Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Можеш вбити мене, але свобода — безсмертна

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 7 березня 2023 року


8 Березня 2023 p.

Денис Шмигаль та Альфред Каммер обговорили нову довгострокову програму між Україною та МВФ

Альфред Каммер підтвердив, що 8 березня у Варшаві стартує переговорна місія щодо програми розширеного фінансування. Денис Шмигаль відзначив, що Уряд України докладає всіх зусиль, аби оперативно узгодити всі параметри та швидко досягти угоди. Очікується, що загальний розмір фінансування становитиме понад 15 млрд доларів.

Прем’єр-міністр обговорив із Міжнародною асоціацією розвитку спеціальну програму відновлення України

«Світовий банк, зокрема Міжнародна асоціація розвитку, суттєво допомогли Україні. Розраховуємо на подальшу підтримку й допомогу в залученні коштів на потреби населення та відбудову», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Уряд спростив процедуру отримання Зоною відчуження протипожежного обладнання на суму 1,1 млн євро як гуманітарної допомоги

Процедура отримання такої гуманітарної допомоги Зоною відчуження раніше не була врегульована в українському законодавстві. Сьогоднішнє рішення Уряду узгодило порядок отримання та використання такої допомоги, не витрачаючи кошти на відповідне оподаткування.

ОАЕ планує долучись до реалізації в Україні ініціатив з енергозбереження та підтримки бізнесу, - Юлія Свириденко

“Ми обговорили з нашими колегами з ОАЕ можливість їх участі в проекті побудови в одній з західних областей України міста-притулка, розрахованого на 1000 жінок і дітей. Окрім житла, медичної допомоги та можливості навчатися для діток, буде ще й програма психологічної підтримки тим, хто цього потребує. Людям, які змушені були покинути власні домівки через війну, держава має забезпечити прихисток”, - повідомила Юлія Свириденко. 

Мінветеранів: Уряд ухвалив постанову щодо періодичності професійної адаптації ветеранів та членів їхніх сімей

Ухвалені зміни сприятимуть підвищенню рівня зайнятості ветеранів війни, військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби та їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Ще один великий обмін: з ворожого полону звільнили 130 захисників і захисниць України

З полону вдалося визволити 43 військовослужбовця Збройних Сил України, 27 нацгвардійців, 23 прикордонників, 21 воїна Військово-морських сил України, 8 тероборонівців і 8 представників Державної спеціальної служби транспорту.

Україна разом з Іспанією співпрацюватиме в проектах із забезпечення пацієнтів необхідною медичною допомогою

«Ми вдячні за безперервну підтримку України. Сьогодні наше завдання — докласти максимум зусиль, аби ця допомога була безперебійною. Наразі в нас залишається потреба в броньованому евакуаційному транспорті, певних видах медичного та реабілітаційного обладнання», — зазначила заступник Міністра Марія Карчевич.

Агровиробники можуть подати заявку через ДАР на програми підтримки від ФАО

У Державному аграрному реєстрі триває збір заявок на отримання допомоги від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Змінено електронну пошту для подання документів на виїзд за межі України

З 10 березня 2023 р. пакети документів щодо перетину кордону водіями, які здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами, прохання подавати на електронну адресу peretyn@mtu.gov.ua.

Оксана Жолнович: Мінсоцполітики збільшило на 27,5% розмір компенсації вартості протезів та всіх інших засобів реабілітації

Кожен громадянин України має право на безоплатне забезпечення допоміжними засобами реабілітації, гранична вартість яких визначається відповідним наказом Мінсоцполітики, для кожного окремого виробу, в залежності від його типу та конструктивних особливостей.

Відбулося друге засідання Акредитаційної комісії Державної служби якості освіти України

«Випускники училищ і коледжів відіграватимуть важливу роль у повоєнній відбудові України. І наше завдання — створити умови для постійного підвищення якості надання освітніх послуг у цих закладах, зокрема й шляхом акредитації освітньо-професійних програм», — зазначив Голова Державної служби якості освіти України та Акредитаційної комісії при ній Руслан Гурак.

Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій

Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника. Діти, що опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже йдеться про її життя.

Курс із криптограмотності: відкрито доступ до другого модуля

На порталі Дія.Цифрова освіта відкрито доступ до другого із чотирьох модулів курсу з криптограмотності та блокчейну. Усього курс передбачає 100 годин теоретичної та практичної інформації про світ криптовалют.

Уряд удосконалив процедуру видачі довідок про перебування військовослужбовців у полоні

Відтепер за довідкою може звертатися й Національне інформаційне бюро як орган, що здійснює облік військовополонених. А саме – до Міноборони, правоохоронного органу, командира підрозділу Збройних Сил, іншого законного військового формування чи органу, який належить до Сил безпеки й оборони України.

Мінветеранів проведено узгоджувальну нараду щодо стратегії переходу від військової служби до цивільного життя

У Міністерстві у справах ветеранів України триває планова робота з підготовки до затвердження проекту Стратегії переходу від військової служби до цивільного життя, основною метою якої є забезпечення українських Захисників і Захисниць сучасними інструментами для інтеграції в економіку та громади.

Мінцифри: Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес відкриють у Рівному

Для цього Офіс з розвитку підприємництва та експорту, що впроваджує національний проект Дія.Бізнес спільно з Міністерством цифрової трансформації, підписав багатосторонній меморандум про співпрацю з Рівненською обласною військовою адміністрацією, Рівненською обласною радою, РЕНОМЕ і UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Ігор Клименко: У нас достатньо сил, щоби вчасно та ефективно зреагувати на зміну обстановки

«Після того, як почалася широкомасштабна війна, сили МВС постійно знаходяться у стані бойової готовності. Сама війна змушує нас щодня бути у цьому стані для швидкого реагування на зміну обстановки», – зазначив Міністр.

Пацієнти, які вакцинувалися проти COVID-19 за кордоном, можуть сформувати сертифікат у Дії

Така можливість стала доступною на базі нового технічного рішення – зчитувача, що перевіряє автентичність отриманих цифрових документів про вакцинацію. Зчитувач є відкритим для користувачів за посиланням https://cert.ezdorovya.ua/. Відповідно після внесення лікарем даних про вакцинацію до системи пацієнт зможе згенерувати сертифікат у застосунку або на порталі «Дія».

Україна з початку року перерахувала майже 134 млн гривень лікарням, які працюють в тимчасовій окупації

Україна своїх медиків не залишає, і Міністерство охорони здоров’я та Національна служба здоровʼя продовжують перераховувати кошти тим медзакладам в окупації, з керівництвом яких встановлено належний зв’язок.

З незламної України у крижану Антарктику: оголошено склад 28-ї Української антарктичної експедиції

Повномасштабне вторгнення рф не має зупинити українську науку, зокрема продовження неперервних досліджень на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. Деякі вимірювання тут тривають з 1947 року, є найдовшими на континенті і мають надзвичайну цінність для світової науки. Тому НАНЦ готується до ротації зимівників 27-ї УАЕ, які майже рік працюють на станції. Їх має замінити команда 28-ї УАЕ (2023-2024 рр.), її склад нині вже затверджено.

МВС України на конференції у битві поділиться унікальним досвідом, здобутим у воєнний час

Впродовж дня сторони обговорюватимуть інтеграції воєнізованих структур і підрозділів внутрішніх справ у національну оборону, кіберзлочини, досвід України в управлінні інформацією та ворожою пропагандою, а також роль органів та підрозділів системи МВС у обороноздатності держави.

Міненерго: Україна отримала 5,6 тисячі тонн допомоги для енергосектору з 30 країн світу

«Серед обладнання, яке отримала Україна, - понад 1700 генераторів, близько тисячі трансформаторів, мобільні газові котельні, спецтехніка, високовольтне обладнання для ремонту ЛЕП, пересувна кабельна лабораторія та багато матеріалів. Завдяки цій допомозі ми змогли відновити роботу великої кількісті об’єктів енергетичної інфраструктури, які росіяни обстрілювали з ракет, дронів та артилерії. Це надзвичайно великий внесок в енергетичну стабільність України і, зрештою, нашої майбутньої перемоги», - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Мінагрополітики: Відтепер заявки на визначення підприємств критично важливими будуть прийматися тільки через ДАР

Відтепер заявки на визначення підприємств критично важливими, зокрема в агропромисловій галузі, будуть прийматися тільки через ДАР.

Як стати водієм та отримати посвідчення водія вперше

Із 24 липня 2022 року в Україні впроваджені нові правила отримання посвідчення водія. Теоретичну та практичну частини підготовки водіїв було розмежовано. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України. Охочим стати водієм і отримати посвідчення водія, спочатку варто пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування в сервісному центрі МВС.

Мінфін повідомляє, що мають знати іноземні компанії, які хочуть подавати декларації спільного транзиту для переміщення товарів в Україну

Для іноземних компаній, які розглядають можливість подавати декларації спільного транзиту з метою переміщення товарів в Україну із використанням NCTS, підготовлено роз’яснювальну інформацію. Вона складається з інфографіки «Спільний транзит в Україну: нехай ваші товари перетинають кордони швидше» («Common transit to Ukraine: let your goods cross borders faster»), а також з «Роз’яснення  Державної митної служби України компаніям, які використовують процедуру спільного транзиту, та гарантам, які надають зобов’язання відповідно до Конвенції про процедуру спільного транзиту, при транзиті товарів в Україну або через її територію».

Мінфін у літому забезпечив перерахування з держбюджету 10,8 млрд грн трансфертів до місцевих бюджетів

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ за загальним і спеціальним фондами за січень - лютий 2023 року збільшились на 26,3 млрд грн і станом на 01.03.2023 становлять 141,8 млрд гривень.

Триває евакуація з небезпечних територій України

Нагадаємо, якщо ви плануєте евакуюватися, то можете звертатись на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Інформація щодо діяльності піротехнічних підрозділів ДСНС

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали: в Харківській області 15 тис. 378 разів, Київщині – 7 тис. 259, Чернігівщині – 4 тис. 355, Донеччині – 4 тис. 46, Миколаївщині – 3 тис. 552, Херсонщині – 3 тис. 158, Сумщині – 1 тис. 727, Черкащині – 1 тис. 83.

Оперативна інформація ДСНС щодо наслідків ведення бойових дій російською федерацією

З початку війни здійснено 83 тис. 423 виїзди на ліквідацію наслідків обстрілів, ліквідовано 14 тис. 86 пожеж, врятовано 3 тис. 953 особи, надано психологічну допомогу 204 тис. 226 особам.

Ольга Стефанішина в ООН: розвиток можливостей для жінок – ключ повоєнної відбудови України

Вона підкреслила вагомість ролі цифрової трансформації у боротьбі з ворогом та збереженні функціональності держави. Урядовець запевнила, що цифровізація також дозволяє подбати про те, щоб усі, хто потребує допомоги, її невідкладно отримали. 

 

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 231
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців