Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Виховані люди повні сумнівами, а ідіоти - впевненості

В Україні вже можливо купувати нове житло за програмою «єВідновлення». Як оформити житловий сертифікат в «Дії»?


1 Лютого 2024 p.

З 27 грудня 2023 року Уряд дозволив використовувати житлові сертифікати для придбання нової оселі через застосунок «Дія». Тобто, українські сім’ї, житло яких було пошкоджене внаслідок російських обстрілів, тепер можуть використовувати компенсовані державою кошти, щоб купити нову квартиру або будинок.

Які можливості мають власники житлового сертифіката?

Житловий сертифікат є цифровим документом, який гарантує фінансування державою купівлю нового житла на заміну зруйнованому в рамках програми «єВідновлення». Його можна оформити у застосунку «Дія» та швидко отримати нарахування компенсації за знищену нерухомість.

Які переваги житлового сертифіката?

Перша і найважливіша перевага – перед заявником відкривається увесь ринок нерухомості. Скористатися сертифікатом можна у будь-якому регіоні України, незалежно від прописки чи фактичного проживання. Тобто, сім’я, яка через війну шукає безпечнішого місця для життя, може вибирати місто, яке ідеально підходить для переїзду.

Друга важлива перевага – можливість купити квартиру в новобудові. Програма розширює вибір житла для купівлі, тож заявник може, окрім вторинного ринку, вибирати нову домівку серед пропозицій забудовників. А це сучасні житлові комплекси з власною інфраструктурою, великим двором, майданчиками, паркінгом і новими технологіями для життя. Тож завдяки розширеним можливостям «єВідновлення» тисячі українських сімей зможуть отримати нову сучасну квартиру, а разом із нею – якісне життя з комфортом та зручностями.

«Житловий сертифікат – це цінний інструмент, який дозволяє швидко отримати компенсацію за втрачене житло. І наша компанія, blago, має цікаві пропозиції під такі умови. Це готові квартири поблизу центра міста, популярні в місті ЖК біля озера, затишний житловий комплекс у Пасічній. Поступово ми добудовуємо та здаємо нові секції, тож можемо допомогти вибрати ідеальну квартиру з красивими видами та зручним розташування», – розповіли представники відомої в Івано-Франківську компанії, яка будує нерухомість.

Третя перевага – простіше юридичне оформлення. При купівлі вторинного житла прийдеться самостійно шукати нотаріуса та заглиблюватися в деталі купівлі. Водночас будівельні компанії пропонують повний юридичний супровід та допомагають з оформлення усіх документів.

«Програма «єОселя», молодіжна іпотека та інші програми державного пільгового кредитування навчили нас працювати з усіма типами оформлення документів. І щоб не обтяжувати наших покупців тривалими та виснажливими паперовими процедурами, ми пропонуємо повний документальний супровід», – зазначили менеджери з продажу компанії blago.

Четверта перевага – менша сума податкових платежів. Оформлення права власності на квартиру від фізичної особи обійдеться дорожче, ніж у випадку купівлі безпосередньо в будівельної компанії.

Важливо, що подаватися на житловий сертифікат можуть також українці, які перебувають за кордоном. Вони мають можливість повернутися додому, в новий дім.

Як отримати житловий сертифікат на купівлю квартири через «Дію»

Оформити компенсацію на знищену нерухомість можна через смартфон. Для цього потрібно мати встановлену останню версію мобільного додатку «Дія». Після входу в застосунок слід вибрати в меню розділ «Сервіси». Тут можна повідомити про пошкоджене житло, подати заявку на виплату відшкодування та очікувати на сертифікат.

Крок 1. Повідомити про знищену нерухомість. У додатку «Дія» вибрати об’єкт нерухомості з переліку або додати самостійно. Додати опис пошкоджень та фото до і після руйнувань.

Крок 2. Подати заявку про виплату. Заявка на компенсацію може перебувати на розгляді до 30 днів. За цей час спеціальна комісія повинна оцінити вартість знищеного житла за параметрами: площа, рік будівництва, клас забудови, середня ринкова вартість 1 кв. м аналогічного класу нерухомості. На основі порахованої суми й буде сформований розмір грошової компенсації. Якщо комісія схвалить рішення, повідомлення про видачу сертифіката надійде заявнику повідомленням у додатку.

Крок 3. Забронювати кошти. На використання погодженої суми дається термін 30 днів. Тож важливо не зволікати з вибором, а заздалегідь підібрати декілька квартир, щоб не порушити строку бронювання коштів і не проґавити житло, яке сподобалося. Якщо за цей час купівля не відбулася, потрібно робити бронювати повторно.

Крок 4. Вибрати квартиру серед пропозицій на ринку та оформити купівлю сертифікатом. У випадку успішної угоди протягом 5 днів кошти будуть зараховані на рахунок продавця.

Якщо вартість вибраного житла перевищує суму компенсації, покупець повинен доплатити власними коштами, або розглянути дешевші пропозиції. Якщо ж ціна житла менша за суму компенсації, різниця буде виплачена заявнику з майбутніми виплатами.

Використати житловий сертифікат потрібно протягом 5 років з моменту отримання.

Хто може скористатися житловим сертифікатом

Жодних обмежень на купівлю житла за сертифікатом немає. Єдина умова – потрібно мати дозвіл на виплату компенсації. Законопроєкт №7198 визначає перелік громадян, які мають право на відшкодування за втрачене майно, а також тих, хто має право отримати компенсацію в першочерговому порядку. Це учасники бойових дій, українці з інвалідністю через війну, мобілізовані без статусу учасника бойових дій, українці з інвалідністю 1 і 2 груп.

Скільки вже використано сертифікатів на купівлю нерухомості

Згідно з останніми даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, для виплати компенсацій за повністю знищене житло сформовано 1826 житлових сертифікатів. 21,9% з них вже мають бронювання коштів на купівлю нової житлової нерухомості. Тобто, кожна п’ята родина вже визначилася з квартирою чи будинком та готова оформляти угоду купівлі-продажу.

За словами менеджерів з продажу blago, у січні цього року компанія вже здійснила близько 10 успішних угод з використанням житлових сертифікатів. І відмічає велику зацікавленість до цієї програми.

Очікується, що завдяки житловим сертифікатам чимало українських сімей зможуть придбати нове якісне житло та продовжити життя у своїй країні.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 92
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців