Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Видно птаха по пісні

Блог на БРІЗ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342 559 066
Земельні ділянки для городництва: нове - давно забуте старе
28.7.2020, 09:39

Землі для городництва є давно забутими та не такими популярними, на відміну від економічно привабливої безоплатної приватизації земель для ведення особистого селянського господарства. Про поняття та правовий режим таких земель поговоримо далі.

Якщо копнути глибше в норми закону, то законодавець не дав чіткого визначення поняттю «городництво», а тому це поняття розглядають у загальноприйнятому розумінні як вирощування овочевих культур в особистому господарстві.

➡️Згідно ч. 2 ст. 22 Земельного кодексу України земельні ділянки для городництва за видом сільськогосподарських угідь є ріллею.

➡️Згідно ст. 36 ЗК земельні ділянки для городництва можуть надаватись в оренду тільки за рахунок земель комунальної чи державної власності.

➡️Оскільки городництво здійснюється на ріллі, цілком природно, що на ній забороняється спорудження капітальних будівель і споруд та закладення багаторічних насаджень (ч. 2 ст. 36 ЗКУ). Ч. 3 ст. 36 ЗКУ передбачає, що на земельних ділянках , наданих для городництва, можуть бути зведені тимчасові споруди для зберігання інвентарю та захисту від непогоди.

Щодо максимальної площі, яку може передати місцева рада для городництва в оренду, то на даний час чинним земельним законодавством не визначена така гранична площа.

Хто має право отримати землі для городництва?
❗️Згідно чинного земельного законодавства громадянам України або їх об’єднанням із земель комунальної або державної власності можуть надаватися в оренду земельні ділянки для городництва.

Яка процедура отримання?
❗️Так, земельні ділянки державної або комунальної власності для городництва надаються виключно в оренду. Ст. 124 ЗК говорить, що передача в оренду земель, що перебувають у комунальній та державній формі власності за результатами проведення земельних торгів. Однак, ст. 134 ЗК передбачає, що не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі передачі громадянам земельних ділянок для сінокосіння і випасання худоби, для городництва.

Отже, алгоритм дій для отримання в оренду земельної ділянки для городництва залежить від того чи сформована земельна ділянка чи ні.

☑️Розглянемо процедуру, коли земельна ділянка є вільною, але не є сформованою.
Крок 1️⃣ . Отримання дозволу від ОМС на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Крок 2️⃣. Розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за договором із розробником документації із землеустрою за вибором набувача права.
Крок 3️⃣. Подання проєкту землеустрою до територіального органу Держгеокадастру для здійснення державної реєстрації земельної ділянки (присвоєння кадастрового номера земельній ділянці, відкриття Поземельної книги та надання витягу із ДЗК).
Крок 4️⃣. Клопотання набувача права до ради про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її в оренду для городництва.
Крок 5️⃣. Далі йде виконання самого рішення ради про надання земельної ділянки в оренду, укладання договору оренди землі та державна реєстрація речового права.

Які умови договору оренди земельної ділянки для городництва?
❗️Умови такого договору передбачені Земельним кодексом, Цивільним кодексом та Законом України «Про оренду землі». Так, договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально. Типова форма договору затверджена постановою КМУ від 03.03.2004 р. №220.

📌Матеріал підготовлено адвокаткою, фахівчинею відділу «Богородчанське бюро правової допомоги» Вікторією Бігун.

#БПД #ПравоваДопомога #ПравоваДопомогаІваноФранківськ

 


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців