Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Якщо боїшся — не говори; якщо сказав — не бійся

Ментальне здоров’я входить до п’ятірки найбільших глобальних викликів майбутнього – результати дослідження


15 Вересня 2023 p.

На замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів, який пройшов 6 вересня у Києві за ініціативою першої леді Олени Зеленської, британська компанія Alligator Digital провела дослідження щодо ментального здоров’я та ставлення до нього в різних країнах світу.

Всього охоплено 11 країн світу, серед яких – Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Ізраїль, Німеччина, Польща, США, Туреччина, Україна, Хорватія, Японія. Проведено 11 000 інтерв’ю – по 1 000 в кожній країні. Такий підхід виключає спотворення даних, враховуючи різну чисельність населення.

На думку респондентів, ментальне здоров’я в наступні 5 та навіть 20 років залишатиметься серед найбільших глобальних викликів. Воно викликає таку ж стурбованість як інфляція, зміни клімату, бідність, втрата роботи або зниження доходів. Дослідження показує: для молоді ментальне здоров'я є більшим викликом, ніж для старшого покоління.

Серед факторів, які впливають на ментальне здоров’я, респонденти називають такі: з глобальних – світові економічні проблеми, наслідки пандемії Covid-19 та війни; з особистісних – тяжка втрата близьких чи рідних, розрив сімейних стосунків, виклики в професійному житті.

Варто зазначити, що як самі фактори, так і рівень їхнього впливу, відрізняється залежно від країни. Наприклад, в Україні найбільший вплив на ментальне здоров’я громадян має війна, в Туреччині – економічна нестабільність, в Японії – розрив сімейних стосунків тощо.

До слова, війна впливає не лише на тих, хто перебуває безпосередньо в зонах конфлікту, її наслідки відчуваються у всьому світі. Як показало дослідження, вплив війни в Україні відчуває кожен другий по всьому світу. Більше третини (35%) опитаних сказали, що все ще відчувають вплив конфліктів минулого століття.

Найбільш вразливі до впливу війни в Україні та світових конфліктів підлітки 13–15 років, найменш – молодь віком 16–24. Однак цей показник зростає відповідно до зростання віку.

Кожен другий українець почувається емоційно гірше, ніж три роки тому. Війна викликає емоційне виснаження, однак люди плекають свою стійкість та сповнюються надією. Дослідження показує, що люди, які на власному досвіді пережили потрясіння, мають більш стійке ментальне здоров’я. З опитаних в Україні 69% погоджуються, що почуваються не найкраще через війну, але водночас вірять, що зможуть з цим впоратися.

Опитування здійснено на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» з ініціативи першої леді України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Експертну підтримку дослідження забезпечили Координаційний центр з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України, BRAND UKRAINE та ГО «Безбар'єрність».

Детальніше з дослідженням можна ознайомитися за посиланням – https://bit.ly/3PsHU8P

Довідково. 6 вересня у Києві вже втретє відбувся Саміт перших леді та джентльменів, який у 2021 році започаткувала перша леді Олена Зеленська. Це міжнародна діалогова платформа подружжів перших осіб країн світу, мета якої – обмін досвідом та реалізація спільних проєктів заради добробуту людей на планеті.

Тема третього Саміту – «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього». Захід складався з трьох панелей: «Ментальне здоров’я: баланс стійкості та крихкості», «Вплив війни на ментальне здоров'я», «Покоління, яке керуватиме світом за 15 років».

Всього особисто чи за допомогою відеозв’язку до Саміту приєдналися 28 учасниць та учасників – подружжів перших осіб країн світу. Повна трансляція заходу доступна на майданчиках Саміту – https://www.youtube.com/watch?v=3Jb4cWrihxk&t=


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 135
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців