Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Сльозогінний газ — це фундамент, на якому тримається вся демократія

Медична допомога для вимушених переселенців: що потрібно знати?


22 Липня 2022 p.

Як переселенцям скористатися безоплатно меддопомогою, отримати консультації лікарів або психологів онлайн.

Повномасштабна війна змусила покинути свої домівки понад 8 млн українців. Кожен із них має гарантоване право отримати належну медичну допомогу. Як це зробити в нових реаліях? Розповідають партнери комунікаційної кампанії «Гарантовано!».

За чотири місяці повномасштабної війни медична система України цілком адаптувалася до нового порядку денного. Хоча навантаження на заклади охорони здоров'я (особливо у західних регіонах країни) зросло, кожен пацієнт може отримати необхідну допомогу.

Як скористатися нею безоплатно, отримати консультації лікарів або психологів онлайн, захистити свої права на доступ до Програми медичних гарантій розповідає комунікаційна кампанія «Гарантовано!» у межах Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

До неї долучилися ГО «Інтерньюз-Україна», БФ «Пацієнти України», Міністерство охорони здоров'я України, ГО «Ліки Контроль», ГО «Діа-Дзен», ГО «Афіна. Жінки проти раку», Ініціативна група Just save life, ГО «Всеукраїнська асоціація кришталевих людей», БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Під час війни всі партнери перелаштували свою діяльність до викликів воєнного часу, допомагають пацієнтам з інформуванням, пошуком лікарів, забезпеченням ліками та медпослугами, надають консультації тощо.

Так, БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» ще до повномасштабної війни інформувала українців щодо правил і можливостей отримання безоплатного лікування. Після 24 лютого 2022 р. її команда розпочала евакуацію людей із регіонів активних бойових дій і надає соціальний супровід тимчасово переміщеним особам.

«Ми інформуємо всіх внутрішньо переміщених осіб щодо можливостей Програми медичних гарантій. Хоча люди приходять до нас по гуманітарну допомогу, та наші соціальні працівники консультують їх і щодо можливостей лікування, отримання медичної допомоги, підписання декларацій тощо. Крім цього, ми допомагаємо ВПО захистити свої права на безоплатну медичну допомогу», — розповідає голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

Безоплатно отримати якісні, ефективні ліки та медичні послуги кожному пацієнту під час війни допомагає й ГО «Ліки Контроль».

«Найчастіше пацієнти запитують, як лікуватися не за місцем “прописки”. Часто до війни вони просто купували ліки в аптеці й не знали про можливості безоплатного лікування. У зв'язку з війною багато людей втратили своє майно, і тепер дізнаються про можливості безоплатного лікування, державні програми, можливість отримати препарати в “Доступних ліках” чи лікуватися за Програмою медичних гарантій», — розповідає голова правління ГО «Ліки Контроль» Наталія Гуран.

Забезпечити всіх громадян, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО), якісним і повноцінним медичним обслуговуванням — один із пріоритетів Міністерства охорони здоров'я. Саме тому ВПО мають спрощений доступ до первинної медичної допомоги.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 202
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців