Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Брехлива свекруха невістці не вірить

Портрет професії: водій тролейбуса


19 Березня 2018 p.

Кожен другий франківець бодай один раз на день користується послугами громадського транспорту. Тож сьогодні ми розповімо про тих, хто щодня непримітно та сумлінно виконує свою роботу - водіїв тролейбусів.

У Франківську всі вони працюють на державному підприємстві “Електроавтотранс”. Колектив водіїв складається із 88 чоловік. Серед них є два десятки жінок. Деяким з них навіть доводиться керувати спареними тролейбусами, які відрізняються від стандартних значними габаритами. Тож тут жінки в рівних умовах з чоловіками.

Щоб дізнатися більше про робочі будні водія тролейбуса, ми поспілкувалися з людиною, яка уже двадцять вісім років працює в “Електроавтотранс” - Світланою Пігурською. 

Як розповіла пані Світлана, на підприємство вона прийшла після дев’ятого класу. Це було в 1989 році. Жінка керує ще старою машиною, але каже, що для неї це не проблема. Адже навіть зараз тролейбус досить справно працює. 

Часто Світлані Пігурській доводиться прокидатись о 4:00 ранку, щоб встигнути на автобус, який привозить у депо водіїв з усього міста. 

“У нас є перша і друга зміна. Перша починається о 6:00 і найдовший графік триває до 15:30. Друга від 15:00 до 22:00. Все залежить від складеного графіку”.

За зміну жінка перевозить близько тисячі пасажирів і зізнається, що конфліктів з ними в неї майже не виникає.

Я намагаюсь згладжувати їх одразу. Причиною непорозумінь може бути будь-що, коли в пасажира поганий настрій. Тому в нашій роботі важливо мати хорошу емоційну витримку.”

А от щодо того, чи жіноча це робота, то Світлана наголосила, що не вбачає тут нічого надважкого. Ні велике і важке кермо, ні праця під напругою її не лякають. Вона зазначила, що жінки в дечому витриваліші ніж чоловіки. Та й для цієї роботи більше підходять, адже менше вживають спиртного і не конфліктують.

“Ця робота передбачає постійні контакти з людьми і мені це подобається. Тай колектив у нас хороший”, - поділилась Світлана Пігурська.

Зазначимо, що усі водії “Електроавтотранс” офіційно працевлаштовані та стабільно отримують зарплату. Також оплачуються відпустки і лікарняні. А нещодавно ще й виділили кошти на створення умов проживання для водіїв, які не живуть в Івано-Франківську. 

Однією із значних незручностей такої роботи є часткова відсутність вбиралень на маршрутах. Але і це питання вирішується. Вже є біотуалет на кінцевій зупинці маршруту №7, а також поруч із зупинкою "Радіозавод". Що ж до інших, то є домовленість з деякими закладами, які при необхідності пускають працівників.

Додамо, що на підприємстві зараз кадровий голод. Тож наразі почалося навчання на курси водіїв тролейбусів і водночас уже відкрито запис на наступну групу. Набирають водіїв для автобусів великого класу, перше надходження яких очікується вже у квітні 2018 році.
Щоб почати керувати тролейбусом, людині потрібно всього лиш пройти навчальний курс на підприємстві та вдало здати ряд іспитів.
Також відкриті вакансії слюсарів з ремонту рухомого складу, електриків тощо.
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1813
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців