Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
До системи БПД з початку 2024 року звернулося майже 12 тис. людей з інвалідністю.
Понад 2 тис. з них отримали допомогу зі зверненням до суду (допомогу зі складенням заяви...
31.5.2024, 11:01
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Можеш вбити мене, але свобода — безсмертна

Чи очікувати скасування віз від саміту Україна-ЄС 25 лютого? - Радіо Свобода


24 Січня 2013 p.

 

Дванадцять мільйонів громадян України відвідали інші країни минулого року. Лише десята частина з них побувала у країнах Європейського Союзу. І хоч це приблизно на сто тисяч більше, аніж 2011 року, до скасування візового режиму з ЄС ще далеко, вважають експерти консорціуму громадських організацій «Європа без бар’єрів», - говорить Радіо Свобода.
 
Радіо Свобода звернулось до низки консульств країн Євросоюзу в Києві з проханням надати інформацію про кількість шенгенських віз, виданих минулого року громадянам України, і пояснити причини відмов у видачі віз. Тим часом, як повідомило представництво ЄС в Україні, це питання у компетенції Єврокомісії, яка оприлюднить відповідну інформацію не раніше весни.
 
З кожним роком все більше громадян України отримують довгострокові багаторазові візи до європейських країн. Це відповідає нормам Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС.

«Україна виконує План дій з лібералізації візового режиму, європейська сторона поволі спрощує процедуру видачі віз. Рішення Києва почати видачу
 біометричних паспортів корисне для втілення Плану дій з лібералізації візового режиму», – вважає заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.
 
22 січня Комітет Європарламенту у закордонних справах одностайно підтримав внесення змін до Угоди між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз. Рішення європейських парламентарів дозволить понад 10 категоріям громадян України оформлювати шенгенські візи за спрощеною процедурою.
 
МЗС України у своїй заяві привітало це рішення, зазначивши, що спрощення отримання віз – важливий крок до майбутнього скасування візового режиму між Україною та Євросоюзом.
 
Експерти навіть сподіваються, що учасники саміту Україна-ЄС, який запланований на 25 лютого цього року, домовляться продовжити дії таких віз – із трьох до п’яти років.
 
Прогрес є, але бар’єри залишаються
 
Попри позитивні зрушення, громадяни України все ще змушені долати численні бюрократичні бар’єри, щоб отримати шенгенську візу.
 
Практику надання віз до ЄС аналізує консорціум «Європа без бар’єрів». Експерти щороку опитують українців, які звертаються за візами до консульств і візових центрів країн Європейського Союзу і співпрацюють із Консульським департаментом МЗС.
 
При цьому особлива увага приділяється якраз проблемі отримання багаторазових довгострокових віз – «365 плюс». Саме кількість таких віз свідчить, на думку фахівців, про рівень виконання європейцями положень Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС.
 
Як розповіла Радіо Свобода координатор «Європи без бар’єрів» Ірина Сушко, минулого року найбільше довгострокових багаторазових шенгенських віз видала Угорщина – більше половини з усієї кількості віз цієї категорії. За нею ідуть Естонія (понад 15%) та Німеччина (10%). Лідер у видачі багаторазових віз різного терміну дії – Польща (68% від усієї кількості). Найменше ж багаторазових віз видало консульство Італії.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 675
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Червень
2024
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців