Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Діти — як квіти: поливай, то ростимуть

Олександр Каліфіцький: «Жодної політики, чистий кримінал»


18 Квітня 2012 p.

Уже двічі депутати Івано-Франківської обласної ради зривають виступ представника прокуратури на пленарній сесії. Такого в історії Івано-Франківщини ще не було. Окремі депутати обласної ради щораз більше обливають брудом прокурора Івано-Франківської області Олександра Каліфіцького (на знімку). В мене виникає запитання: «Невже все це виключно через особисту відсутність Каліфіцького на сесії обласної ради?» По коментарі я звернувся безпосередньо до прокурора області.

 

— Ваше призначення на посаду прокурора Івано-Франківської області викликало шквал публікацій одного з депутатів обласної ради, який звинуватив вас у політичних репресіях стосовно лідерів опозиційних сил Тимошенко і Луценка і, хоч би як це смішно звучало, він стверджує, що ви розігнали Майдан?

— Ні для кого не секрет, що в 2010—2011 роках я очолював Головне управління ГПУ, яке розслідувало дані кримінальні справи. Але, по-перше, я вже там давно не працюю. По-друге, хід розслідування та судового розгляду цих справ широко висвітлювався в пресі, тим більше є вже рішення суду. Тому я не бачу жодної потреби обговорювати ці справи. А коментувати нісенітниці про розгін Майдану, з точки зору здорового глузду, взагалі неможливо.

— А, може, цей депутат хоче вам помститися за своїх однопартійців і тому наполягає на вашому особистому виступі на сесії облради?

— Думаю, що так воно і є. Якщо б його дійсно цікавив стан законності, то він дав би можливість прокуратурі проінформувати про це громаду. А якщо цей депутат хоче втягнути прокуратуру в «політичні ігрища», то я цього не дозволю!

— Народний обранець, про якого йде мова, посилається на політичне забарвлення діяльності прокуратури, як приклад наводить перевірки, що проводяться стосовно нього. Як ви це можете прокоментувати?

— Зазвичай депутати, щоб уникнути відповідальності за свої махінації, прикриваються розповідями про нібито політичні репресії. І цей випадок — не виняток. Ніякої політики в діяльності прокуратури немає. У березні до прокуратури області надійшло декілька звернень шешорського сільського голови з Косівського району щодо незаконного будівництва та введення в експлуатацію готельного комплексу «Сикитура» у с. Шешори, а також щодо незаконних дій директора ПП «Універсал-плюс». До речі, дружина одного з депутатів є директором цього підприємства. Вона понад чотири роки ухилялась від плати за користування землею, на якій розташована турбаза «Сріблясті водоспади». Це завдало значних збитків громаді села.

 

Натомість її чоловік (депутат Івано-Франківської обласної ради) розмістив оголошення в Інтернеті про продаж «Сріблястих водоспадів» за 1 млн. доларів. Зважаючи, що майно турбази є занедбаним і явно не варте такої суми, висновок однозначний: ці гроші народний обранець хоче отримати за землю під турбазою, яка йому не належить і за яку багато років не вносилася орендна плата. Таким чином, депутат обласної ради, який нібито вкрай переймається інтересами громади, насправді хоче заробити мільйон доларів США, не вклавши ні копійки в благоустрій села. То що — це політика? Ні, це справжня афера! Тому з цих питань прокуратура проводить перевірку і за її результатами винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

 

— А як ви прокоментуєте інформацію про втручання прокуратури в судовий розгляд між обласною партійною організацією ВО «Батьківщина» та івано-франківським міським головою?

— Дана інформація, як і багато іншої, перекручена її авторами. Правда полягає в тому, що обласна партійна організація ВО «Батьківщина» взяла в оренду приміщення в центрі міста і не сплатила орендної плати міському бюджету на суму понад 5 млн. гривень. А ці кошти міський бюджет використав би на соціальні програми, за які так на словах нібито «вболівають» окремі депутати обласної ради. Вони прикриваються тим, що переймаються інтересами громади. А чому ж тоді приховують цей факт? Те, що прокуратура відреагувала на порушення законодавства, є логічним. І тут немає жодного політичного підтексту.

 

— Ходять чутки, що в прокуратури є якісь питання і до інших депутатів. Чи справді це так?

— Це дійсно правда. Жодному депутату не дозволено простягати руки до громадян. А до прокуратури надійшло звернення жителя Городенківського району. Він скаржився на те, що його побив депутат обласної ради. Наскільки мені відомо, зараз цим питанням займається Городенківський районний суд.

 

— А тепер основне питання, яке обговорюється останніми днями в ЗМІ. Ці депутати пишуть: прокурор області ігнорує громаду і не з’являється на сесії обласної ради. А що скажете ви?

— Я ніколи не уникав участі в сесіях обласної ради та колегіях обласної держадміністрації. Навіть під час моєї вимушеної відсутності, коли я перебуваю у відрядженні, у пленарних засіданнях обов’язково бере участь ніхто інший, як виконуючий обов’язки прокурора області. Так було і 6 квітня. Якби окремі депутати не переймалися власними амбіціями, то не зірвали б виступ виконуючого обов’язки прокурора області на останній сесії. Що вони хочуть цим показати? Свою велич і безтактність? Може, мені ще вибачення попросити за те, що вони зірвали інформування громади? Ніколи прокуратура не йтиме на поводу в тої чи іншої політичної сили! І ні я, ні очолювана мною прокуратура не буде виконувати примхи та забаганки депутатів обласної ради. Прокуратурою було вжито всіх заходів до своєчасного інформування населення про стан злочинності і результати роботи в 2011 році. На даний час актуальність цього питання вже втрачена. Вже час говорити про роботу в цьому році.

Після розмови з прокурором області в мене як журналіста закралася підозра: а може, через «нечисті руки» деякі депутати Івано-Франківської обласної ради бояться прокуратури? Недарма ж у народі кажуть: на злодієві шапка горить. До речі, 13 квітня 2012 року за побиття пенсіонера Городенківский районний суд Івано-Франківської області порушив кримінальну справу стосовно одного з народних обранців.

 

Про роботу правоохоронних органів прокурор пообіцяв проінформувати населення через ЗМІ. Тим більше закон й, справді, не зобов’язує прокурора області бути присутнім на сесії особисто, ним може бути й той, хто в даний момент виконує його обов’язки. У прокуратурі мені також розповіли, що протягом останніх п’яти років кількість зареєстрованих злочинів на території Прикарпаття є найнижчою у державі. А це вже свідчить про те, що прокуратурою в координації з правоохоронними органами області належно забезпечується стан законності на території регіону. Тому надумані «інформаційні війни» деяких депутатів Івано-Франківської обласної ради є банальним самопіаром напередодні виборів та їх бажанням приховати особисту зацікавленість і вплинути на вирішення конкретних кримінальних справ.

 

Степан Вольницький.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1719
Рекомендовані статті

Сикитура 10:06, 19.4.2012

Повний писець! Як все життя брехав так і далі бреше. Ну хоч би одне слово правди по Косівському району. Навпаки, проти голови сільради-корупціонера і хабарника, порушені всі справи повністю виграні, а ухвалою Львівського апеляційного суду прокураторів області зобов'язано перевірити весь дерибан землі головою с/р. Суддівська колегія була в шоці від дерибану т.зв. Голови с/р. Це все чиста заказуха. Т.зв. Інтерв'ю - примітивна і абсолютно в дусі її автора і "журналіста" дезінформаціі, по аналогії з "31 квітня"!

Прокурор 10:12, 19.4.2012

А відколи "Сикитура" - загальною площею менше твого кабінету, стала- " готельним комплексом"? Наслухався пурги від свого голови сільради? Твій кабінет за площею більший. Звичайна маленька сільська хата, одноповерхова. Коли почнете не брехати?

Депутат 10:20, 19.4.2012

Журналіст з таким іменем напевне дуже велика і зайнята людина, бо рідонько (в прямому і в переносному смислі) пише. Нігде м ни чьитов їго творів раніше.

Може це за гроші статєйка?

Бріз, Вам з бюджету платили?

З обласного?

Чи як завжди налом взяли?

А, поняв... Ви просто також під хвостом у ПРокурорських!!!

ВІТАЮ!!! Вам там тепло, затишно і запах рідний...

Журналіт 10:24, 19.4.2012

Народ -це заказуха каліфіцького і його банди. Такого журналіста "Степан Вольницький" не існує в природі! Наберіть самі в усіх пошукових системах "автора" і побачите що такого не існує. І взагалі в Інтернеті нее існує жодної публікації зьтаким автором або псевдонімом навіть. А сайт "Бриз" - ПРимітивний сайт регіоналів, ПР. Ініціатори спалилися на брехні. Журналісти-проведуть своє журналістське розслідування. Інтерв'ю зліпила прес-служба прокурора каліфіцького, це точно

редакція 10:35, 19.4.2012

інтервью ми взяли з газети "Голос України". Передрукували. бо воно видалось прикольним. Кожна людина має право на свою думку - обласний прокурор теж. Щонайменше чотири місцеві газети - "Західний курєр", "Репортер", "Галичина" і "Галицький кореспондент" теж передрукували цю статтю - сама бачила сьогодні. Щодо Партії Регіонів і БРІЗ - то вельми дякую за комплімент:)

Вуйко - Гуцул 10:45, 19.4.2012

А чьо ни одна з цих газіт ньи пиридрукувала так собі задурно і хором з рештов цих же газіт хочь би їдну сторінку з шедеврів Янучари, за єкі їму дали 16 мілійонів???

Певни уни сі б'ют межи собов за ікслюзив???

Листи Юлі або Луценка з криміналу всі сі боют друкувати, бо папа даст по хавці ти й буба буди заваджьити папі сраку лизати???

Мой певни то так і є...

До редакціі 10:48, 19.4.2012

Але ваш сайт -брехуни! Оксаночко!!! Покажи своїм читачам аналогічну публікацію в газеті "Галичина", яку ти бачила на власні очі??? Її не існує в природі, як і того журналіста з інтерв'ю з каліфіцьким. Ну вам не соромно??? Ви ніби "не продажем преса!"???

газета "Галичина" 10:53, 19.4.2012

Перепрошую, леді і джентельмени, але інформація редакції "Брізу" про публікацію інтерв’ю в Галичині" дещо перебільшена - такої публікації в її четверговому випуску взагалі немає.
Головний редактор.

Гість 10:53, 19.4.2012

ССИлкі, дайте ссилкі в студію.

Якщо протягом 5 хв не буде - значить ПАРАЖНЯК.

редакція 10:55, 19.4.2012

щодо "Галичини" - соррі, справді не було передруку! Щодо інших газет: "Репортер", сторінка 4, "ЗК" - стор.5, ГК - стор. 19. ГАЛИЧИНУ я написала автоматично, бо дуже люблю і шаную і газету, і весь колектив:)
П.С. тільки я не Оксаночка, а Світланочка:) "Оксаночка" ще дома з дітьми і ще не бачила наших постів.

ГК 10:59, 19.4.2012

"Галицький кореспондент" НЕ ДРУКУВАВ ТАКОГО МАТЕРІАЛУ. МИ - чесна газета!

Вуйко - Гуцул 11:02, 19.4.2012

А чьо ни одна з цих газіт ньи пиридрукувала так собі задурно і хором з рештов цих же газіт хочь би їдну сторінку з шедеврів Янучари, за єкі їму дали 16 мілійонів???

Певни уни сі б'ют межи собов за ікслюзив???

Листи Юлі або Луценка з криміналу всі сі боют друкувати, бо папа даст по хавці ти й буба буди заваджьити папі сраку лизати???

Мой певни то так і є???

редакція - до ГК 11:27, 19.4.2012

ну, так:) а я не Світлана, а іспанський льотчик - перечитайте ще раз свою ж газету:) і потім, чому ви. ГК, вирішили, що якщо цей матеріал опублікувати, то газета "не чесна"? як на мене - нормальний матеріал.

редакція - до гостя 11:30, 19.4.2012

інтернет-версії місцевих ДРУКОВАНИХ газет ще не дали цей матеріал в он-лайн. так що - за лінками самі вже стежте, а ось посилання на ГУ: http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=254579

Боцман 11:49, 19.4.2012

Прокурор області ховається від депутатів, а щоб заткнути їм писки порушує проти них надумані кримінальні справи або ПРосто дискредитує бездоказово. Із усего прочитаного можна зробити висновок, що він особисто взагалі не володіє предметом про що говорить. Абстрактно бездоказові наізди, аби дати депутатами сигнал: будеш жвендіти-то будеш сидіти! І це весь рівень прокурора!

Бабій 09:39, 20.4.2012

"видався нам цікавим". Усім зразу. а я думаю, що видався проплаченим матеріальчик)))

Світлана - до Бабій 11:23, 20.4.2012

"проплачений матеріальчик" теж буває цікавим - все залежить від суми проплати. Ось уявіть собі, що ви працюєте сантехніком за зарплату 1000 грн., а тут до вас приходять і кажуть: ти будеш робити ремонт унітазу в такій-то квартирі, а ми маємо трохи конфлікту з тими газдами, то ми готові тобі заплатити 3000 грн., але щоб ти цей унітаз ремонтував три тижні, а не три години... Хіба ви, шановний сантехніку, не вважатимете це "цікавою темою" і не погодитесь?:))))

Гість 18:42, 21.4.2012

Світлано, то Ви зараз фактично обізвали БРІЗ унітазом?

Гість 14:43, 22.4.2012

Для прокурора області - щоб тебе так били до півсмерті депутати обласної ради як сказано в постанові Городенківського суду " стеблом очерету", а твій холуй з Городенки навіть не розслідував, чого той кого били "бувший мент" час від часу витягає рушницю на людей . Смішно з цього "підляшка" з таким неукраїнським прізвищем.

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців