою та ефективністю рибозахисних пристроїв водозабірних споруд підприємств області, що здійснюють забір води із рибогосподарських водойм.

Наголошуємо, що правилами рибальства заборонені продаж або скуповування риби, ікри і водних безхребетних та продуктів їх переробки без наявності документа, який підтверджує законність їх придбання, та сертифіката якості (зауважте, продавати любительський улов не можна).

Аналогічно заборонений продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства (в першу чергу - "електровудок").

Застерігаємо власників автотранспорту: миття у рибогосподарських водоймах або в їх прибережних смугах транспортних засобів карається штрафами. Ширина прибережної захисної смуги визначена ст. 88 Водного кодексу України та складає (залежно від крутизни схилів):
- для малих річок, струмків і потічків, ставків площею менше 3 га - 25 м або 50 м;
- для середніх річок (Бистриця, Лімниця, Прут), ставків площею більше 3 га - 50 м або 100 м;
- для великих річок (Дністер), озер - 100 м або 200 м.

Шановні мешканці краю! Підтримуйте належний санітарний стан водойм, не залишайте на берегах сміття та інші відходи, не допускайте засмічення та забруднення водних об'єктів.

Сумлінне дотримання вимог природоохоронних законодавчих актів, доброзичливе ставлення до природи допоможе зберегти та примножити водні біоресурси, стане запорукою майбутніх добрих уловів рибалок-аматорів.

Прес-служба Івано-Франківськрибоохорони


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1273
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців