Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Шануй батька й неньку — буде тобі скрізь гладенько

І Порошенко туди ж. Лідер «Європейської солідарності» роздавав спільно з кандидаткою у нардепи кисневі концентратори лікарням округу №87 – ОПОРА


26 Лютого 2021 p.

І Порошенко туди ж. Лідер «Європейської солідарності» роздавав спільно з кандидаткою у нардепи кисневі концентратори лікарням округу №87 – ОПОРАЛідер партії «Європейська Солідарність» та народний депутат Петро Порошенко за участі кандидатки у нардепи у окрузі №87 Марусі Звіробій-Біленької 26 лютого передав двом лікарням у Надвірній та Яремче Івано-Франківської області 6 кисневих концентраторів. Під час передачі медобладнання Порошенко розповідав про позитивні якості Марусі Звіробій.

Відповідне відео розміщене на сторінці партії «Європейська Солідарність» у соціальній мережі Facebook, - повідомляє обласне представництво Громадянської мережі ОПОРА.

Так, у Яремчанську центральну міську лікарню передано два концентратори від «Фонду Порошенка», а 4 – у Надвірнянську. 

Передаючи медичне обладнання Порошенко неодноразово звертав увагу на Марусю Звіробій, згадуючи її діяльність на фронті та називаючи її «потужною берегинею». 

«Я дуже сподіваюсь, що у вас буде наш потужний представник Маруся Звіробій, вона дуже працездатна, я її знаю, вона вміє працювати так, як я, приблизно 18 годин на добу. Для чоловіка це нормально, а для такої тендітної жінки, як Маруся, це неймовірно», - зазначив він під час візиту у Яремчанську лікарню.

«Два слова, якими я характеризую Марусю – це незламність і захисниця. І це є турбота, бо вона небайдужа. На сьогоднішній день вона не збирається миритися з тим, що відбувається ні на фронті, де розведені відводять війська від тих рубежів, які були захоплені нашими воїнами, і не збирається бути байдужою до проблем людей. І я в першу чергу поставив пріоритет, що це мають бути лікарі», – сказав Порошенко.

«Ми будемо мати можливість спілкуватись і надалі. Тим паче, що у вас є тепер такий головний лікар, і така потужна берегиня», – додав він.

Крім того, головний лікар Яремчанської лікарні, подякувавши за концентратори, звернувся за допомогою у придбанні пересувного рентгенапарату, на що Порошенко також звернувся до Марусі Звіробій:

«Маруся, зараз не можна, але після 27-го вже в якості народного депутата треба пробити, у нас в тому числі, пересувний рентген. Домовились?»

Виступаючи у Надвірнянській лікарні Петро Порошенко також розповідав про досвід кандидатки на фронті, зазначаючи, що «кремезні чоловіки підпорядковувались тендітній жінці, яка знає, як боронити державу і як допомагати в тилу». 

«Ми з нашою командою… я хотів би представити Марусю Звіробій, яка разом з нашою командою на сьогоднішній день бере активну участь у захисті інтересів і турботі мешканців Прикарпаття, передаємо від благодійного фонду для безкоштовного використання кисневі концентратори, кожен з них по 10 літрів, кожен з них розрахований на два ліжка», – сказав він.

Також нардеп додав, що фракція «Європейська Солідарність» ініціюватиме повторну хвилю виплат по 8 тисяч гривень кожному постраждалому від локдауну мешканцю Прикарпаття.  

Сама ж кандидатка Маруся Звіробій під час своїх виступів дякувала лікарям за їхню роботу та говорила за свою команду, з якою «разом боротиметься у судах, в тилу, у Верховній Раді» та «відстоювати інтереси наших громад, наші кордони нашої держави».

 Крім того, Петро Порошенко та Маруся Звіробій провели зустріч у селі Білі Ослави, де згадали про передачу концентраторів у Яремчі та Надвірній. 

ОПОРА звернулась за коментарем до кандидатки Марусі Звіробій щодо вищевказаних подій, втім на момент публікації поки що відповіді не отримала. Як тільки такий коментар буде отримано, ОПОРА опублікує його в цьому матеріалі. 

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк ситуація з роздачею концентраторів та згадування імені кандидатки у народні депутати має ознаки непрямого підкупу виборців. Так, по-перше, Законом України «Про вибори народних депутатів України» (ч.14 ст. 74) непрямий підкуп визначено як поєднання безкоштовної роздачі матеріальних цінностей (окрім брендованої партійної продукції вартістю до 180 грн) із закликами голосувати за кандидата або навіть згадуванням імені кандидата. В даній ситуації відбувалося саме згадування імені кандидатки і оцінка її діяльності. А оцінка діяльності, до слова, є однією із форм агітації (п.8 ч.1 ст. 68 Закону). Тобто, якби така потрібна і благородна справа як вручення концентраторів в регіонах, які переживають пік захворюваності, відбувалася без згадування імені кандидатки і публічної оцінки її діяльності - питань до такого вручення взагалі б не було. Виступаючі особи всіляко уникали вживання слів «кандидат» та «голосуйте за», але таке формальне уникнення не змінює суті таких виступів, які мали агітаційну мету, тобто мету спонукання виборців голосувати за названу кандидатку.  По-друге, вже не перший рік ОПОРА звертає увагу на проблему залучення благодійних фондів до агітаційної діяльності та інших форм підтримки кандидатів на виборах. Закон України «Про благодійництво та благодійні організації» (ч.3 ст.3) прямо їм забороняє брати участь у виборчій агітації. Більше того, судова практика вже сформувала правову позицію, що виборчими законами не передбачено необхідності доведення здійснення підкупу виборців особисто чи безпосередньо кандидатом, такі дії можуть вчинятися іншими пов’язаними з кандидатом особами чи організаціями, у тому числі благодійними фондами. Таким чином, заборона надання виборцям безоплатно чи на пільгових умовах матеріальних цінностей поширюється на будь-які благодійні фонди, громадські організації, що надають під час виборчого процесу закладам благодійну допомогу, якщо такі дії прямо пов’язуються з конкретним кандидатом у депутати. І по-третє, усім кандидатам під час виборчого процесу слід дотримуватися стандарту щодо фінансування своєї агітаційної діяльності виключно за кошти виборчого фонду. 

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла про факти передачі лікарням округу №87 кисневих концентраторів та апарату штучної вентиляції легень за участі кандидатів у народні депутати Олександра Шевченка («За майбутнє») та Руслана Кошулинського (ВО «Свобода»). Втім, з їхніх дописів не було зрозуміло, чи відбувалась агітація під час цих заходів. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 440
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців