Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Відклади гаджет і берись до роботи

Учні Чернелицької , Топорівської ЗОШ I-III ст. та Кунисівської ЗОШ І – ІІ ст. Городенківського району отримали змогу здійснити навчально-пізнавальну подорож до Австрії та Німеччини


5 Листопада 2012 p.

Коли дитина потрапляє в те середовище, де самі обставини змушують її підключити всі сили, щоб зрозуміти викладача, вміти вступити з ним у діалог і виконати завдання, то ж хіба не буде це найціннішим скарбом для дитини, щоб проявити себе, як особистість?
Учні Чернелицької, Топорівської ЗОШ I-III ст. та Кунисівської ЗОШ І – ІІ ст. Городенківського району отримали змогу здійснити навчально-пізнавальну подорож до Австрії та Німеччини.

Поїздка була організована за сприяння австрійського земляцтва, на чолі якого стоїть пан Шахінгер, та приватної туристичної агенції «Галицькі подорожі», яку очолює пан З. Шмідль – голова австрійського земляцтва з української сторони. Керівниками групи були Галина Баюра, вчитель німецької та англійської мов Чернелицької ЗОШ, та Галина Мельничук, вчитель німецької мови Топорівської ЗОШ. Вони й поділилися враженнями про поїздку.

Галина Баюра:
— Основною метою поїздки для групи було розширення мовного запасу учнів, знайомство з багатогранною культурою та побутом німецькомовних держав, налагодження тісних контактів. Неможливо не подякувати австрійському земляцтву за підтримку учнів (в тому числі й фінансову), за теплий прийом, та організацію роботи всієї групи під час подорожі.

Оскільки подорож для дітей організували вперше, в більшості був страх: а як все буде? Чи варто? Та коли ж все таки настала мить самої поїздки, кожен зрозумів суть всього.

Австрія зустріла групу теплим привітним сонечком, безхмарним небом та щирими й добрими посмішками австрійських викладачів, які підготували для дітей курс з німецької мови. Звичайно, хтось може закинути докір: а що дасть три дні навчання? Але відповідь можна теж дати однозначну: коли дитина потрапляє в те середовище, де самі обставини змушують її підключити всі сили, щоб зрозуміти викладача, вміти вступити з ним у діалог і виконати завдання, то ж хіба не буде це найціннішим скарбом для дитини, щоб проявити себе, як особистість?

Заняття для дітей проводилися в дуже теплій та товариській атмосфері. Не існувало неправильної відповіді, а тільки твоя власна, яку викладач міг виправити. Тому така робота й допомогла учням подолати перший мовний бар’єр, та власне страх. Завдання були підібрані досить доступно та цікаво. Кожний новий вид роботи був тісно пов’язаний із попереднім, що робило уроки змістовними, цікавими, логічними.

Після обіду для учнів були організовані екскурсії, які теж проводили члени австрійського земляцтва. Надзвичайно цікаві розповіді про історію м. Відня, відвідування Австрійського парламенту, Шинбрунського палацу та ряду інших визначних пам’яток залишили в серцях дітей та вчителів незабутні враження, які завжди будуть знаходити теплий спомин про ті дні.

Галина Мельничук:
— Але це був, власне, ще не кінець подорожі… Цікаве було попереду. Після Відня групу чекала зустріч із прекрасним, утім, другим за величиною містом Лінц, де відбулася офіційна зустріч та святковий вечір із австрійським земляцтвом м. Лінц, яку очолює п. Карл. Вінклер. Напевне, не вистачить слів для того, щоб передати всі ті почуття й емоції, які охопили учасників подорожі. Прибувши на місце зустрічі, ми побачили, що на дітей вже чекав п. Вінклер та інші члени земляцтва. Всіх нас було поселено в молодіжний готель із комфортабельними номерами, тож кожен почував себе, неначе вдома. Після обіду та недовгого відпочинку, група переїхала в церкву, де й повинна була відбутися офіційна зустріч з усіма членами земляцтва. Для них учні разом зі вчителями підготували концертну програму, яка включала в себе ближче знайомство з Городенківщиною, з покутськими звичаями та побутом. Діти співали пісні, танцювали, цитували вірші, а також продемонстрували уривок легенди «Чому Україна — співуча земля?». Крім того, була створена мультимедійна презентація рідного краю.

В залі били присутні близько 80 чоловік. Тож виступ українських школярів нікого не залишив байдужим, тому що вже після завершення програми кожен відчув себе «маленькою зіркою», невід’ємною частиною рідної землі, яка зуміла донести до сердець іноземців частинку рідної культури й показати всім, що гордо звучить «бути українцем».

Святковий вечір, який був організований для городенківців, тривав до пізнього вечора. Діти мали можливість поспілкуватися тісно з представниками інтелігенції міста Лінц, скуштувати національні страви Австрії, а також прослухати ряд німецьких пісень, які члени земляцтва люб’язно подарували українським школярам. Зворушені та збентежені учні та вчителі поверталися в готель, бо кожен знав – це ще не кінець несподіваним миттєвостям. Наступний день подарував групі знову незабутню зустріч із містом Лінц, яку люб’язно провела пані Ева Гофманн. Кожна розповідь, кожна легенда змушували всіх учасників задуматись, порівняти , осмислити, повчитись. Тож хотілося б дуже подякувати пану Карлу Вінклеру за гостинний прийом дітей та вчителів з України, за пожертву, яку члени земляцтва здійснили для групи, за теплі слова і підтримку.

Галина Баюра:
— Попрощавшись із містом Лінц, група переїхала на батьківщину Моцарта місто Зальцбург. Величні замки, численні пам’ятники разом із привітною погодою зустріли групу. Завдяки пану Зіновію Шмідлю для всіх знову була організована зустріч з деякими вихідцями з України, які, власне, й провели екскурсію історичними місцями міста. Замки на скелях зачаровували кожного своєю неповторністю, красою, а пейзажі милували око, немовби шепочучи історію Зальцбурга.

Не можна не згадати й славну подорож Німеччиною, до славного міста Мюнхен, яке знаходиться в Баварській землі. В Німеччину діти їхали електричкою, що дало можливість ще раз подивитися чудові пейзажі, помилуватися синявою гір. Учні відвідали могилу Степана Бандери, де була також проведена спільна молитва і де учні заспівали пісню « Ой, у лузі червона калина». Потім знову для учасників подорожі була проведена пізнавальна екскурсія, яка заглибила кожного в далеке минуле Австро-Угорської імперії.

Галина Мельничук:
— Дорогою додому організатор подорожі запропонував всім відвідати старовинне місто Кремс, яке знаходиться в долині Вахау і славиться своїми виноградниками. Екскурсію провів пан Штокер, який всіх зачарував своїм позитивом , своєю обізнаністю і щирим бажанням співпрацювати. Жодного учасника групи не залишила ця подорож байдужим. Кожен мав можливість переосмислити багато важливих речей, заглибитися у величний світ іноземної історії, культури, особистостей, і ще більше зрозуміти, наскільки важливо любити свій рідний край, землю, де народився і живеш.

Насамкінець керівники групи Баюра Галина та Мельничук Галина висловлюють щиру подяку Шмідль Зіновію Івановичу, голові австрійського земляцтва, який зумів підготувати для учнів Городенківщини таку змістовну та пізнавальну подорож. Щиро бажаємо наснаги, витримки та вдячних груп. А також щире спасибі вчителям Малому Володимиру, Гнип’юку Роману, Барабаш Наталії, Клим Світлані , Мельничук Олександрі , які взяли участь у поїздці та активно допомагали у підготовці та зборі матеріалів.

Підготувала Людмила СТРАЖНИК для БРІЗ


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1002
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців