Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Радіючи, що Вас носять на руках, не забудьте стежити за тим, куди Вас несуть

Рік повномасштабної війни: громади Прикарпаття – надійний тил для військових


7 Березня 2023 p.
З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбувся брифінг очільників громад Прикарпаття, присвячений роботі муніципалітетів у час війни. Відтак відбулися збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.
Під час брифінгу голова Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків наголосив: «З початку повномасштабної війни Івано-Франківськ активно зосередив сили, щоб стати надійним тиловим містом. Протягом 2022 року на потреби військовим передали 28 автомобілів, 2500 комплектів форм, 6 дронів, 85 тепловізорів, 136 рацій і 3 автомобільні радіостанції, 2 700 бронежилетів різних класів, 10 тон медикаментів, понад 5 000 аптечок. За 2022 рік зібрали на потреби військових 7 116 566 грн, 17 246 євро, 6500 доларів, 100 фунтів, 6100 злотих. А ще спільно зі «Спілкою волонтерів Прикарпаття» створили Логістичний центр для допомоги франківським захисникам на фронті та згодом і цивільному населенню прифронтових міст. За рік відбулось 38 поїздок у гарячі точки та 17 поїздок для цивільних з деокупованих територій. Наші захисники отримали 1370 тон посилок та 550 тон допомоги ми відвезли цивільному населенню. Також торік запровадили ряд програм для військових, які боронять нашу країну. Серед них: компенсація на лікування пораненим по 10 тисяч гривень, по 100 тисяч гривень для родин загиблих, одноразова виплата по 3 тисячі гривень на комунальні послуги для військових без статусу УБД. Ми підтримуємо і дітей військовослужбовців. До дня народження виплачуємо одноразові допомоги і за минулий рік надали їх 920 дітям військовослужбовців на загальну суму 460 000 гривень. А вже цього року, до річниці вторгнення, також впровадили одноразову виплату в сумі 20 тисяч гривень пораненим бійцям, котрі проходять лікування. Це окрема виплата, окрім тих, які місто виплачує бійцям на лікування. І лише у цьому році 282 поранених захисників отримали виплати по 20 000 гривень на суму 4 524 000.
Днями підписали меморандум між Івано-Франківськом та Гуляйполем Запорізької області і селищем Покровське Дніпропетровської області. Наші комунальники допомагали відновлювати розбиті ворожими обстріляли будинки, школи, лікарні у прифронтових містах. Лише спільно, єдиним фронтом ми можемо перемогти у цій війні!».
Радниця голови Асоціації міст України з муніципальних питань Оксана Продан Oksana Prodan закцентувала увагу на законодавчих пріоритетах, які є важливими для органів місцевого самоврядування сьогодні, зокрема щодо сфери містобудівної діяльності.
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, який взяв участь у брифінгу і зборах, звернув увагу, що Асоціація міст України продовжує консолідувати зусилля місцевого самоврядування, забезпечувати комунікацію громад з органами державної влади, а з початком широкомасштабного вторгнення проводить велику роботу з координації та співпраці громад для відбудови України вже сьогодні та майбутнього відновлення всіх українських територій. Олександр Слобожан зазначив, що громади Прикарпаття є яскравим прикладом муніципальної єдності щодо утримання економіки, допомоги військовим і тим людям, яким вона необхідна: «У своїй роботі громади Івано-Франківщини визначають чіткі пріоритети та системно виконують функції тилових громад. Тому сьогодні важливо говорити про проблеми, що виникають в процесі надання мешканцям громад публічних послуг та формування пропозиції для їх вирішення як на місцевому, так і на центральному рівнях. Ми потребуємо зараз від органів державної влади позиції, яка б свідчила про розуміння важливості питань та шляхів їх вирішення щодо виконання зобов’язань органів державної влади зі стримування тарифів на тепло- та водопостачання, створення умов для забезпечення громад власними надходженнями від місцевих податків і зборів, встановлення світових норм регулювання містобудівної діяльності, забезпечення прозорості відносин і розподілу повноважень військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування».
А голова Коломийської ТГ Богдан Станіславський підкреслив: «Одразу після початку повномасштабного вторгнення Коломийська громада почала працювати задля підтримки військових та внутрішньо переміщених осіб. Кожна людина знала, що вона може і має робити. Я з гордістю можу сказати, що надійним тилом ми стали відразу. У нас багато військових частин, і всім ми допомагали та допомагаємо: як міська рада, так і наші місцеві волонтери. За цей рік годували військових, допомагали з транспортом, приймали гуманітарну допомогу та перенаправляли її до захисників, закуповували їм необхідні речі (від одноразового посуду та холодильників до комп'ютерної техніки і дронів). Наша підтримка військових не зменшується і не зупиняється, але вона змінюється залежно від запитів самих воїнів.
Якщо говорити про ВПО, то вони почали прибувати у Коломию в перший же день відкритого вторгнення. І вони тоді отримували повноцінну допомогу в нас. Тоді ми їх поселяли в навчальних закладах, а тепер – в шелтерах, які зробили на базі комунальних приміщень, що були незадіяними.
За рік повномасштабного вторгнення Коломийська громада справді змінилася у різних планах. Але про це дуже довго розказувати. Якщо говорити коротко і суто про військових, то ми надійний тил не тільки тому, що допомагаємо їм у боротьбі. Коломийська громада намагається робити і все можливе, щоб їхнім сім'ям у нас було зручно і щоб самі військові, які повертаються з фронту, могли відпочити, щоб їм було комфортно».
Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук підбиваючи підсумки, зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення громади Прикарпаття стали згуртованими навколо проблем, які виникали і спільно долали виклики війни: «Усі 62 територіальні громади Прикарпаття забезпечили надійний тил та міцну опору для людей, які цього потребували, зокрема надали прихисток близько 150 тисячам осіб. Громади щоденно працюють на запити військових та виділили понад 100 млн. грн на військові потреби з місцевих бюджетів у 2022 році. Підтримують бізнес, в тому числі релокований з регіонів активних бойових дій, а це понад 75 суб’єктів господарювання, даючи можливість працевлаштовувати людей, а податки йдуть на потреби армії та забезпечення життя в громадах. Громади при прийняті місцевих бюджетів на 2023 рік збільшили фінансову допомогу на реабілітацію військових та допомогу сім’ям полеглих. Це дозволило сформувати єдину стратегію перемоги над ворогом, зосередитись на відновленні та створенні умов для людей, які повертатимуться додому».
У заходах взяв участь голова Переріслянської ТГ Володимир Молдавчук, який на передовій захищає Україну, а зараз приїхав у відпустку.
На зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Івано-Франківського регіонального відділення АМУ Юрій Стефанчук прозвітував про роботу відділення за 2022 рік, було обговорено план роботи на 2023 рік, стратегію діяльності Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України до 2025 року. Учасники зборів обговорили проблемні питання місцевого самоврядування, зокрема необхідність внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів в частині забезпечення бюджетної стійкості громад.
Під час заходу було схвалено низку звернень, зокрема щодо загрози для місцевого самоврядування у лісовій галузі; щодо недостатності освітньої субвенції в 2023 році; щодо сталого проходження опалювального сезону 2022-2023 року та підготовки до наступного опалювального сезону, які спрямували з вимогою невідкладно розглянути прем’єр-міністру України Денису Шмигалю.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 373
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців