Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Виховані люди повні сумнівами, а ідіоти - впевненості

Вибираємо правильний рюкзак для школяра


29 Липня 2013 p.

(реклама)

Діти 6-7 років, особливо ті, хто не ходив у садок, чекають початку навчання в школі як чогось незвіданого та захоплюючого. Канцелярські приналежності вони сприймають як нові іграшки, а перший щоденник - як провісник суцільних відмінних оцінок.

Перший крок

Перш, ніж відправлятися за покупками, поцікавтеся про специфічні вимоги у класного керівника дитини. В одних школах дітям з перших днів дозволяють писати кульковими ручками, в інших до третього класу можна використовувати лише пір'яні. Уточніть "правильний" колір чорнила. Те ж стосується і шкільної форми.

Другий крок

Рюкзак - постійний супутник школяра. Віддайте перевагу такому, який би сподобався дитині, і був виключно зручним. Але пам'ятаєте: все одно на майбутній рік будете купувати новий. Адже навіть якщо рюкзак прекрасної якості, для дитини воно морально застаріває.

Віддайте перевагу саме рюкзаку, адже, на думку лікарів, портфелі та сумки можуть стати причиною проблем з хребтом, нирками. Ходити з рюкзаком медики радять до кінця 3-го класу. Він повинен подобатися маленькому учневі, бути легким, міцним і добре зберігати форму. Кращий матеріал - легко миється і непромокальний, який не розтріснеться від морозу і механічних впливів. Отже, не купуйте річ шкірзамінника. З недорогих матеріалів підійдуть щільна синтетика.

Лікарі рекомендують придбати виріб з ортопедичною спинкою або щільною зі спеціальною пружною прокладкою для захисту хребта. Лямки - не менше 4 см, з невеликим вигином і з регульованою довжиною, оббиті додатковим шаром матеріалу, міцні і надійно простроченні. Застібки на них повинні бути надійними, але не дуже тугими, а ручка - зручною і міцною. Врахуйте, що ширина рюкзака не повинна перевищувати ширину плечей дитини. Висота - не більше 30-35 см.

Нехай у рюкзака буде побільше кишень та два відділення всередині: тоді бутерброд, яблучко чи бананчик буде знаходитись подалі від книжок і зошитів.

Вміст диво-рюкзачка:

1. Щоденник. Чим менше в ньому будь-якої непотрібної інформації, яку останнім часом люблять розміщати виробники, тим краще. У щоденнику не повинно бути нічого, що відволікало б від занять.
2. Зошити на 12 аркушів, в клітку і в косу лінійку. Нехай дитина вибере сам - адже йому у них потім писати. Папір має бути ідеально рівною, матовою білою або кольору слонової кістки - вона найбільш безпечна для очей. Не забудьте про папку для зошитів і папки для праці.
3. Пенал має бути як можна міцніше і жорсткіше: в м'якому вміст може зламатися. Прекрасні пенали, з тримачами гумками, які можна заповнити олівцями та ручками.
4. Ручки: фіолетові чорнильні або сині кулькові, зелені плюс пари інших кольорів - красиво підкреслювати. Не купуйте першокласнику товсті або ребристі ручки, щоб уникнути мозолів. Найкраща - та, у якої є гумова накладка в основі.
5. Кольорові і звичайні олівці - краще середньої твердості, твердими важче малювати і писати, а більш м'які погано стираються. 12-18 кольорів цілком достатньо.
6. Ластик - краще 3-4 шт. Нехай вони будуть великими, щоб було зручно тримати в руці. Не забудьте про точила.
7. Все для фізкультури: сумка для спортивного костюма та взуття.
8. Необхідну канцелярію для уроків праці: альбом для малювання, фарби, пластилин, кольоровий папір і картон.

Чи не перевантажили малюка?

Існують певні гігієнічні нормативи ваги шкільної сумки з вмістом для кожного віку.

1-2 класи (дитині 7 років) - 1,5 кг;

3-4 класи - 2,5 кг;

5-6 класи - 3 кг;

7-8 класи - 3,5 кг;

9-11 класи - до 4 кг.

Порожній рюкзак повинен важити 500 -800гр. Вага ранця з вмістом не повинен перевищувати 10% від маси тіла, стверджують педіатри. Ортопедів ж ще більш категоричні: на їхню думку, вага повинна бути ще менше - не більше 1 кг 200 гр..

Тому завітайте в магазин канцтоварів "Від А до Я", що знаходиться в місті Івано-Франківську по вул. Тичини 1 а, де кваліфіковані працівники допоможуть Вам підібрати якісний та зручний рюкзак, а також допоможуть наповнити його всім необхідним шкільним приладдям щоб ваша дитина була готовою до 1 вересня "від А до Я". 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1589
Рекомендовані статті

Гість 13:00, 29.7.2013

ну хоч правду написали, що то реклама, а то в нас люблять заказуху писати - брати за неї гроші, а позначку "реклама" не ставлять.

покупець 13:06, 29.7.2013

а мені в АСВІ подобається купувати - там ціни набагато нижчі, а вибір більший.

frankivets 13:11, 29.7.2013

до "покупець", а в нас в Франківську нема АСВІ.:( печально

знавець 13:15, 29.7.2013

є в нас і АСВА (до "frankivets": на кінці А, а не І, як ви написали), і "Від А до Я", але з досвіду знаю, що канцтовари краще купувати в МЕТРО - ми з друзями кучкуємось, хтось їде, купує за оптовими цінами і потім ділимо між дітьми. Вибір більший. Щоденники тільки в МЕТРО - якісні і в шкіряних обкладинках.

іван іванович 14:06, 29.7.2013

то на різні кошєлькі розраховані магазини: в "А я" - то для бідноти і середняків, в АСВІ, то для офісів більше, в МЕТРО то для базарників, які потім це все втридорога перепродають

Гість 22:55, 31.7.2013

а я вже п'ятий рік купую рюкзаки в Круїзі на Дністровській - для моїх дітей, та й ще туристичний для себе. Ще ні один за 5 років не порвався. Продавці гарантію дають, консультацію. я задоволений

Юрий 23:59, 31.7.2013

Мне часто приходится бывать в Ивано-Франковске.Лет восемь тому назад, я случайно зашёл в магазин "Круиз". Увидел школьные рюкзаки. Цена, качество, меня просто удивили. Таких рюкзаков в нашем городе просто нет!Купил внучке рюкзак. Соседи увидели, попросили и им привезти. Все остались очень довольны. В этом году младшую внучку отправляю в первый класс. Через две недели буду в Ивано-Франковске. Рюкзак для младшенькой буду покупать только в "Круизе"!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців