Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Навіть велике сонце крізь маленьку дірочку виглядає маленьким

Блог на БРІЗ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342 559 066
Допомогли отримати право власності на успадковану квартиру
25.1.2023, 13:04
 
Усе треба робити вчасно – це, як ніхто інший, знають юристи системи БПД, спілкуючись з багатьма клієнтами. Адже вчасний похід до нотаріуса може убезпечити вас від подальшого ходіння судами та витрати часу.
До Христинівського бюро правової допомоги (Уманський місцевий центр з надання БВПД) звернулася пані Галина з проханням допомогти їй отримати у власність квартиру, що залишилася у спадок від матері.
Клієнтка розповіла, що її мати померла у 2005 році. Але тоді пані Галині і до голови не прийшло, що потрібно якось оформити право власності на квартиру, адже вона до смерті матері жила разом з нею, а інших спадкоємців у померлої не було. І тільки у 2021 році виникла потреба в оформленні всіх потрібних документів на майно.
Пані Галина звернулася до приватного нотаріуса для отримання свідоцтва про право на спадщину після смерті матері, однак нотуріус відмовив у видачі свідоцтва на спадкове майно – у зв’язку з пропущенням строку подачі заяви про прийняття спадщини.
Отримавши відмову нотаріуса, пані Галина перелякалася, що втратить квартиру, яка є її єдиною домівкою, і звернулася до системи БПД. В Уманському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги їй призначили адвоката Олександра Божка, який співпрацює з системою БПД.
Адвокат поспілкувався з клієнткою та з’ясував, що за життя матір пані Галини не робила жодних розпоряджень щодо належного їй майна, заповіту не залишала.
«Оскільки в органах нотаріату пані Галина як спадкоємиця майна, що залишилось після смерті її матері, не може отримати свідоцтво про право власності в порядку спадкування, вважаю що є всі підстави для визнання за клієнткою права приватної власності на нього у судовому порядку», – зазначив Олександр Божко.
Згідно з положеннями ч. 5 ст. 1268 ЦК України спадщина, незалежно від часу прийняття, належить спадкоємцеві з часу відкриття, а підстав, передбачених ст.1224 Цивільного кодексу України, які би позбавляли пані Галину права на спадкування, не має.
Відповідно до ч. 3 ст. 1268 Цивільного кодексу України спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину. Отже, пані Галина, як дочка померлої, є спадкоємицею першої черги за законом та фактично прийняла спадщину.
Тож адвокат зібрав всі необхідні докази, підготував для клієнтки позовну заяву про визнання права власності на спадкове майно, яку жінка подала до Христинівського районного суду Черкаської області.
Суд, дослідивши докази в межах заявлених позовних вимог, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення позову повністю.
Справа в Єдиному реєстрі судових рішень № 706/54/22
______________
Довідково. Пунктом 23 Постанови Пленуму ВСУ «Про судову практику у справах про спадкування» № 7 від 30 травня 2008 року роз’яснено, що свідоцтво про право на спадщину видається за письмовою заявою спадкоємців, які прийняли спадщину у порядку, встановленому цивільним законодавством. За наявності умов для одержання у нотаріальній конторі свідоцтва про право на спадщину, вимоги про визнання права на спадщину судовому розгляду не підлягають. У випадку відмови нотаріуса в оформленні права на спадщину, особа може звернутись до суду у порядку позовного провадження.
Відповідно до ст. 1216 ЦК України спадкування є перехід прав і обовязків (спадщини) від фізичної особи, яка померла ( спадкодавця) до іншої особи (спадкоємця).
Відповідно до ст. 1218 ЦК України до складу спадщини входять всі права і обов’язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.
Відповідно до ст. 328 Цивільного кодексу України, право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, а право власності важається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.
Згідно положень ст. 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права або інтересу. Способом захисту прав та інтересів може бути визнання права.

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців