Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Ахілес ніколи не наздожене черепаху, аж поки її не наздожене

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 31 січня 2023 року


1 Лютого 2023 p.

Денис Шмигаль: Від саміту Україна-ЄС очікуємо проміжної позитивної оцінки наших євроінтеграційних зусиль

Підчас24-госамітуУкраїна-ЄСукраїнськасторонарозраховуєсформуватидетальнудорожнюкарту, якмаксимальношвидкойуспішнопройтиєвроінтеграційнийшлях— відоцінкироботи, проведеноїпісляотриманнястатусукандидата, допочаткупредметнихпереговорівпровступУкраїнидоЄвропейськогоСоюзу. ПроцезазначивПрем’єр-міністрДенисШмигальпідчасзасіданняУряду31 січня.«Те, що цей саміт пройде саме в Києві — це потужний сигнал і партнерам, і ворогам. Партнерам — про те, що Європа вірить у перемогу України та сприяє нашому швидкому руху до вступу в ЄС. Ворогам — це сигнал про марність їхніх зусиль внести розбрат у коаліцію підтримки України та зупинити нашу євроатлантичну інтеграцію», — наголосив очільник Уряду.

Будуємо вільний економічний простір, де інвестор почуватиме себе комфортно, — Прем’єр-міністр

Уряд створив Міжвідомчу робочу групу з питань прискореної дерегуляції. Вона вже представила свої перші рекомендації — скасувати 47 ліцензій і дозволів у сфері відання Міністерства економіки. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 31 січня. «Це норми, що регулюють експорт та імпорт товарів, норми у сфері інвестиційної діяльності, інтелектуальної власності, технічного регулювання», — зазначив він.

Українці замовили на обмін уже понад 300 тисяч енергоощадних ламп через Дію, — Прем’єр-міністр

Вчора в Україні стартувала масштабна програма обміну старих ламп розжарювання на LED-лампи. 30 млн таких ламп уже закуплені ЄС, ще 5 млн очікуємо від Франції. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 31 січня. «Попередню заявку на обмін можна подати через Дію або просто обміняти старі лампи на нові у відділеннях Укрпошти. Українці замовили на обмін уже понад 300 тисяч енергоощадних ламп через Дію. Тому ми впевнені, що програма буде успішною», — підкреслив очільник Уряду.

Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду

Вже цього тижня відбудуться дві надзвичайно важливі події у сфері європейської інтеграції України. По-перше, 2 лютого відбудуться перші в нашій історії міжурядові консультації між Урядом України та Європейською комісією. По-друге, вже 3 лютого в Києві пройде саміт Україна-ЄС. Те, що цей саміт пройде саме в Києві — це потужний сигнал і партнерам, і ворогам. Партнерам — про те, що Європа вірить у перемогу України та сприяє нашому швидкому руху до вступу в ЄС. Ворогам — це сигнал про марність їхніх зусиль внести розбрат у коаліцію підтримки України та зупинити нашу євроатлантичну інтеграцію.

Прем’єр-міністр: DFCмає намір залучити до 1 млрд доларів фінансування для підтримки економіки України

Відновлення України має стати внеском у розв’язання багатьох глобальних проблем, зокрема харчової та енергетичної криз у світі. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на заході в Американській торгово-промисловій палаті, що організувала Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC). «Ми знаємо, що зазвичай DFC надає підтримку лише американським інвесторам, що здійснюють проекти в різних країнах світу. Тому ми дуже цінуємо готовність надавати фінансування і українським компаніям», — зазначив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль: Енергетика та житло — серед пріоритетних напрямків фінансування швидкої відбудови

Потреби України у відновленні станом на червень 2022 року оцінювалися Світовим банком та Єврокомісією в 350 млрд доларів. Зараз ця сума може перевищити 600-750 млрд доларів. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час відкриття бізнес-форуму «Швидке відновлення України», що проходить у Люксембургу за участі Прем’єр-міністра Люксембургу Ксав’є Беттеля.

Уряд схвалив зміни до законопроекту про оцінку впливу на довкілля

Кабінет Міністрів схвалив законопроект, який вносить зміни до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Це дозволить зробити процедуру ОВД зручнішою, але при цьому не втратити жодного її елемента. Адже це сьогодні один із ключових інструментів забезпечення екологічно збалансованого, сталого розвитку країни. «Майже 5 років практичного застосування механізму ОВД показали нам, в якому напрямку працювати над його удосконаленням. Наша мета – забезпечити післявоєнну відбудову та розвиток бізнесу відповідно до високих європейських екологічних стандартів. При цьому не витрачати зайвий час, там де цього можна уникнути», - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік

Уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік, в якому передбачені видатки на реалізацію активних програм зайнятості та надання українцям мікрогрантів на започаткування і розвиток власної справи. Таке рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 31 січня 2023 року.

Уряд виділив субвенцію на функціонування МСЕК під час перехідного періоду їх реформування

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я щодо реформування системи проведення медико-соціальної експертизи. Відповідно до зазначеного рішення МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики до 1 квітня подадуть на схвалення Уряду план заходів щодо реформування МСЕК. Зазначений план передбачатиме шляхи формування нових маршрутів пацієнтів з обмеженнями повсякденного функціонування, які б забезпечили отримання медичних та соціальних послуг з моменту виникнення потреб в них, незалежно від отриманого статусу, а також забезпечення прозорості адміністративних та інших процесів, у тому числі шляхом впровадження ІТ-інструментів.

Уряд затвердив механізм, спрямований на зменшення фінансового навантаження на виробника теплової енергії

Прийнята Урядом постанова дозволить зменшити додаткове фінансове навантаження на виробника теплової енергії — ОСББ, ЖБК чи інших уповноважених осіб. Це своєю чергою забезпечить стабільне функціонування систем автономного теплопостачання багатоквартирних будинків. Відтак мешканці громад зможуть і надалі отримувати якісні комунальні послуги.

В Україні сформовано першу організацію водокористувачів у зоні осушення

31 січня 2023 року проведено установчі збори та утворено першу в Україні організацію водокористувачів у зоні осушення, в межах Теснівської осушувальної системи, яку назвали «Лесині джерела». Ініціатором її створення стало фермерське господарство «Аделаїда», яке вирощує сільськогосподарські культури у Звягельському районі Житомирської області. Мотивуючи своє рішення, представники фермерського господарства зазначають, що ті культури, які ними вирощуються, є вимогливими до вологи та потребують необхідності здійснення водного регулювання на полях протягом усього періоду вирощування.

Денис Башлик на бізнес-форумі «RapidrecoveryofUkraine» у Люксембурзі розповів про ключові потреби українських аграріїв

На форумі обговорювали процеси відновлення України, залучення іноземних інвестицій та поєднання великої кількості інвестпроектів із державними та приватними джерелами фінансування. Серед спікерів заходу – Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель та Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр, президент Люксембурзької торгової палати Люк Фріден, Президент Українсько-Люксембурзького Ділового Клубу Євгенія Палій.

Сили безпеки і оборони інформують щодо нового порядку нарахування грошового забезпечення

Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та ухвалено задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки і оборони України. Тепер виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

ВООЗ продовжує підтримувати Україну в питаннях імунізації під час війни

«Через повномасштабну військову агресію росії проти України зростає актуальність щеплень проти кору, дифтерії, правця, поліомієліту. Водночас ми бачимо, що завдяки активній роботі усієї системи охорони здоровʼя показник охоплення щепленнями в деяких областях перевищив 90%. Та варто пам’ятати, що медична система функціонує в умовах підвищеного навантаження внаслідок воєнних дій, тож, щоби уникнути спалахів небезпечних хвороб, ми маємо посилити увагу та скерувати всі зусилля для пріоритезації профілактичних щеплень, як одного з найефективніших способів захисту здоров’я», — наголосив Віктор Ляшко.

Мінреінтеграції: Стипендії імені Левка Лук’яненка за січень отримали 9 політв’язнів

Ця стипендія надається громадянам України, незаконно затриманим, утримуваним російською федерацією чи окупаційною адміністрацією рф у зв’язку з їх громадською або політичною діяльністю. Нагадаємо, державна стипендія імені Левка Лук’яненка призначається відповідним указом Президента України.

Українцям видано перший мільярд гривень кредитних коштів за програмою єОселя

«Держава запропонувала доступний іпотечний кредит під 3% для військових, правоохоронців, педагогів, медиків та науковців, які виявили бажання придбати нове житло. Ми стежимо за динамікою програми і бачимо, що загальний попит на єОселю продовжує зростати – видано перший мільярд гривень кредитних коштів позичальникам, серед яких найбільше наших захисників та захисниць – військовослужбовців ЗСУ», - прокоментувала Юлія Свириденко.

“Армія відновлення” виконала роботи на понад 30 млн грн, - Тетяна Бережна

“На сьогодні до “Армії відновлення” залучено вже понад 5 тисяч безробітних у 10 областях. Держава виплатила їм за виконання суспільно корисних робіт понад 30 млн грн, в тому числі з початку 2023 року - 6,3 млн грн. Цього року Уряд збільшив фінансування на виконання таких робіт до 104 млн грн. І сподіваємось, що інші регіони, в яких ще не здійснюються суспільно корисні роботи, найближчим часом долучаться до цього проекту, а в областях, де вони вже розпочаті, активніше залучатимуть до них безробітних”, - розповіла Тетяна Бережна.

Голова Держприкордонслужби подякував захисникам «Фортеці Бахмут»

Під час перебування на сході країни Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко побував на позиціях прикордонників, які у складі Сил оборони захищають країну на Бахмутському напрямку. Зокрема, голова служби відвідав підрозділи Луганського прикордонного загону, на чолі якого він тримав оборону від ворога у 2014 році.

Сумщина отримала 3 тонни обладнання для відновлення електро- та газопостачання

“Сумщина від початку війни зазнає атак на енергетичну інфраструктуру. Енергетики працюють в режимі 24/7, однак щойно відремонтовані об’єкти знову і знову обстрілюються ворогом. Саме тому маємо спрямовувати додаткові ресурси для прискорення відновлення”, - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Відбулася координаційна нарада в рамках підготовки участі офіційної делегації Уряду України в 67-ій сесії Комісії зі становища жінок

31 січня 2023 року, в рамках підготовки участі офіційної делегації Уряду України в 67-ій сесії Комісії зі становища жінок, яка відбудеться з 6 по 17 березня 2023 року в Нью-Йорку, під головуванням Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, голови Міжвідомчої робочої групи з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією росії проти України та надання допомоги постраждалим (далі - МРГ) Катерини Левченко відбулася координаційна нарада з співголовами 5 підгруп МРГ: «Правосуддя та притягнення до відповідальності», «Надання комплексних послуг постраждалим», «Посилення спроможності сектору безпеки та оборони з попередження СНПК», «Відстеження торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації в умовах конфлікту» і «Репарації та компенсації».

Держава фінансуватиме громадські об’єднання, що надаватимуть соціальні послуги людям з інвалідністю

Міністерство соціальної політики продовжує планомірну роботу, спрямовану на підтримку осіб з інвалідністю (кількість яких, на жаль, зросла через повномасштабну війну) та забезпечення їх активної участі у житті суспільства. Одним з напрямків є фінансова підтримка тих громадських об’єднань осіб з інвалідністю (далі – ГО), які можуть надавати соціальні послуги, спрямовані на соціалізацію та інтеграцію таких осіб в суспільство.

У Чернівцях розпочав роботу Центр допомоги врятованим

«Від початку повномасштабної війни, Чернівці прийняли десятки тисяч переселенців зі Сходу і Півдня України. Люди з тимчасово окупованих росіянами територій прибувають у місто і нині. Більшість із них має при собі хіба що валізу і низку страшних спогадів про пережите», – зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.  Саме тому сьогодні ми відкрили п’ятий Центр допомоги врятованим в Україні, у Чернівцях. Наша мета – щоб українці, постраждалі внаслідок війни, знали, що вони не самі і розраховувати на допомогу й підтримку після свого порятунку не тільки можна, а й потрібно».

МОН підписало меморандум про співробітництво із Фондом Ганнса Зайделя та Українським інститутом міжнародної політики

«За 11 місяців війни ми змогли створити безпечні умови для організації освітнього процесу, забезпечити доступність та безперервність навчання у різних регіонах України, а також регулярно допомагати переселенцям та потребуючим. Україна стає все сильнішою та витривалішою у військовому та політичному плані. Однак для того, щоб повністю протистояти російській агресії, ми повинні побудувати сильне, освічене і демократичне громадянське суспільство. Спільно із Фондом Ганнса Зайделя в Україні та громадською організацією «Український інститут міжнародної політики» ми розпочали шлях до цієї мети», – зазначив Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Більше нових проектів та інновацій: акселераційна програма цифровізації громад від Мінцифри, Програми «U-LEADз Європою» та SocialBoost

SocialBoostза підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEADз Європою» запускає акселераційну програму для громад та допоможе створити й реалізувати проєкти цифрової трансформації. Акселераційна програма «Громада 4.0» допоможе лідерам цифрової трансформації в регіонах запустити діджитал-проекти, відповідно до потреб мешканців. Програма передбачає використання вже наявних технологій та розробку нових рішень. Акселератор сприятиме посиленню стійкості, оптимізації цифрових процесів й впровадження інновацій, які сприятимуть відновленню і відбудові країни.

Ірина Верещук: Освіта – один з інструментів інтеграції у європейський простір

На цьому наголосила Віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук під час наради, на якій обговорювались можливості отримання освіти українцями в Польщі й поляками – в Україні. До наради долучилися представники Міністерства освіти і науки й Українського центру оцінювання якості освіти. Говорили про необхідність тісної гуманітарної й освітньої взаємодії України та європейських держав. Передусім Польщі. Зокрема, про можливість включення польської мови до переліку навчальних предметів, з яких проводиться зовнішнє незалежне оцінювання.

Уряд створив умови для відновлення регулярного автобусного сполучення на прифронтових територіях

Уряд ухвалив зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Тепер в перевізника буде можливість на власний розсуд скорочувати маршрут, якщо він перетинає лінію фронту, та обирати пункт призначення, до якого вони готові прямувати з пасажирами. Раніше для цього потрібно було проводити нові конкурси для перевізників, що значно ускладнювало процес запуску автобусів на прифронтових територіях.

В 2022 році в системі Prozorroбуло укладено 2,8 млн контрактів на загальну суму 484 млн грн, - Надія Бігун

Попри повномасштабну війну рф проти України, в системі публічних закупівель Prozorroв 2022 році загальна кількість завершених закупівель склала 2,8 млн контрактів на загальну суму 484 млн грн. При цьому число конкурентних закупівель минулого року було близько 160 тисяч, а сума укладених угод – 198 млн гривень. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 288
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців