Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Камінь, що котиться, мохом не обростає

Як завод судився із Google (ФОТО, ВІДЕО)


12 Березня 2013 p.

ПАТ «Фармак», мабуть, єдине фармацевтичне підприємство в Україні, яке замість того, щоб як інші заводи просто виробляти якісну продукцію, зберігаючи тим самим своє ім'я, вступає в полеміку з громадськістю.

Причому, представники керівництва компанії наперед знають, що не праві, проте наполегливо намагаються довести зворотнє. І так вже не перший рік…

Історія випуску заводом «Фармак» сумнівних препаратів розвивається вже давно. Сумнівних тому, що ліки використовуються, по-перше, не за призначенням, а по-друге, абсолютно не тією категорією людей, для яких вони випускаються. Що найцікавіше, керівництво заводу в особі його директора Філі Жебровської знає, кому готує препарати, однак продовжує поставляти їх на прилавки.

Почалося все з відомого всім «Трамадолу». Мабуть, буде зайвим розповідати скільки молодих людей постраждало від цих таблеток. Благо, громадські організації вчасно спохватилися і шляхом спільних зусиль з відомими мас-медіа домоглися того, щоб уряд взяв цю ситуацію під свій контроль. В результаті, даний препарат внесли в перелік наркотичних і психотропних речовин та контроль за його реалізацією став більш жорстким.

Тільки вляглися пристрасті по «Трамадолу», ПАТ «Фармак» запустив виробництво «Тропікаміду». Здавалося б, звичайні краплі для очей. Але наркозалежні знайшли їм своє застосування.

Виявляється, якщо додати «тропік» (так вони скорочено називають краплі між собою) в звичайну «ширку», то вона набуде більш вираженого галюциногенного ефекту. Крім цього, даний препарат настільки «універсальний», що при нестачі грошей на «дозу» звичайної «ширки» його можна вколоти в чистому вигляді і отримати практично той же ефект. Зрозуміти популярність «тропіка» можна, подивившись на цифри його продажів: наприклад, у період з 2007 року по 2011 рік кількість вироблених і проданих флаконів «Тропікаміду» зросла більш, ніж у 10 разів. При цьому із загальної кількості лише 2% лікарського препарату поставлялося в лікарні, 98% реалізовувалися наркозалежним. Варто відзначити також доступність «Тропікаміду» - флакон цього препарату коштує 15-20 гривень.
Оскільки керівництво фармацевтичної компанії «не помічало» реальної проблеми, яка виникла навколо їх препарату, журналісти забили на сполох. Адже молоді люди, які вживали «Тропікамід», гинули прямо на очах і проблему легальних наркотиків було потрібно вирішувати негайно. Так, зусиллями телевізійної компанії V-TV був знятий фільм «Краплі, які риють могили», що вийшов в ефірі Першого Національного каналу.


На жаль, реакції керівництва заводу не послідувало.

Тоді журналісти телеканалу V-TV безпосередньо звернулися в компанію «Фармак» (яка є основним вітчизняним виробником препарату) з проханням пояснити ситуацію навколо цих «ліків». Зокрема, їх цікавило невгамовний ріст виробництва препарату. Однак зрозумілої відповіді вони не отримали і на цей раз ...

Єдиним позитивним моментом стало те, що після виходу фільму в ефір на ситуацію з «Тропікамід» нарешті звернуло увагу уряд. Препарат з ініціативи Державної служби з контролю за наркотиками внесли в список сильнодіючих та отруйних лікарських засобів і тепер провізори зобов'язані звітувати за кожен флакон «Тропікаміду».

Після цього до вирішення проблеми легальних наркотиків до репортерів приєдналися громадські організації. Щоб закликати керівництво компанії до відповідальності і звернути увагу на ситуацію з нецільовим використанням крапель активісти навіть організували акцію протесту.

Всього в ній взяли участь понад 20 громадських організацій, колишні наркозалежні, а також їхні друзі та знайомі. Мітингувальники прямо на очах у міліції, працівників заводу, простих перехожих кололи собі «легальний наркотик», але ніхто зі свідків того, що відбувалось навіть не спробував їх зупинити. Керівництво компанії не дало жодних коментарів ... Більш того, ніхто з них не вийшов до активістів, що означало повну байдужість до проблеми.

І в той момент, коли, здавалося б, керівництво заводу ясно дало зрозуміти, що їм відверто плювати на ситуацію з «Тропікамід», ПАТ «Фармак» подало до суду, причому відразу на декілька організацій:

1. Всеукраїнська спілка громадських організацій «Молодь! Громада! Влада! ».
2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Редакція газети« Ваше здоров'я ».
3. Національну телекомпанію України.
4. Товариство з обмеженою відповідальністю «Гугл».

З позову випливає, що керівництво заводу обурене заявами журналістів про те, що вони, нібито, наркоторговці. Перший національний канал звинувачується в трансляції передачі про їх препарат. Мовляв, у програмі «невтішно» відгукнулися про прозведенні їхнім заводом ліках. А до Гугла претензії звучать зовсім безглуздо - ПАТ «Фармак» звинувачує найбільшу в світі пошукову систему в тому, що вона містить посилання на статті та відео про нелегальне розповсюдження «Тропікаміду» ... Загалом, на думку керівництва заводу «Фармак» всі факти, викладені в статтях і телевізійному розслідуванні - брехня і наклеп. Однак суд вирішив інакше. Жодну з заявлених вимог не задовольнили.
Власне кажучи, взагалі не зрозуміло, на що сподівалася директор компанії Філя Жебровська, вирішивши звернутися до суду. Під сумнів можна поставити і «професіоналізм» юристів ПАТ «Фармак». Адже, висловивши свої претензії в позовній заяві, вони не надали жодних доказів своєї правоти. Стало бути, самі виставили себе брехунами ...

До слова сказати, нещодавно «Фармак» навіть штрафували за брехню. Так, кілька місяців тому колегія Антимонопольного комітету України зобов'язала ПАТ «Фармак» виплатити штраф у розмірі 7,6 млн грн за поширення неналежної реклами лікарського препарату "Амізон". Було встановлено, що підприємство розповсюдило неправдиві відомості при рекламуванні зазначеного препарату на телебаченні.

«Рекламний ролик містив таке твердження:« 9 з 10 українців вибирають саме «Амізон». Як наслідок, у громадян могло скластися враження, що 90% - це відсоток від усієї кількості українців, які є споживачами «Амізон». Насправді, як показало маркетингове дослідження, на яке посилається ПАТ «Фармак» в цьому рекламному ролику, 90% - це лише та кількість людей, які перенесли грип, простуду і кашель, які при цьому використовували лікарський засіб «Амізон». Проте, як відсоток всіх споживачів, які приймали препарат «Амізон», за інформацією того ж дослідження, становив лише 6,2% », - говориться в повідомленні АМКУ.

В ході розслідування також було встановлено, що під час проведення рекламної кампанії лікарського препарату «Амізон» значно зросли обсяги його продажу. Так, в листопаді 2011 року обсяги реалізації препарату збільшилися порівняно з листопадом 2010 року в 3,46 рази - з 194 800 штук до 675 600 штук.

«Отже, поширення на телеканалах України рекламного ролика могло сприяти вибору споживачами саме цього препарату, і в результаті вплинути на обсяг реалізації лікарського препарату «Амізон», - йдеться в повідомленні АМКУ.

Згадавши чудовий вислів Міхала Хофмана: «У брехні короткі ноги, але довгі руки» і взявши до уваги вищевикладені факти, а також рішення суду і АМКУ, створюється враження, що керівництво ПАТ «Фармак» навмисно приховує правдиву інформацію про деякі свої препарати. А подібними діями (як то позовна заява) лише намагається відвернути увагу від реально існуючої проблеми. Адже поки ліки продаються, прибуток компанії продовжує зростати.

Сумнів викликає девіз самого підприємства: «Ми для Вас та Вашого здоров'я». Те, що «Фармак» працює на клієнта - це факт, підтверджений невгамовним зростанням прибутку. Адже дохід компанії безпосередньо залежить від обсягу продажів. А те, що клієнтами виступають наркозалежні, схоже, їх зовсім не бентежить. Але от для здоров'я чи ...

Втім, питання викликає і інша продукція цього заводу. Наприклад, той же «Корвалол», який дуже популярний у наших співвітчизників як заспокійливий засіб, взагалі заборонений в Сполучених штатах Америки (на які у нас багато хто так люблять рівнятися) та ряді європейських країн. До слова, тільки ПАТ «Фармак» володіє винятковим правом виробляти «Корвалол» в Україні та називає цей препарат «Обличчям заводу». За кордоном же «Ковалол» припинили випускати багато років тому, оскільки було доведено, що швидку заспокійливу дію ліків викликає речовина фенобарбітал, що входить до складу препарату, та крім седативного властивості воно має ще одну відмінну характеристику. Фенобарбітал визнаний у світі одним із найважчих наркотичних засобів. Так невже керівництво заводу вирішить посудитися з багатьма країнами Європи, стверджуючи, що і це брехня ...

Анна Славіна, Право на правду


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 948
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців