Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Вчення в щасті украшає, а в нещасті утішає

Майже 29 мільйонів дефіциту коштів на зарплати. В Івано-Франківському Центрі первинної меддопомоги розповіли, чому скорочують працівників


16 Червня 2021 p.

Майже 29 мільйонів дефіциту коштів на зарплати. В Івано-Франківському Центрі первинної меддопомоги розповіли, чому скорочують працівників. Фото з відкритих джерел ілюстративне28,8 мільйона гривень не вистачатиме комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради», щоб виплачувати своїм працівникам бодай мінімальну заробітну платню до кінця цього року.

Відповідну інформацію поширила сьогодні адміністрація вказаного медичного закладу, пояснюючи ситуацію, коли майже дві сотні працівників Центру опинились під загрозою звільнення.

Як було зазначено у поширеному у фейсбуці відкритому зверненні адміністрації КНП «ЦПМКДД» другий етап медичної реформи, який розпочався в квітні 2020 року, показав, що на вторинну медичну допомогу коштів державою виділено обмаль. Наявна штатна чисельність КНП «ЦПМКДД», що, як зауважили на підприємстві, формувалась задовго до утворення комунального неприбуткового підприємства і незавжди у прозорий спосіб, є надмірною. Велика кількість професій і, відповідно, працівників не затребувані вимогами на контрактування НСЗУ. Гостроти у фінансовому плані  пандемія COVID-19.

«Підписаний у 2020 році договір з НСЗУ показав дефіцит коштів 1,4 млн. грн. на місяць для виплати мінімальної заробітної плати працівникам Підприємства, які надають вторинну медичну допомогу. Підписано було 2 пакети (вторинна допомога і мамографія). З надією на те, що на 2021 рік підпишемо більше договорів і отримаємо більше коштів, адміністрація Підприємства всіма засобами самотужки покривала цей дефіцит за кошти спецфонду, кошти, отримані від господарської діяльності. Все для того, щоб зберегти всі робочі місця.

Одночасно адміністрація працювала над процесом укладання якомога більшої кількості договорів з НСЗУ. Для цього було закуплено обладнання на понад 12 млн. грн. за власні кошти (відеоколоноскоп, відеоцистоскоп, відекольпоскоп, відеогастроскоп, три УЗД апарати, один з яких експерт-класу із системою еластографії, один для виїздів на дім, на 1,5 мільйона закуплено новітнє обладнання для реабілітації), також за майже 12 мільйонів гривень закуплено комп’ютерний томограф, який перебуває в процесі встановлення. Проведено ремонтні роботи на суму близько 1,5 мільйона гривень, забезпечено доступність на 17 об’єктах, відповідно до вимог НСЗУ.

За результатами діяльності адміністрації, у 2021 році укладено вже 10 договорів з НСЗУ (вторинна допомога, два види реабілітації, ведення вагітності, ведення туберкульозу, відеоцистоскопія, відеоколоноскопія, відеогастроскопія, стоматологічна допомога, мамографія).

Коли ми отримали інформацію про кошти по договору з НСЗУ на 2021 рік, виявилось, що дефіцит на місяць вже складає понад 3 мільйона гривень, що становить 28,8 мільйона гривень до закінчення року на виплату мінімальної заробітної плати», - йдеться у зверненні.

Як зазначається, аналогічна ситуація склалася сьогодні у сфері вторинної медичної допомоги в усій країні. В НСЗУ це пояснюють різними чинниками, як-от: низька активність лікарів в ЕСОЗ, прямування державою частини коштів на закупівлю вакцини від коронавірусу; недостатність коштів, виділених на програму медичних гарантій. Крім того, в Національній службі вважають, що КНП повинні самостійно заробляти кошти наданням платних послуг.

«Виходячи з такого величезного дефіциту коштів, єдиним виходом є жорстка економія, в даному випадку, вимушене зменшення чисельності працівників, яке відбувається відповідно чинного законодавства. Далися нарешті взнаки і «роздуті» штати і небажання працювати в ЕСОЗ», - зазначають в адміністрації КНП «ЦПМКДД».

Автори звернення також озвучили, які категорії працівників підпадають під скорочення, а саме: 35 вузьких спеціалістів, 11 сумісників, медичні статистики, частина господарської служби, роботу яких виконують підрядники; окремий середній медичний персонал.

«Підхід до визначення працівників, яких попереджено про імовірне звільнення, був стандартний: абсолютне право на залишення відповідно КЗпП, переважне право на залишення відповідно КЗпП, особиста ефективність (активність у ЕСОЗ, рекомендації адміністрації Структурного підрозділу та колег, скарги пацієнтів та колег, адміністративні стягнення, активна участь у функціонування Підприємства в цілому, перспективність професії для залучення коштів у подальшому), - йдеться у зверненні, - Незважаючи на суттєву кількість скорочень, жодна ланка Підприємства з надання медичної допомоги не постраждала і в подальшому не постраждає. Весь спектр та об’єм послуг є і буде доступний для пацієнтів у повному обсязі. На наших пацієнтах та відвідувачах ніяким чином штатні зміни не відобразяться.

Ми працюємо і будемо працювати для якісного обслуговування всього населення, яке до нас звертається, будемо розвиватись та удосконалюватись. За 2,5 роки діяльності зроблено чимало і перспективи на якісний розвиток у нас є».

Раніше в соціальних мережах та деяких прикарпатських засобах масової інформації було поширено інформацію, що через скорочення Національною службою здоров’я України фінансування в КНП «Центр первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради» планують скоротити майже 200 працівників. Сьогодні вказану інформацію підтвердив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. Зокрема, з даного приводу він провів спеціальну нараду з керівниками медичних установ міста. За результатами наради він пообіцям працевлаштувати більшість працівників, що підлягають скороченню, у КНП «Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня».

 

Фото з відкритих джерел ілюстративне


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 593
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців