Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Робота ледарю — завжди печаль

Мерія Івано-Франківська дбає про відкритість?


4 Листопада 2013 p.

На виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» виконавчим комітетом міської ради вжито ряд заходів, це питання постійно перебуває на контролі.

Міським головою видано розпорядження від 26.05.2011р. №300-р «Про заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації». У виконавчому комітеті, його структурних підрозділах визначені спеціальні місця для роботи запитувачів із документами, що містять публічну інформацію, їх копіями, забезпечено обладнання таких місць відповідною оргтехнікою.

Загальним відділом та відділом звернень громадян організовано реєстрацію, облік, систематизацію, аналізування своєчасності надання відповідей на запити на публічну інформацію. За ІІІ квартал 2013р. у виконавчий комітет надійшло 70 запитів, з них 50 – від громадян, 15 - від юридичних осіб, 3 – від ЗМІ, 2 – надійшли з обласної державної адміністрації.

З них 36 надійшли електронною поштою, 34 – поштою. Запити надходили не тільки від мешканців міста Івано-Франківська, а й м.Калуша, Києва, Коломиї, Львова, Одеси, Рожнятівського району.

Через Інтернет-приймальню в ІІІ кварталі 2013 року поступило 134 електронних звернення, з них 36 – запити на публічну інформацію. Більшість запитів (29) надійшли від фізичних осіб, 7 – від юридичних.

Якщо проаналізувати співвідношення кількості запитів, що поступали на розгляд структурних підрозділів, то найбільша кількість запитів опрацьовувалась відділом звернень громадян, загальним відділом, Департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку, Департаментом містобудування та архітектури, управлінням освіти і науки.

Керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, які мають підвідомчі комунальні підприємства, установи та організації, визначили відповідальних і за забезпечення організації реєстрації запитів на публічну інформацію, які надходять для розгляду безпосередньо в структурні підрозділи, на комунальні підприємства, в установи та організації. Безпосередньо в структурні підрозділи виконавчого комітету міської ради надійшло 20 запитів, які відповідним чином зареєстровані, опрацьовані та надано вчасно відповіді.

Зокрема, такі запити надходили: в Департамент архітектури та містобудування (10), Фонд комунальної власності (4), Департамент соціальної політики (2), відділ дозвільно-погоджувальних процедур (2), управління освіти і науки (1), управління з питань надзвичайних ситуацій (1).

Всі публічні запити виконано у встановлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» терміни.

За результатами вимірювання всеукраїнського Індексу публічності місцевого самоврядування перше місце з-поміж 11 обласних центрів України посіла Івано-Франківська міська рада. Рейтинг публічності виконавчих комітетів очолив Івано-Франківськ з 80% зі 100% можливих, на другому місці Львів (73 %). Дослідження є результатом спільної роботи Мережі партнерів з вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування, створення якої ініційоване Громадянською мережею ОПОРА, кампанія здійснюється в рамках проекту за підтримки Європейського Союзу.

Вимірювання здійснювалось за спеціально розробленою методологією, яка дала чітку картину рівня відкритості, прозорості та підзвітності місцевого самоврядування, а саме – міського голови, виконавчих органів та депутатів.

Як зазначив на прес-конференції координатор Представництва громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області Іван Маруняк, високих результатів у забезпеченні публічності виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради вдалось досягнути завдяки запровадженню добре структурованої електронної бази нормативних актів та «Інтернет-приймальні», забезпеченню безперешкодного доступу до адміністративних послуг та підвищенню якості їх надання.

Також методологія вимірювання дозволяє порівнювати результати відповідно до трьох принципів – прозорості, відкритості й підзвітності. Найнижчі рейтинги у цих порівняннях отримав параметр «підзвітність депутатів міських рад» – жодна рада не подолала бар’єр вище 53 %. Єдиний параметр, лідер рейтингу, у якому перетнув позначку у 90 % – це «відкритість виконавчих органів».

Перше місце посіли виконавчі органи Івано-Франківської міської ради (92 %).

Повторення запитів з одних і тих же питань повинно спонукати керівника структурного підрозділу підготувати та подати вичерпну інформацію на офіційний сайт міста для ознайомлення з нею громадськості.

Найбільш запитувана інформація – це статистична, соціологічна, інформація про особу, правова інформація, про послуги, діяльність органів місцевого самоврядування, а найбільш запитувані документи - це копії рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, фінансові звіти і документи.

На виконання статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" здійснювалась робота з оприлюднення інформації про діяльність структурних підрозділів. Зокрема, на веб-сайті виконавчого комітету за ІІІ квартал 2013 року для загального ознайомлення оприлюднено 193 рішення виконавчого комітету міської ради, 140 розпоряджень міського голови, 59 рішень міської ради.

На веб-сайті виконавчого комітету міської ради також оприлюднюються за 20 днів до прийняття проекти рішень, що підлягають обговоренню: в ІІІ кварталі 2013р. для обговорення розміщено 10 проектів рішень виконавчого комітету міської ради та 14 проектів регуляторних актів та аналіз їх регуляторного впливу, з яких 6 були прийняті.

З метою одержання пропозицій, зауважень, коментарів до проектів регуляторних актів від зацікавлених сторін організовано 12 відкритих громадських обговорень у формі громадських слухань та засідань круглих столів. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 472
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців