Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Мудрий не все каже, що знає, а дурень не все знає, що каже

Портрет професії. Стиліст секонд-хенду


19 Вересня 2018 p.

За приблизними оцінками, світовий ринок збуту ношеного одягу становить 4 мільярди доларів США.

Як засвідчує дослідження, яке проводив Всесвітній банк, українці витрачають лише 4% свого бюджету на одяг. Вітчизняні соціологи вважають, що близько 10% власних коштів громадяни готові витратити на одяг. Через уповільнення росту реальних доходів люди все більше надають перевагу ношеному одягу з Європи, адже секонд-хенд належить до найнижчого цінового сегменту.

Літні люди знаходять тут доступний за ціною одяг, молоді мами купують брендові дитячі речі, студенти не хочуть одягатися за шаблоном і шукають у секонд-хендах щось “свіже”. Та й ті, кому потрібен одяг великих розмірів, не оминають ці магазини.
Редакція БРІЗ познайомилась з дівчиною, яка знає все про шопінг у секонд-хендах. Її звати Юлія Острая. Дівчина розповіла, як не витрачати зайвих коштів і мати гардероб з брендових речей.

“Дехто думає, що я хочу розорити бутіки. Але справа не в цьому. В наших магазинах купити щось нестандартних розмірів дуже складно. Деколи здається, що китайські виробники не чули про існування 48 розміру, - жартує Юлія. - На ці речі ще й ціни неадекватні. Особливо, коли за синтетику платиш 1500 грн.”

Найкращий час для шопінгу

Шопитись у секонд-хенді можна в будь-який день, але треба відштовхуватись від своїх фінансових можливостей. Коли тільки привезли новий товар, ціна на нього найвища і буде знижуватись до наступного завозу. 

Юлія розповідає, що відхватити Dolce & Gabbana, Dior, Roberto Cavalli і ще десяток брендів можна саме у перший день. Дівчина теж має чимало дорогих речей, які придбала за безцінь.

“Остання брендова річ, яку знайшла - салатова сумка від Michael Kors. Шкіряна, якісна, але ніхто не купував через яскравий колір. Люди лякаються такого, бо не знають з чим поєднувати”. 

Найдорожчою покупкою Юлії поки є туфлі. 

“Я їх називаю шлюбними. Вони червоного кольору, з ремінцем, зовсім нові. Коштували 96 гривень. В них відтанцювала мільйон весіль та днів народжень”. 

За безцінь у секонд-хенді можна знайти все. Тут і куртки на всі сезони і взуття. Але є речі, які Юля не купує - білизна, купальники і дитячі іграшки.

Як легко знайти потрібну річ

У секонд-хенді серед сотні речей легко розгубитись і вийти з порожніми руками. Тому в Юлії є свій рецепт вдалого шопінгу.

“Я не переглядаю все підряд. Спершу звертаю увагу на кольори. Беру дивитись все, що “впадає в око”. А ще люблю речі з дивакуватим фасоном. Їх можна легко трансформувати”.

Також хорошою помічницею в такій справі є подруга. Звичайно, якщо її смаки збігаються з вашим.

“Якщо коліжанки йдуть на якийсь важливий захід чи подію, то кличуть мене допомогти створити лук. Я знаю де розпродажі, магазини з недорогими речами, де ціна відповідає якості”.

Повертається дівчина тільки в ті магазини, де є багато простору, акуратно все розвішано і немає нагромадження одягу.

“Я йду на шопінг, а не на фітнес”, - сміється модниця.

Якщо не вдається знайти якусь річ, то можна звернутись до продавців. Юлія говорить, що вони максимально хочуть допомогти покупцеві. Але будьте готові, що навіть продавець не впорається із вашим завданням, якщо перед тим у секонд-хенді побували покупці-хитруни. На які тільки вигадки люди йдуть, аби купити недорого гарні речі. Найчастіше люблять ховати. Також можуть один капець взяти з собою, щоб через день повернутись і купити взуття за зниженою ціною.

Рубрика #second_life

Велика частина одягу в гардеробі Юлі з секонд-хенду і вона не соромиться про це говорити.
“Багато людей кажуть, що мої речі не можуть так мало коштувати, бо не виглядають поношеними, тому почала вести блог, де пишу скільки що коштує”.
Дівчина наочно показує, як стильно виглядати і не трати на всього на одну річ третину зарплати.


Специфічний запах 

Є люди, які морально не готові купувати одяг на секонд-хенді через певну пересторогу за своє здоров’я. Але боятись нема чого. 

Одяг, який продається у таких магазинах, має специфічний запах. Це свідчить про те, що він пройшов обов’язкову дезінфекційну обробку. Хімічні речовини, якими обробляється одяг, – сертифіковані та затверджені Міністерством охорони здоров’я України.

Експерти зазначають, що за період роботи секонд-хенду в Україні – з 1991 року і до сьогодні, - Міністерство охорони здоров’я не зареєструвало жодного випадку захворювання, яке було спричинене використанням вживаного одягу.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 5543
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців