Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Сльозогінний газ — це фундамент, на якому тримається вся демократія

Хто найбільше виграє від Угоди про асоціацію між Україною та ЄС? - Радіо Свобода


14 Грудня 2012 p.

 

На саміті «Східного партнерства», що має відбутися у Вільнюсі в листопаді 2013 року, може бути підписана Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Про це 10 грудня повідомили члени Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу. Водночас вони озвучиливисновки щодо перспективи євроінтеграції України та умови, за яких можливе підписання угоди. І у Києві, і в Брюсселі чути не тільки єврооптимістів, а й євроскептиків, які нарікають на відсутність демократії та високий рівень корупції в Україні. До того ж у Києві комусь не до вподоби фінансова криза та сепаратистські настрої серед мешканців країн-членів Європейського Союзу, - говорить Радіо Свобода
 
Угода, текст якої (англійською мовою) з’явився на шпальтах українських ЗМІ, передбачає політичну асоціацію України з ЄС та створення між ними зони вільної торгівлі.
 
Щоправда, і в Києві, і в Брюсселі окремі політики, чиновники, активісти громадських організацій вважають, що Україна не може долучитись до європейської демократичної спільноти. На заваді євроінтеграції України – корупція, використання вибіркового правосуддя та порушення прав людини.
 
Але чимало політиків та дипломатів у Євросоюзі розуміють: Угоду про асоціацію підписують не з владою, а з державою. На цьому наголошують і члени Ради міністрів закордонних справ ЄС.
 
Так, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт зазначає, що Україна має право бути в європейському співтоваристві. Для цього українці повинні реформувати систему управління державою, подолати корупцію і вибірковість правосуддя тощо, наголосив Більдт.

Посол ЄС у Києві Ян Томбінський також бачить Україну в європейському середовищі. У промові з нагоди вручення Євросоюзові Нобелівської премії миру Томбінський наголосив: «Незабаром в Євросоюзі буде уже 28 членів, він залишається відкритим для інших країн, які воліють мати спільну долю з Європою. Я переконаний, що перспектива асоціації з ЄС залишається відкритою і для України, це буде великим поштовхом для розкриття її потенціалу та потенціалу її громадян».

 
Українська влада за угоду, але ЄС висуває умови
 
Виконувач обов’язків першого віце-прем’єр-міністра Валерій Хорошковський вважає, що підписання угоди відповідає стратегічним інтересам України.  

«Україна обрала євроінтеграцію, як шлях свого розвитку. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС дасть українцям поштовх для здійснення стратегічних економічних реформ. Для України це означає високі стандарти життя, непохитність демократичних інституцій та верховенство права», – заявив урядовець.
 
Тим часом народний депутат, екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що Київ не готовий виконати вимоги, які висунули керівники МЗС країн Євросоюзу 10 грудня. Але, враховуючи важливість підписання Угоди про асоціацію для майбутнього України, її варто підписувати… за певних умов.  

«Я вважаю, що українські демократичні сили мають висунути чітку умову – звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Це перше, після чого можна буде говорити з цією владою щодо нормалізації стосунків із Євросоюзом. Тож усе залежить від позиції української влади», – зауважує Тарасюк.
 
Політолог Олексій Гарань пояснив свою позицію кореспондентові Радіо Свобода. Він каже, що Угода про асоціацію потрібна українському суспільству, натомість влада має свої погляди на євроінтеграцію. Тож події довкола підписання документа можуть розвиватися за різними сценаріями, стверджує політолог.  

 «Є такий варіант розвитку подій з боку Євросоюзу: «ми підписуємо угоду, якщо ви, українці, покажете, що хочете цього». Другий варіант: ЄС підписує з Україною Угоду про асоціацію, але водночас Брюссель здійснює санкції проти українських порушників верховенства права. Від зриву угоди з Європою програє саме українська влада», – вважає професор Гарань.
 
Громадськість України просить ЄС не зволікати з підписанням угоди
 
Тим часом низка громадських організацій України закликала керівників Євросоюзу не зволікати з підписанням угоди, адже це відповідає національним інтересам не стільки влади, скільки українського суспільства. На владу виконання угоди накладає чимало зобов’язань, виконання яких на користь усьому українському народові, вважає керівник Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов.  

«На сьогодні Віктор Янукович загнав себе у своєрідну пастку: ані Росія, ані об’єднана Європа, ані США з різних причин не в «захваті» від його роботи на посаді Президента України, – пояснює Жданов свою позицію. – Відтак Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана лише за умови відмови глави держави та його команди від використання вибіркового правосуддя. Власне, цього якраз вимагають голови МЗС Євросоюзу».

Директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко у розмові з Радіо Свобода зазначив, що від підписання угоди з ЄС насамперед виграють пересічні українці.  

«Суспільство отримає і більше можливостей та вигод як споживачі, коли ідеться про економічну частину, адже українці отримають доступ до дешевших та якісніших товарів і послуг. У політичному сенсі – Україна підтвердить свій курс на правову демократичну державу», – наголосив Сушко.

На владу ж цей курс накладає значно серйозніші зобов’язання, виконувати які вона зможе за підтримки української громади, орієнтуючись на досвід своїх західних сусідів, нагадує директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

 

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 867
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців