Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і саночки возити

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 10 липня 2023 року


11 Липня 2023 p.

Денис Шмигаль: Україна постійно відчуває солідарність народу та Уряду Фінляндії

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-розмову з Прем’єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо. Сторони обговорили підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України, посилення санкцій проти росії, конфіскацію російських активів та допомогу у відновленні.

«Усі ці місяці повномасштабної війни Україна постійно відчуває неймовірну солідарність народу та Уряду Фінляндії. Вдячний за Ваше особисте лідерство та внесок у формування потужної підтримки України з боку Фінляндії. Розраховуємо на нашу подальшу тісну співпрацю», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України подякував за вагому допомогу в проходженні зими. Він зауважив, що Фінляндія надала найбільше енергетичного обладнання серед країн Європи.

Очільник українського Уряду висловив сподівання, що Фінляндія так само стане ключовим партнером у відбудові та трансформації України. Денис Шмигаль запропонував налагодити прямий зв’язок з цього питання між урядами, аби разом із приватним сектором розробити план участі Фінляндії у відновленні України.
 

Держава збільшить держзамовлення на підготовку медиків, реабілітологів і соцпрацівників, — підсумки наради в Уряді

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо змін до державного замовлення в українських закладах освіти. В обговоренні взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки Юлія Свириденко, Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, Міністр освіти і науки Оксен Лісовий, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Міністр соціальної політики Оксана Жолнович, Міністр фінансів Сергій Марченко, Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

«Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Сьогодні наша держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах. Їх підготовка має розпочатися вже зараз», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду дав завдання усім відповідальним міністерствам опрацювати можливість збільшення держзамовлення, зокрема, на медиків, реабілітологів і соцпрацівників уже з цього навчального року.

«Водночас держава продовжує розвивати професійно-технічну освіту. Відновлення України стане наймасштабнішим проектом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці», — зауважив Прем’єр-міністр.

 

Ірина Верещук закликає подаватися до резерву працівників для роботи на деокупованих територіях

Під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Ірини Верещук відбулася міжвідомча нарада щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України. В тому числі працівників освітньої та медичної галузей.

Учасники наради зазначили, що з 3 липня запрацювала інформаційно-комунікаційна система «Резерв для державної служби на деокупованих територіях». На платформі reserve.nads.gov.ua кожен охочий може заповнити анкету й стати частиною кадрового резерву.

 

єВідновлення: понад 1400 заявників отримали грошову допомогу на ремонт житла

У рамках програми єВідновлення 1409 заявників отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На рахунки заявників було нараховано понад 115 мільйонів гривень.

«Роботи все ще дуже багато — з початку дії програми 10 травня українці подали 24 724 заяви. Попри те, що органи місцевого самоврядування створили 510 комісій, темпи опрацювання заяв недостатні.

Укотре закликаю громади налагодити роботу комісій. Від їх ефективності залежить, як швидко люди зможуть повернутися до своїх будинків. Є гроші — Урядом спрямовано 4,4 мільярда гривень на реалізацію програми, створені механізми та цифрові інструменти, – потрібна відповідальність на місцях.

Ми комплексно підходимо до вирішення проблеми забезпечення житлом українців. Це і системні зміни житлової політики, які обговорюємо з європейськими партнерами, і державні програми компенсації та безпосередньо реалізація проектів відновлення», — прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

 

За координації Міненерго Оператор ГТС України отримав 68 тонн обладнання для відновлення та стабільної роботи

За координації Міненерго ОГТСУ отримав майже 68 тонн допомоги від міжнародних партнерів. Зокрема, компанії надали пересувні та стаціонарні генератори з Польщі та Великої Британії, комплекти LED прожекторів до освітлювальних веж з Туреччини та Канади, блоки безперебійного живлення та зовнішні батарейні шафи до них з Німеччини. Отримане обладнання необхідне для проведення відновлювальних робіт та забезпечення стабільної роботи компанії.

 

Криміналісти Нацполіції пройдуть навчання в Японії

Українські поліцейські, які документують воєнні злочини росіян, працюють на місцях масових поховань та допомагають в ідентифікації тіл вбитих, обміняються досвідом із японськими колегами у рамках підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Уряду Японії.

Десять криміналістів Національної поліції з Харківської, Сумської, Запорізької, Донецької, Луганської, Чернігівської, Миколаївської та Київської областей для обміну досвідом відвідають префектури Фукусіми та Токіо.

 

Ігор Клименко представив нового командувача Національної гвардії України Олександра Півненка

 Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко представив Олександра Півненка, який Указом Президента України призначений командувачем Національної гвардії України.

Новому командувачу Ігор Клименко побажав наснаги та сил. Він зазначив, що очільник Нацгвардії, як і попередній командувач, має сфокусуватися на підготовці бригад «Гвардії наступу» та ефективному використанні вже сформованих підрозділів.

 

Міністр КМУ зустрівся із директором Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та переговорів з розширення

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов зустрівся із директором Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та переговорів з розширення (DG NEAR) Гертом Яном Купманом.

Під час зустрічі обговорили перспективи фінансової допомоги, інституційну підтримку Євроінтеграції, програму інституційної підготовки України до вступу в ЄС, реформу державного управління та перспективи її розвитку.

Також під час зустрічі було обговорено пропозицію Європейської Комісії (20 червня) створити Український фонд в рамках бюджету Європейського Союзу, який забезпечить постійну фінансову підтримку до 2027 року.

 

Мінфін: За час дії воєнного стану в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 31 451 пільговий кредит на суму близько 124 млрд грн

З моменту старту Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єкти підприємництва отримали від уповноважених банків 66 273 кредити на загальну суму 213,53 млрд грн, з яких 44 476 – від банків державного сектору економіки на загальну суму 93,7 млрд гривень (станом на 10.07.2023 р.).

За минулий тиждень у межах Програми видано 452 пільгових кредити на загальну суму 1,8 млрд грн, у тому числі, банками державного сектору економіки укладено 366 кредитних договорів на суму близько 0,9 млрд гривень.

 

Сергій Марченко: Програма Ukraine Facility сприятиме переходу до зеленої, цифрової та інклюзивної економіки

Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Генеральним директором Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та розширення Гертом Яном Коопманом.

Під час зустрічі Міністр фінансів України подякував ЄС за всебічну підтримку України та надання макрофінансової допомоги.

Сторони обговорили питання підготовки та імплементації Фінансового інструменту для України (Ukraine Facility) від ЄС.

 

Мінфін: За I півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 218,3 млрд гривень

За I півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 218,3 млрд грн, що на 42,5 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Основними доходами загального фонду місцевих бюджетів (без урахування міжбюджетних трансфертів) за I півріччя 2023 року були:

  • 145,4 млрд грн - податок на доходи фізичних осіб (ПДФО);
  • 27,1 млрд грн – єдиний податок;
  • 16,7 млрд грн – плата за землю;
  • 10 млрд грн – акцизний податок;
  • 7 млрд грн – податок на прибуток підприємств приватного сектору економіки.

 

Гарячі лінії Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

В Офісі Уповноваженого нагадують, що будь-яка інформація про зниклих безвісти за особливих обставин є дуже важливою для подальших пошукових дій.

Тож одразу повідомляйте таку інформацію на гарячі лінії за телефонами, вказаними нижче:

• повідомити про зниклих безвісти осіб можна за номером: 0 800 339 247;

• з-за кордону та із тимчасово окупованих територій щодо зниклих осіб можна повідомляти у Viber i Telegram за телефоном: (095) 896-04-21;

• також повідомити про втрату звʼязку з рідними можна особисто Уповноваженому за номером: (099) 792-01-26;

• з питань, що стосуються Єдиного реєстру зниклих безвісти осіб, звертайтеся на гарячу лінію: (050) 240-85-29;

• родини зниклих безвісти можуть отримати юридичну допомогу за телефоном: (066) 053-11-39.

 

Віктор Ляшко: Наша ціль – щонайменше 75% закладів «первинки», в яких пацієнт може отримати базову психологічну допомогу

Про формування унікальної української системи охорони психічного здоровʼя та підготовку сімейних лікарів за програмою mhGAP Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко розказав в межах подкасту «Простими словами» від The Village Україна.

За прогнозами МОЗ України, наслідки повномасштабної війни відчують на своєму ментальному здоровʼї майже 15 млн українців. Кожен п’ятий українець – під загрозою розвитку певної форми психічного розладу. Цей висновок ґрунтується на оцінках ВООЗ. Щоб підтримати українців, необхідні швидкі та системні кроки. Один з них – визначення сімейних лікарів та педіатрів як першого контакту та першою точкою на маршруті пацієнта в системі охорони психічного здоровʼя.

 

Міграційна служба запроваджує нову послугу з проставлення апостиля на офіційних документах: що варто знати

Так, зокрема ви можете проставити апостиль на документі, що був виданий ДМС, її терорганами та терпідрозділами.

Для отримання нової послуги Вам необхідно надати такі документи:

• заяву від особи, яка подає документи;

• оригінал документа, на якому проставляється апостиль;

• документ про оплату послуги з проставлення апостиля.

 

Які документи потрібно підготувати на вступ до автошкіл для людей з інвалідністю

Заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко пояснила, які документи необхідно підготувати для вступу на навчання до автошкіл для людей з інвалідністю.  Це заява на ім'я директора автошколи, копія паспорта, кольорова фотографія 3,5x4,5 та копія ІПН. Також одним з найважливіших документів до вступу є медична довідка, оскільки до навчання в автошколах допускаються особи, які не мають медичних протипоказань для керування транспортними засобами категорії «В».

Заступник Міністра розповіла, що через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Разом з тим, МВС прагне охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни, або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм.

 

Мінцифри: Роумінг наче вдома для українських біженців продовжується ще на рік

Оператори продовжили угоду про доступний роумінг для українців у ЄС

Українці зможуть і надалі спілкуватися з близькими в Європі за доступними тарифами, адже угоду операторів продовжено ще на рік. Угоду підписали22 європейські оператори та 7 операторів України (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine). 

 

Фарід Сафаров обговорив з представниками Prevail Partners Limited співпрацю для посилення захисту енергетичної інфраструктури

Заступник Міністра енергетики України Фарід Сафаров провів зустріч з Джастіном Хеджесом, головою ради директорів британської компанії з управління ризиками Prevail Partners Limited, що надає підтримку у боротьбі з загрозами національній безпеці.

У межах реалізації домовленостей у відповідності до Меморандуму про співпрацю, підписаного 31 травня 2023 року, сторони обговорили напрямки співробітництва для посилення захисту критичної інфраструктури і підтримки стійкості української енергосистеми в цілому.

 

Як вберегтися від аферистів: поради від експертів у межах кампанії #ШайхрайГудбай

У межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай від Нацбанку та Кіберполіції експерти підготували поради, які допоможуть не потрапити на гачок до шахраїв.

Ніколи не розголошуйте:

  • тризначний номер на звороті картки;
  • пін-код до картки;
  • коди банків та мобільних операторів;
  • паролі до інтернет-банкінгу, електронної пошти, акаунтів у соціальних мережах, облікових записів Gmail/iCloud, Apple ID.

 

10 000 українок зможуть пройти цьогоріч навчання з підприємницької діяльності за програмою UWE Hub

10 000 українських жінок-підприємниць зможуть пройти навчання щодо ведення бізнесу в межах програми Ukrainian Women Entrepreneurs Hub (UWE Hub), яка реалізується в Україні Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності”. Партнером програми є Міністерство економіки України.

 

Мін’юст: Євроінтеграція. 500 днів повномасштабної війни

В умовах повномасштабної війни російської федерації проти України наша держава продовжує процес гармонізації українського законодавства до права Європейського Союзу. Прогрес з імплементації Угоди про асоціацію зріс на 9% порівняно з показником 2021 року. Про це зазначила генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Наталія Панчук.

Наразі Україна виконала 91% зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС у сфері «Юстиція, свобода, безпека, права людини».

 

ДСНС отримала 14 спеціалізованих авто для піротехнічних підрозділів від ПРООН

Програма розвитку ООН у партнерстві з Урядом Японії передала 14 спеціалізованих автомобілів класу Toyota Hilux Double Cabin, засоби бронезахисту та рації для потреб піротехнічних підрозділів ДСНС. Ця техніка надана в рамках реалізації проекту ПРООН «Екстрене знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів» та фінансується Урядом Японії.

 

Загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 10.07.2023

Загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 10.07.2023 орієнтовно склали:

  • особового складу ‒ близько 234480 (+440) осіб ліквідовано, 
  • танків ‒ 4085 (+7) од, 
  • бойових броньованих машин ‒ 7966 (+2) од, 
  • артилерійських систем – 4371 (+5) од…

 

 

 

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 161
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців