Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Борода не робить мудрим чоловіка

Кандидати у нардепи роздають кисневі концентратори на окрузі №87 - ОПОРА


26 Лютого 2021 p.

Кандидат у народні депутати на проміжних виборах у окрузі №87 від партії “За майбутнє” Олександр Шевченко на своїй верифікованій сторінці у Facebook повідомляє про передачу кисневих концентраторів лікувальним закладам, які знаходяться на території виборчого округу. Також про передачу апарату штучної вентиляції легень інформує кандидат від ВО “Свобода” Руслан Кошулинський. 

Кандидати у нардепи роздають кисневі концентратори на окрузі №87 - ОПОРА

На ці факти звернули увагу в обласному представників Громадянської мережі ОПОРА.

Слід відзначити, що наприкінці минулого тижняотримали кисневі концентратори лікувальні заклади Івано-Франківська, що не знаходяться на території виборчого округу №87. Проте вже на початку цього тижня ці прилади передали у лікувальні заклади, які обслуговують територію цього виборчого округу. Зокрема, як слідує з оприлюдненої на Facebook-сторінці Олександра Шевченка інформації, кисневі концентратори були переданіНадвірнянській центральній районній лікарні,Яремчанській центральній міській лікарні,Солотвинській лікарнітаКоломийській центральній районній лікарні. Кожний вищезгаданий випадок благодійної допомоги виступив сюжетом для  поширених рекламних повідомлень на сторінці Олександар Шевченка, що може свідчити пріоритетність цих заходів у публічній активності кандидата протягом останнього тижня (http://bit.ly/3aOdydN,  http://bit.ly/2MiQDxy,http://bit.ly/3skvwu8,http://bit.ly/3aPBttb). 

Кандидати у нардепи роздають кисневі концентратори на окрузі №87 - ОПОРА

У відеороликах про передачу концентраторів Олександра Шевченка позиціонують як депутата Івано-Франківської обласної ради, а медичне обладнання передається від імені благодійного фонду лідера партії “За майбутнє” «Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який э однопартійцем Шевченка. 

Нагадаємо, що до складу одномандатного виборчогоокругу №87входять Надвірнянський район, значна частина колишнього Богородчанського району та невелика частина Коломийського району. 

Кандидати у нардепи роздають кисневі концентратори на окрузі №87 - ОПОРА

Крім того, сторінка кандидата у народні депутати Руслана Кошулинського повідомляє про передачу апарату штучної вентиляції легень від меценатки з Івано-Франківська на потреби Надвірнянської центральної районної лікарні та медичних засобів та препаратів від Інформаційного центру "Істина", діаспори-мешканців м.Чикаго. 

«Безумовно, проблема поширення COVID-19 надзвичайно актуальна, особливо для Івано-Франківщини, проте коли до благодійних заходів, спрямованих на подолання цієї проблеми залучаються кандидати, а їхня роль у ньому процесі забезпечується широким інформаційним супроводом, то це “гра на межі фолу”, адже використання під час виборів благодійності як приводу для формування позитивного іміджу кандидатів межує з забороною проводити агітацію, яка супроводжується актами безоплатного надання виборцям, установам і організаціям товарів та послуг.

Кандидати у нардепи роздають кисневі концентратори на окрузі №87 - ОПОРА

Якщо розглядати ці конкретні випадки, то про ознаки порушення закону можна говорити лише у тому випадку, якби було підтвердження, що у момент безоплатної передачі відбувалась агітація. Водночас це не перешкоджає оцінювати цій події, як порушення стандартів конкурентної боротьби, оскільки парламентські вибори це точно не змагання між ресурсними можливостями кандидатів» - коментує Іван Маруняк, координатор ОПОРИ у Івано-Франківській області.

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, про порушення законодавства можна говорити тоді, коли передача матеріальних цінностей відбувається одночасно з агітацією. Так, за порушення частини 14 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, яка  забороняє поєднувати агітацію з роздачею матеріальних цінностей, крім брендованої партійної продукції вартістю до 180 грн,  настає адміністративна  (ч. 2 ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення) або кримінальна відповідальність (ч. 3 ст. 160 Кримінального кодексу України) за непрямий підкуп виборців. Однак в цій ситуації, виходячи із опублікованих матеріалів в мережі Інтернет, одночасної агітації із роздачею матеріальних цінностей спостерігачі ОПОРИ не зафіксували, відтак стверджувати про  непрямий підкуп наразі підстав немає. Однак сам факт безоплатної роздачі та подальшого піару на цьому порушує принцип рівності учасників виборчого процесу на участь у ньому. Адже одним із  основних принципів рівності права і можливості кандидатів є фінансування своєї агітації виключно за рахунок коштів виборчого фонду. Також юристка нагадує, що благодійні організації не мають права надавати благодійну допомогу політичним партіям або від імені політичних партій, а також брати участь у виборчій агітації (ч.3 ст. 3 Закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”).

 

Відповідно до частини частини 14 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Згідно з ч. 2 ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення надання виборцям, учасникам референдуму грошових коштів чи безоплатно або на пільгових умовах товарів (крім матеріалів агітації, визначених законом), пільг, переваг, подарункових сертифікатів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів за умови, що їх вартість не перевищує 0,06 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, що супроводжується передвиборною агітацією або агітацією з референдуму, згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, або використанням зображення кандидата, символіки політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ч.3 ст. 160 Кримінального кодексу України надання виборцям, учасникам референдуму, юридичним особам неправомірної вигоди, що супроводжується передвиборною агітацією або агітацією з референдуму, згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, або використанням зображення кандидата, символіки політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, - караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 367
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців