Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Видно птаха по пісні

Чорнобиль знову "прославив" Україну на весь світ


13 Березня 2013 p.

На даний момент на нашій планеті відбувається бурхливий розвиток промисловості, який спричиняє екологічні катастрофи. Епіцентрами цих катастроф є міста, в яких живе велика кількість людей. Вашій увазі пропонується рейтинг найбільш забруднених місць нашої планети, до якого потрапили найбрудніші міста країн світу.

10. Кабве (Замбія)

Причини: Розробка і виплавка цинку та свинцю (1902-1994 рр.).

Результат: Забруднення важкими металами поверхневих і підземних вод, які живлять місто. В багатьох випадках рівень свинцю в крові дітей розглядається як потенціально смертельний. Більшість працівників та жителів міста уражені свинцем.

9. Чорнобиль (Україна)

Причини: Аварія на АЕС.

Результат: 5 мільйонів жителів, що проживають навколо Чорнобиля, постраждали від цієї техногенної аварії. Рівень безпліддя і вроджених дефектів залишається високим. Вже 20 років після аварії зона відчуження залишається безлюдною.

8. Норильськ (Росія)

Причини: Викиди Норильського металургійного комбінату. Комбінат щорічно викидає в повітряне середовище близько 2-ох мільйонів тонн двоокису сірки.

Результат: Середня тривалість життя робітників заводу на 10 років менше, ніж у середньому по Росії. 15,8% випадків загибелі дітей у місті викликано респіраторними ускладненнями.

7. Дзержинськ (Росія)

Причини: Хімічна промисловість. З 1930 по 1998 близько 300 000 тонн хімікатів опинились в навколишньому середовищі.

Результат: У деяких частинах міста вміст діоксинів у воді в 17 млн разів перевищує допустимі значення. У 2003 році рівень дитячої смертності склав 260 ‰. Середня чоловіча тривалість життя в місті складає 42 роки.

6. Ла Ороя (Перу)

Причини: Видобуток і виплавка металів.

Результат: У 99% жителів міста зафіксовано підвищений рівень вмісту свинцю в крові. Спостерігається високий рівень передчасної смертності. Рослинний покрив околиць міста порушено кислотними дощами.

5. Вапі (Індія)

Причини: Заводи, що простягнулися на 40 км поблизу міста, є джерелом надходження в навколишнє середовище великої кількості важких металів, ціанідів, пестицидів та інших токсикантів.

Результат: Вміст ртуті в підземних водах в 96 разів вище стандартів Всесвітньої Організації Охорони здоров'я. Серед населення відзначається дуже велика кількість випадків виникнення респіраторних і онкологічних захворювань.

4. Сукінда (Індія)

Причини: Видобуток хромової руди (97% запасів хромової руди Індії перебуває на околицях цього міста).

Результат: 30 млн тонн відпрацьованої породи опинилося на поверхні. У 60% проб питної води міста відзначається дворазове перевищення національного стандарту з утримання шестивалентного хрому. Близько 2,6 млн осіб постраждало в результаті роботи промисловості цього міста.

3. Тяньін (Китай)

Причини: Виплавка свинцю (найбільше виробництво в Китаї).

Результат: Вміст свинцю в повітрі в 10 разів перевершує національні стандарти. 140 000 людей постійно піддаються впливу високого вмісту свинцю в навколишньому середовищі.

2. Ліньфень (Китай)

Причини: Найбільші електростанції, що працюють на вугіллі (близько 2/3 "вугільної електроенергії" виробляється електростанціями цього міста).

Результат: Найсильніше забруднення повітряного середовища в Китаї. Повітря містить високі концентрації арсену і діоксиду сірки. Спостерігається високий рівень отруєння свинцем серед дітей. У цілому близько 3 млн людей є постійними жертвами цього масштабного виробництва електроенергії.

1. Сумгаїт (Азербайджан)

Причини: Нафтопереробна промисловість (близько 40 працюючих фабрик).

Результат: 120 000 тон небезпечних викидів щорічно опиняється в навколишньому середовищі. Рівень захворюваності на рак на 51% вище, ніж у середньому по СНД. 250 000 людей постійно зазнають негативний вплив промислового виробництва Сумгаїта.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 744
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців