Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


На годину спізнився — за рік не доженеш

В Івано-Франківську стартував великий інформаційно-просвітницький проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє.»


28 Березня 2023 p.

Його метою є підвищення народжуваності в місті, формування і пропагування сімейних цінностей та здорового материнства, підтримка здоров’я жінок різного віку.

Перший тренінг «Все про підліткове здоров’я» провели для учнів старших класів та студентів перших курсів ВНЗ. Лікарі та психологи розповіли підліткам про безпечні відносини молодих пар, запобігання підлітковій вагітності та психологічну підтримку підлітків.

Актуальність та важливість цього проєкту підкреслила директорка Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Марія Бойко.

«Сьогодні ми починаємо важливий соціальний проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє». Він складатиметься із приблизно 10 зустрічей з різними цільовими аудиторіями. Починаємо з підлітків. Для нас як для центру важливо, які діти у нас ростуть, які підлітки виховуються і як в їх сім’ях будуть народжуватись діти. Ми хочемо сьогодні мати розмову до молоді – як вберегти своє здоров’я, як створити сім’ю, як народити здорову дитину і її виховати. Всі ці поняття діти мають зрозуміти ще коли вчаться у школі, університеті. Щоб кожен мав відповідальність за міцну родину та суспільство».

Також Марія Бойко зазначила, що у час війни народжуваність кардинально зменшилась.

«За рік війни зменшилась народжуваність в цілій Україні. Не народилося порівняно із 2021 роком 36 тисяч немовлят. Власне ця теза «Діти не народилися» покликала нас до створення цього проєкту», – каже директорка міського перинатального центру.

Співорганізаторами проєкту також є компанія blago, адже її завдання – підтримувати громади та допомагати їх покращувати.

«Для нас було важливо взяти участь у цьому проєкті, оскільки він має абсолютно хорошу, позитивну і правильну соціальну місію – стимулювання народжуваності. Адже ми всі розуміємо, що у нас війна і народжуваність падає. Ми хочемо підтримати молодих мам, показати, що навіть у такий важкий час народжувати потрібно. Для нас як для великої компанії, що займається будівництвом, важливо будувати не просто житлові комплекси, а створювати місто, життя. І починати треба з наших нескорених новонароджених – які власне і стануть нашим майбутнім», – розповідає Діана Великочій, представниця компанії blago.

За словами Діани Великочій, організатори розпочали з підлітків, з тих, хто стане в майбутньому батьками.

«Хочемо їм пояснити наскільки важливо правильно і відповідально віднестися до народження дитини. Пояснити наскільки інститут сім'ї важливий».

Саме Університет Короля Данила став майданчиком для розвитку креативних ідей та проєктів. Про важливість таких тренінгів розповів перший проректор університету Михайло Косьмій.

«Молодь – це майбутнє нашого суспільства, тому Університет Короля Данила доєднується до ініціатив, спрямованих на розвиток та підтримку здоров'я студентства й молоді загалом. Ми, як гаранти освітніх програм, повинні виховати не тільки освічену молодь, а й покоління, готове відповідально й свідомо ставитися до власного здоров'я та майбутнього. Покоління, яке вміє брати на себе відповідальність і може відверто говорити про свої проблеми», – зазначає перший проректор УКД Михайло Косьмій.

Спеціальними гостями тренінгу були відомі франківські блогери, які нещодавно стали батьками Дмитро Варварук та Діанорія. Вони поділилися із підлітками своїм досвідом.

«Важливо готувати підлітків до батьківства. Всі бояться відповідальності, але це неправильно. Для мене як батька важливо розуміти свого сина. Я б хотів з ним бути на одній хвилі. Важливо говорити з дітьми, тому що вони наше майбутнє»,– каже блогер-мільйонник Дмитро Варварук.

Проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє» реалізовується в Івано-Франківську за підтримки міського голови Руслана Марцінківа.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 190
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців