Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Яскраве доброму світить, а лихого сліпить

У Дніпропетровську вчительку звинувачують у знущанні над дітьми - Радіо Свобода


7 Лютого 2013 p.

 

У загальноосвітній школі №9 Дніпропетровська розпочалася прокурорська перевірка за фактом жорстокого поводження з учнями. За даними з прокуратури, школою зацікавились через скарги батьків, які твердять, що вчителька початкових класів постійно ображає їхніх дітей. Педагога також підозрюють в організації нелегального бізнесу в групі продовженого дня. Сама вчителька усі звинувачення відкидає, заявляючи, що батьки дітей організували її «цькування». Психологи тим часом рекомендують батькам не ігнорувати скарги своїх дітей на школу й учителів, а з’ясовувати ситуацію, доки вона не переросла в серйозний конфлікт, - розповідає Радіо Свобода.
 
Другокласниця і її мама не називають свого прізвища і приховують обличчя від зйомки. Мама наводить приклад, який мав місце на одному з уроків: її донька чотири рази просилась у вчительки вийти до туалету, а та не пускала, ображаючи дитину на очах у всього класу. Тоді дівчинка не витерпіла і обмочилася прямо біля дошки. І мама, і донька стверджують: педагог знущалась над дитиною не вперше, вона дозволяла собі ображати й інших учнів.
 
Дівчинка розповідає, що класний керівник обзиває учнів «негарними словами: «дурнями», «дурепами»». «Торік був випадок: один хлопчик на уроці в неї обкакався, інша дівчинка обпісялась. Ці діти, звісно, були змушені покинути школу», – додає її мати.
 
Неслухняна дитина чи неслухняні батьки?
 
Батьки дівчинки, яка опинилась у неприємній ситуації, впевнені: вчителька ображала їхню доньку невипадково, мовляв, це помста за те, що вони відмовили у грошах. Мати й батько вже подали до прокуратури скаргу на те, що педагог організувала нелегальну «групу продовженого дня» і за заняття з дітьми після уроків вимагала з батьків по 800 гривень за місяць.
 
В адміністрації школи заявляють: про «бізнес» своєї співробітниці нічого не знали, це мають з’ясувати правоохоронці. Що ж до самої вчительки – підтверджують: на її жорстоке ставлення скаржились і раніше.
 
Сама ж педагог Наталя Зданевич усі звинувачення відкидає, вважаючи, що з нею зводять рахунки батьки тих дітей, які не встигають у навчанні. Вона подала заяву до міліції, де розповіла про погрози батька учениці.
 
«Це все батько вигадав. Він прийшов до мене і погрожував мене застрелити, казав, що в нього є друзі в прокуратурі і йому за це нічого не буде. Ця дівчинка не раз просилась вийти на уроці, а сама бігала по коридору», – каже вчителька.
 
Шкільним конфліктом зацікавилась прокуратура. Як повідомила Радіо Свобода речник обласної прокуратури Олександра Сараєва, уже триває перевірка.
 
«Прокуратурою Кіровського району Дніпропетровська розпочато перевірку за зверненням батька учениці другого класу, у якому йдеться про імовірні факти знущання над дітьми та незаконного надання додаткових платних послуг з боку вчителя. До перевірки долучились фахівці Департаменту освіти облдержадміністрації», – сказала співробітник прокуратури.
 
Поки що не беруться давати оцінку діям педагога чиновники-освітяни. Керівник відділу освіти Кіровської районної ради ДніпропетровськаОлена Куян каже: якщо факти підтвердяться, вживатимуть заходів, аби «такі випадки раз і назавжди викорінити з системи освіти».
 
«Треба серйозно ставитись до небажання дитини відвідувати школу»
 
Між тим, психологи рекомендують і батькам, і вчителям з’ясовувати шкільні конфлікти відразу, аби вони не переростали в серйозні скандали. Дніпропетровський психолог Олег Соловей радить мамам і татам у будь-якому разі не ігнорувати скарги своїх дітей на школу і вчителів.
 
«Кожну ситуацію треба розглядати окремо, може бути чимало нюансів. Передусім має сенс поставитись до скарг дітей серйозно, часто батьки їх ігнорують, вважають, що діти вигадують. Треба серйозно ставитись до бажання чи небажання дитини відвідувати школу», – сказав у коментарі Радіо Свобода психолог Олег Соловей.
 
«Наступний крок – поговорити з учителем безпосереднього. Якщо не виходить контакту, треба йти далі – є батьківський комітет, є завуч, є директор. При відсутності розуміння, треба звертатись до вищих інстанцій – райради, міськради. Але є ще один момент: є батьки, які йдуть по всіх можливих інстанціях. В наших умовах ні до чого хорошого це не призведе, ставлення до дитини не покращиться, наслідком може стати навіть переведення до іншої школи. Тобто конфлікт треба вирішувати на ранній стадії», – додає психолог.
 
Сьогодні стало відомо, що скандальна вчителька звільнилась з роботи за власним бажанням.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 848
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців