Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Вчення в щасті украшає, а в нещасті утішає

У Путиловичах на Житомирщині був майже молодіжний медогляд


24 Жовтня 2012 p.

20 жовтня, під час виїзного благодійного медогляду у село Путиловичі на Житомирщині, лікарі були здивовані – на відміну від попередніх їхніх виїздів з медичною допомогою у сільську місцевість, цього разу серед пацієнтів вже були не тільки пенсіонери, а й багато молодих сімей, приходили й школярі.

У селі Путиловичі Лугинського району Житомирської області, 20 жовтня відбулася ще одна акція із серії сільських медоглядів проекту «Рука допомоги». Про це повідомляє Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонежського.

Теперішню поїздку лікарів-волонтерів на Житомирщину, гуманітарну спонсорську підтримку, як і всі попередні, влаштували Міжнародна асоціація благодійників, «Інститут соціальних проектів», Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонежського.

Як розповів Олег Овечко, голова Міжнародного фонду сприяння розвитку медицини та засновник проекту «Рука допомоги», перед поїздкою, вони дослідили проблеми зі здоров’ям у путиловчан, після чого вирішили загітувати на поїздку вісімнадцять вузькопрофільних лікарів для професійного обстеження та якісної медичної допомоги селянам.

Як і передбачалося, найбільший «аншлаг» можна було бачити біля дверей двох окулістів та ендокринолога. Багато цього разу було і маленьких пацієнтів – лікар-педіатр мала досить роботи. Проте, іншим лікарям теж відпочивати не довелося – два терапевти, кардіологи, дерматолог, ревматолог, гінеколог та інші вузькопрофільні лікарі.

Сільський медпункт у Путиловичах маленький, тому сільський голова виділив для «суботнього волонтерського медпункту» класи у школі.
Всі класи на першому і другому поверсі, навіть, учительська – були цього дня віддані лікарям вже відомого проекту «Рука допомоги». Сьогодні тут не було екзаменів, але черги під кабінетом з вивіскою «ЕКГ» – були, але без боїв. І під дверима з табличкою «клас зарубіжної літератури» – тут не було уроків, зате був медогляд у лікаря-гінеколога.

– Зрозуміло, які ситуації в селі зі здоров’ям, якщо поряд жодної медичної установи, окрім сільського медпункту. Але в медпункті Путиловичів максимум, що можуть зробити, це виміряти тиск, - розповідає Ольга Білоцька, лікар-гінеколог та волонтер проекту «Рука допомоги», практикує у жіночій консультації. – Після того, як я називала діагноз, та вмовляла жінок пройти повноцінне обстеження та відповідно пролікуватися, поїхати до поліклініки пообіцяли, хіба декілька молодших жінок. Але те, що в село приїхали стільки лікарів, всі люди були дуже раді. Менш радісно тільки від того, що зі всіх оглянутих за день роботи жінок, в кожної я виявила ту чи іншу патологію. З них геть занедбані випадки – у половини, - підсумовує пані Ольга.

Після обстеження селяни йшли до аптеки, де могли… ні, не придбати, а отримати безкоштовно згідно рецепту всі виписані лікарем медикаменти, так само і з окулярами.

Крім медогляду, організатори акції подарували сільському медпункту два інгалятори для застосування в комплексній терапії при сезонних захворюваннях, медикаменти, дитячі книги та іграшки, каву, одяг.

За записами виїзної реєстратури, лікарі від Всеукраїнської благодійної ініціативи «Рука допомоги», цього дня у Путиловичах провели понад 400 медоглядів. 

За словами Сергія Саранова президента МБФ Преподобного Сергія Радонежського, досвід свідчить: такі акції вкрай необхідні селянам, які проживають у віддалених від обласних центрів селах і, звісно, обмежені в елементарному медичному супроводі.
Аналогічна виїзна акція відбулася ще в селищі міського типу Лосинівка, Ніжинського району, Чернігівської області.
Як вже повідомлялося, 22 вересня організатори проекту «Рука допомоги» спільно з МБФ Преподобного Сергія Радонежського провели медогляд в Чернігівській області.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1135
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців