Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Горілка в малих дозах - ліки. Пиво - знущання.

Клони вперед: ще два Шевченка подали документи на реєстрацію кандидатами в нардепи на Прикарпатті


1 Березня 2021 p.

Клони вперед: ще два Шевченка подали документи на реєстрацію кандидатами в нардепи на Прикарпатті25 лютого, в останній день реєстрації кандидатів до Верховної Ради України, на проміжних виборах по 87-му округу подали документи двоє Олександрів Шевченків. Про це Руху ЧЕСНО повідомили у Центральній виборчій комісії. На сайті НАЗК вже є декларації цих потенційних кандидатів. Але на сайті ЦВК ці прізвища ще не відображені. У виборчої комісії є п’ять днів з моменту завершення реєстрації, щоб розглянути заяви кандидатів, - повідомили в русі ЧЕСНО.

Один із потенційних кандидатів — повний тезко зареєстрованого ще 9 лютого кандидата від партії “За майбутнє”, колишнього народного депутата Олександра Шевченка.

Обидва Олександри є мешканцями Києва та Київської області та не вказали у своїх деклараціях належних доходів чи заощаджень, що дозволили б їм оплатити заставу у 60 тис. гривень. Також, ймовірно, обидва були членами окружних виборчих комісій на президентських та парламентських виборах у 2019 році, де представляли партії “Свобода” та “Самопоміч”.

Рух ЧЕСНО підготував аналіз кандидатів у народні депутати і продовжує моніторинг виборчої кампанії на Франківщині.

25 лютого, в останній день реєстрації кандидатів у депутати ВРУ, на проміжних виборах на Франківщині (87-й округ) документи до ЦВК подали два кандидати з однаковими іменами та прізвищами — Олександр Леонідович Шевченко та Олександр Петрович Шевченко. Що цікаво, обидва з Києва та Київщини. Клонів, як правило, подають в останні дні перед завершенням реєстрації.

Наразі є зареєстрований кандидат від партії “За майбутнє” Олександр Шевченко — місцевий прикарпатський політик, екснардеп та чинний депутат Івано-Франківської обласної ради.

Перевибори по цьому округу на Івано-Франківщині відбудуться 28 березня у зв’язку з тим, що склав свої повноваження народний депутат 9-го скликання Зіновій Андрійович (“Слуга народу”), якого обрали у парламент 2019 року. На місцевих виборах 2020 року він став мером Надвірної.

Що відомо про потенційних кандидатів

Олександр Леонідович Шевченко народився у 1974 році. Проживає в селі Дзвінкове Фастівського району на Київщині та наразі тимчасово не працює. Згідно з декларацією, яку він подав при реєстрації до ЦВК 24 лютого — він має у співвласності квартиру у столиці, а його дохід за 2020 рік склав трохи більше 30 тис. гривень — потенційний кандидат отримував допомогу по безробіттю. На заставу потрібно 60 тис. гривень.

Попри те, що Олександр Шевченко вказав у декларації лише допомогу по безробіттю, він є співзасновником благодійного фонду “Маестро”.

Зауважимо, що громадянин Олександр Леонідович Шевченко (повний тезко) під час парламентських виборів 2019 року був заступником голови окружної виборчої комісії в одномандатному виборчому окрузі (№ 223), що в Києві. Суб’єктом подання члена ОВК тоді виступила партія “Об’єднання “Самопоміч”. Квартира, як стало відомо з декларації, знаходиться саме в Києві. На жаль, інформація про рік народження члена ТВК, який би дав можливість точно ідентифікувати, чи це та сама людина, яка подала документи як кандидат на 87-й округ, на сайті ЦВК відсутня.

Але важливим кроком для ідентифікації клонів на виборах стало те, що за зверненням Руху ЧЕСНО сайт ЦВК у 2019 році почав оприлюднювати фотографії кандидатів у народні депутати. Отже, найближчим часом фото Шевченків з’являться на сайті.

Олександр Петрович Шевченко народився у 1969 році в Києві. Там і проживає наразі. При подачі документів до ЦВК він вказав, що працює електрозварником у ТОВ “ЮНІБІЛД”, проте в декларації, яку він подав 24 лютого, не вказав жодного доходу у 2020 році. В тій же декларації Шевченко вказав, що є власником квартири у Києві, автомобіля ВАЗ 21104 та зберігає готівкою 20 тис. гривень.

Повний тезко Олександра Петровича Шевченка був зареєстрований у 2019 році членом окружної виборчої комісії у 149-му виборчому окрузі на Полтавщині. Суб’єктом подання тоді виступив кандидат у президенти України від ВО “Свобода” Руслан Кошулинський. 12 лютого 2021 року ЦВК зареєструвала Руслана Кошулинського кандидатом до ВРУ по 87-му виборчому округу.

Але тут варто зауважити, що за відсутності року народження членів ТВК на сайті ЦВК стовідсотково стверджувати, що це ті самі громадяни, не можна.

Ми поцікавилися в екснардепа Олександра Шевченка, хто, на його думку, кому це може бути вигідно.

“З самого початку багато було різних людей, які не рекомендували балотуватися. Такі нюанси були, але все життя в політичний моїй кар’єрі такі пропозиції були, але і вирішив чітко, і для мене не має значення, хто за цим стоїть, головне, що це люди нечесні, несправедливі, і взагалі злочинні технології, тому що, якщо спотворюється волевиявлення людей, це є фактично фальсифікація виборів. Тому кожна така дія, коли є двійник — один Олександр Леонідович, а другий Шевченко Олександр Петрович, це технологія, і нехай це буде на розсуд Бога, і хай Бог буде їм кожному суддею”, - каже депутат облради, який хоче стати народним депутатом.

На питання, чи може назвати конкретні імена і партії, Шевченко відповів:

“Я не хочу нічого говорити і не люблю плакатись в тряпочку, я стараюсь просто боротись, незважаючи ні на що. Ви бачили мою кампанію — я жодного разу нікого не згадав будь-яким негативним словом, і я вважаю, що треба базувати політику на тому, що ти конкретно зробив і зробиш, а не на тому, що інші не зробили. Тому не хочу говорити ні про кого поганого. Я до всіх з повагою відношусь, як християнин — з любов’ю. Кожен вирішує сам, що він має робити”.

Для чого реєструють кандидатів-клонів

Логіка цієї виборчої технології дуже проста — виборець може помилитись, ставлячи відмітку у бюлетені, та проголосувати за зовсім іншого кандидата. Технологію кандидатів-клонів, зазвичай використовують проти кандидатів, що можуть потенційно виграти виборами та є лідерами за соціологічними опитуваннями.

Метод реєстрації кандидатів-клонів на виборчих округах в Україні застосовують дуже часто. Ця технологія використовувалася на всіх рівнях виборів — президентських, парламентських, місцевих.

Читати також: Клони, куратори і довірені особи — техперсонал президентських виборів

Так, в останніх президентських виборах брав участь народний депутат 8-го скликання Юрій Тимошенко. Він не вів кампанію і не агітував за себе — бідкався, що не має ресурсів. Як результат, отримав 0,6% голосів. Юлії Тимошенко для того, щоб вийти в другий тур із Володимиром Зеленським і обігнати Петра Порошенка, забракло десь 2% голосів. Тому роль клонів не варто недооцінювати. Якщо говорити про вибори народних депутатів, то клони можуть отримати в окрузі значно вищі результати. Так, на Київщині на одному з округів клон взяв близько 6% голосів.

На останній місцевих виборах в Ужгороді було зареєстровано три кандидати з прізвищем Андріїв, і лише один із них Богдан Андріїв —  чинний міський голова, що, згідно з соціологічними даними, мав високі рейтинги.

Зазвичай на мажоритарні округи кандидати-клони потрапляють із зовсім інших міст, а інформації про них майже немає. Вони взагалі не ведуть передвиборчої кампанії та не з’являються в округах. Важливим моментом є також і те, що кандидати в нардепи на перевиборах  по 87-му окрузі повинні при реєстрації сплатити заставу — її сума складає 60 тис. гривень. Обидва кандидати з прізвищем Шевченко, що потенційно можуть бути зареєстровані, також подали декларації, де видно, що ні заощаджень, ні доходів для оплати такої застави у них немає.

25 лютого соціологічна група “Рейтинг” опублікувала результати дослідження політичних настроїв виборців у 87-му окрузі. Згідно з дослідженням, лідерами серед опитаних виборців є Олександр Шевченко, висунутий партією “За майбутнє” — 42,8%, Руслан Кошулинський від ВО “Свобода” — 21,4%, та Василь Вірастюк, якого висунула партія “Слуга народу”, — 15,8%.

Під час парламентських виборів Рух ЧЕСНО дослідив клоноферми Київщини. Крім відтягування голосів, можливі варіанти, коли клони просять кошти у реального кандидата, аби  заробити. Тоді клони знімаються з виборів. Загалом на парламентській кампанії 2019 року знялося з виборів 28 клонів.

 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 451
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців