Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Не сподівайся на сусіда, коли хочеш добробуту

Аналітичний огляд: як змінилися ціни на новобудови від початку війни


4 Липня 2023 p.

За час повномасштабного вторгнення в Україну квартири подорожчали в середньому на 40-50%. Кількість угод зменшилася, а ринок нерухомості кардинально змінився.

В яких містах найдешевші квартири та скільки зараз коштують квартири в новозбудованих житлових комплексах, розповіли аналітики компанії blago.

Яка ситуація в регіонах

24 лютого 2022 року став для України переломним днем у всіх галузях і ринок нерухомості не є виключенням. У перші дні великого російського нападу девелопери зупинили будівництво по всій країні. Хтось зміг відновити свою роботу вже за місяць, хтось продовжив будувати лише частково. А деякі компанії так і не зуміли знайти ресурси для подальшої реалізації своїх будівельних проєктів.

За оцінками аналітичного центру blago, фактор війни вплинув на будівельну сферу у різних частинах України по-різному. У деяких регіонах війна зупинила ринок нерухомості, а в деяких навіть пожвавила.

За даними найбільшого порталу новобудов ЛУН, найбільше новобудови подорожчали в Ужгороді, Львові та Вінниці. Від лютого минулого року ціна 1 кв. м в місті Ужгород виросла на 61%, в місті Львів – на 90%, а у Вінниці динаміка росту ціни від початку війни сягнула позначки 54%. У грошовому еквіваленті це 38 200 грн/кв. м, 46 800 грн/кв. м та 32 500 грн/кв. м відповідно. Для порівняння, новобудови в Івано-Франківську за цей період виросли в ціні на 44%. Усічні 2022-го року середня ціна за квадратний метр квартири в франківській новобудові складала 17 728 грн, в червні 2023 року ціна сягнула позначки 25 500 грн за 1 кв. м. Серед всіх великих міст України це одне з найнижчих значень.

Найдорожчими містами за вартістю первинки станом на кінець червня 2023 року є:

  • Дніпро – 40 900 грн/кв. м.
  • Київ – 46 600 грн/кв. м;
  • Львів – 46 800 грн/кв. м;

Найдешевші новобудови, за статистикою ЛУН, в містах:

  • Івано-Франківськ – 25 500 грн/кв. м;
  • Хмельницький – 23 700 грн/кв. м;
  • Тернопіль – 24 700 грн/кв. м

Виходячи з поданих цифр, квартири в новобудовах Івано-Франківська є одними з найдешевшими в Україні.

Чому ростуть ціни на новобудови

Експерти пояснюють таке подорожчання в першу чергу різким збільшенням собівартості сучасного будівництва та ростом попиту на житло, спричинений переїздом внутрішньо переміщених осіб у західні області.

«Через війну багато вітчизняних заводів, що виготовляли будматеріали, закрилися, змінилися логістичні ланцюги постачання важливих матеріалів. І для продовження будівництва девелоперам приходиться працювати з постачальниками з-за кордону. А це означає додаткові витрати на транспортування, залежність від курсу валют та інфляційних процесів. Та попри дію всіх чинників вартість квартир в Івано-Франківську все-таки залишається прийнятною для покупця. Місто активно розбудовується і стає комфортнішим для життя. Компанія blagoзапускає нові проєкти й пропозицій первинного житла є в достатній кількості», –пояснили аналітики blago.

 

Як змінилися інвестори

У структурі покупців квартир у житлових комплексах від blagoбільшу частку складають мешканці області. Серед інвесторів зростає чисельність релокованих осіб з різних областей, які вибрали Івано-Франківськ як найкомфортніше місто для життя і планують тут залишитися. Люди з Харкова, Дніпра, Одеси, Києва після візиту в Франківськ отримують позитивні враження від архітектури міста, його компактності, високо оцінюють піший доступ до усіх закладів і відсутність заторів. А якщо врахувати доступнішу ціну в порівнянні з іншими обласними центрами, то бажаючих інвестувати в новобудови щороку більшає.

Змінилися й вимоги покупців до сучасного житла. Люди все частіше звертають увагу на розташування ЖК, наявність поруч рекреаційних зон та парків, транспортного сполучення, розвиненої інфраструктури, паркінгів, інклюзивність комплексу та красу архітектури. Сучасні покупці шукають вже не просто квартири, а комфортний простір з усіма зручностями біля свого дому. Проєкти компанії blagoвідповідають очікуванням сучасного покупця і відрізняються великою варіативністю житла під різні потреби.

Основний інтерес зосереджений на готових квартирах або на квартирах на завершальних етапах будівництва. Але є й такі, хто хоче купити житло ще на старті будівництва за більш вигідною ціною. До здачі в експлуатацію необхідно чекати 1,5-2 роки, але така покупка дозволить зекономити до 40% від кінцевої вартості.

 

Прогнози та можливі тенденції

На думку фахівці, попит на новобудови в західних регіонах буде залишатися й надалі. Чому? Багато людей, які переїхали сюди вимушено, залишаться тут жити надовго. Навіть після перемоги більшість внутрішньо переміщених осіб не хотітимуть повертатися у рідні області.

Також очікується більша активність серед покупців, які раніше відклали покупку на невизначений термін. Під впливом подальшого зростання цін люди будуть сміливіше інвестувати в нерухомість, яка зараз вважається найвигіднішим варіантом капіталовкладення. Крім того, індикаторами пожвавлення ринку нерухомості будуть державні програми пільгового кредитування: «єОселя», програма молодіжної іпотеки. З місяця в місяць зростає кількість угод по цих програмах завдяки вигідним і простим умовам. За подальшого сприяння держави зацікавленість у купівлі нового житла буде зберігатися й надалі.

Про можливі варіанти вигідного інвестування в новобудови можна дізнатися на сайті компанії blago: https://blagodeveloper.com/

 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 196
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців