Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любов подібна до кільця, де ні початку, ні кінця

В Івано-Франківській міський поліклініці №5 оновили к терапевтичний та гінекологічний кабінети


17 Грудня 2021 p.

В комунальному закладі “Міська поліклініка №5″одразу декілька оновлень. Тут відкрили оновлений терапевтичний та гінекологічний кабінети, а також з’явилась комфортна вбиральня для жінок і молодих матерів.

Про це повідомляє пресслужба міського голови Івано-Франківська Руслан Марцінківа.

Терапевт міської поліклініки №5 Наталія Ожгевич розповідає, в оновленому кабінеті прийматимуть пацієнтів два терапевти. За її словами, за прийомний день лікар приймає мінімум 40 людей. І таку ж кількість обслуговує другий лікар.

«Один працюватиме до обіду, інший  – після. Відповідно буде два лікарі і дві медсестри. В період пандемії ми мали великий наплив. Кількість людей, які звертаються за допомогою, збільшилась в декілька разів. Раніше в кабінеті не було умов: води, умивальника, місця, де присісти. Один з пацієнтів, меценат, запропонував зробити ремонт, провести воду та облаштувати умови в кабінеті. Тож тепер маємо два робочі місця, умивальник, де можна помити руки. Тепер дуже зручно і комфортно працювати», – зізнається Наталія Ожгевич.

Терапевти надають первинну медичну допомогу людям, які уклали декларацію з лікарем. Саме до терапевта спершу звертаються люди при погіршенні стану здоров’я.

«Раніше, в перші місяці ковіду, ми надавали консультації і в телефонному режимі. Тепер, як тільки виникає потреба, люди записуються на прийом або в реєстратурі, або онлайн і приходять до нас. А далі, якщо є потреба, ми вже скеровуємо до вторинної ланки, до вузьких спеціалістів чи в стаціонар», – додає терапевт.

Акушер-гінеколог та лікар УЗД міської поліклініки №5 Надія Малінська радіє оновленому гінекологічному кабінету. Каже, що намагались створити його максимально зручним для пацієнтів.

«У нас проводяться профогляди, а також обслуговуються вагітні жінки. Для професійних оглядів постарались оснастити кабінет максимально. Для цього придбали кольпоскоп з відеосистемою, який дозволяє одразу на первинному прийомі діагностувати патологію шийки матки. Беремо цитологію, а також для зручності вагітних маємо УЗД-апарат, який зразу дає змогу жінці проходити певні обстеження на місці, не виходячи з кабінету. Тобто для максимальної економії часу і зручності, якщо жінка має бажання – вона може це все пройти в одному кабінеті. Якщо виникають певні проблеми, одразу не переходячи з кабінету в кабінет, провести огляд, до прикладу якщо виникає ургентна ситуація», – зазначає Надія Малінська.

Лікар також додала, для зручності пацієнток, в закладі розробили пакет для комплексних оглядів. Для цього варто лише записатися на конкретний час, коли жінка зможе пройти це комплексне обстеження. Комплексний гінекологічний огляд включає: розширену відеокольпоскопію, УЗД жіночих, тазових органів вагінальним датчиком, мазок на флору, мазок на цитологію, огляд гінеколога.

Оновлена апаратура тепер дозволяє проводити жіночий огляд більш якісно, адже має систему архівації, що допомагає тримати на контролі жіноче здоров’я.

Відеокольпоскопія – найбільш сучасний метод, який проводить кольоровий, об’ємний фото-відеозапис змін на шийці матки і слизових в електронному вигляді. Спостерігати в динаміці і відстежувати ефективність проведеного лікування.

«Дуже важливо, що наші поліклініки розвиваються в дуже непрості часи, бо скорочується фінансування НЗСУ. Але якщо будуть якісні послуги і умови для пацієнтів і лікарів, то пацієнти будуть відвідувати наші заклади. Тому продовжуємо цю роботу. Дякуємо нашим медикам, керівництву Центру первинної медичної допомоги за оновлення комунальних медичних закладів», – відмітив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 321
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців