Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Навіть велике сонце крізь маленьку дірочку виглядає маленьким

Блог на БРІЗ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342 559 066
Успішна справа про усунення від права на спадкування за законом
28.1.2021, 17:44

Івано-Франківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Місцевий центр) розглянувши звернення клієнта з питань підготовки процесуальних документів та представництва інтересів у суді про усунення від спадщини за законом прийнято рішення про призначення адвокатадля надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнту (далі – Відповідачка).

В позовній заяві позивачі зазначили, що внаслідок травм, отриманих при дорожньо-транспортній пригоді помер брат Відповідачки. За життя він був визнаний інвалідом II групи і потребував допомоги, догляду, який позивачі взяли на себе. Відповідачка не цікавилась його здоров’ям та побутом, ніякої допомоги не надавала, участі у витратах на поховання не брала та враховуючи вказані обставини, просили суд усунути Відповідачку від права на спадкування за законом.

Представник Відповідачки підготував та подав суду відзив на позов у якому доводи позивачів заперечив та вказав, що брат Відповідачки помер у віці 56 років і попри те, що був визнаний інвалідом II групи, стороннього догляду не потребував, а участі у витратах на поховання Відповідачка не брала, оскільки була поінформована, що їх мав понести винуватець ДТП.

Також, Відповідачка та її представник у судовому засіданні пояснили, що померлий за життя підтримував добрі родинні стосунки з сестрою, періодично гостював у неї. Внаслідок того, що Відповідачка є багатодітною матір`ю (народила та виховувала 10 дітей), то не спроможна була фінансово допомагати братові. Однак він про таку допомогу ніколи не звертався, так як був спроможний забезпечувати себе самостійно. Не потребував і стороннього догляду у зв`язку із захворюванням, внаслідок якого був визнаний інвалідом, оскільки повною мірою був здатний до самообслуговування. Та враховуючи викладене, просили суд у задоволенні позову відмовити.

Згідно зі ст.1216 Цивільного кодексу Україниспадкуванням є перехід прав та обов’язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Відповідно до ч.2 ст.1223 Цивільного кодексу Україниу разі відсутності заповіту право на спадкування за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 Цивільного кодексу України.

Згідно із ч.1 ст.1258 Цивільного кодексу України спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово. Частиною першою ст.1261 Цивільного кодексу Українипередбачено, що у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Спадкоємцями другої черги, відповідно до ч.1 ст.1262 Цивільного кодексу України, є рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері.

Відповідно до ч.1 ст.1267 Цивільного кодексу Україничастки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними.

Статтею 1266 Цивільного кодексу Українивизначено спадкування за правом представлення. Племінники спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові (сестрі, братові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

Для доведення позовних вимог у справах про усунення від права на спадкування відповідно до ч.5 ст.1224 Цивільного кодексу Українимає значення сукупність таких обставин: перебування спадкодавця в безпорадному стані; ухилення особи від надання спадкодавцеві допомоги при можливості її надання; потреба спадкодавця в допомозі саме цієї особи. Дане правило стосується всіх спадкоємців за законом, зокрема й тих, які відповідно до Сімейного кодексу Українине були зобов’язані утримувати спадкодавця.

Як встановлено судом, спадкодавець за життя перебував на диспансерному обліку, а медичних заключень, які би вказували на перебування у безпорадному стані та потребу в постійному сторонньому догляді чи іншої допомоги у матеріалах справи немає.

Не подано жодних доказів на підтвердження, що Позивачі чи померлий зверталися до Відповідачки за матеріальною допомогою для забезпечення потреб спадкодавця, а Відповідачка свідомо ухилялася від надання такої допомоги.

Той факт, що саме Позивачі, а не інші члені родини, взяли на себе організацію та витрати на поховання спадкодавця, не дає підстав для усунення Відповідачки від права на спадкування, оскільки прийняття спадщини не ставиться законом у залежність від того, хто здійснив поховання особи. Крім того, як встановлено судом, витрати на поховання частково були компенсовані за рахунок соціальних виплат, проведених управлінням соціального захисту.

З огляду на досліджені докази, суд прийшов до висновку, що заявлені Позивачами вимоги є безпідставними і не обґрунтованими, а тому задоволенню не підлягають.

#УспішнаСправа #ПравоваДопомогаІвано_Франківськ #БПД


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців