Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Справи великих мають бути теж великими

Відбувся творчий вечір з нагоди 25-річчя Народного аматорського камерного хору «Джерело»


10 Грудня 2015 p.

9 грудня 2015 року в обласні філармонії відбувся творчий вечір з нагоди 25-річчя Народного аматорського камерного хору «Джерело» міського Будинку вчителя. Ініціатором музичного дійства стала директор Будинку вчителя, активний учасник хору Ганна Власійчук.

Саме любов до пісні за ці роки об’єднувала і згуртовувала в один мистецький колектив не одне покоління творчих педагогів, вихователів, наставників учнівської молоді.

А розпочалася історія хору в 1962 році. З ініціативи начальника відділу освіти Степана Макарчука було створено вчительську хорову капелу під керівництвом завідувача кафедри музики педагогічного інституту імені Василя Стефаника Василя Їжака.

Хорова капела проіснувала 26 років та у 1988 році припинила свою діяльність, але потреба у колективному співі вчителів не згубилася в часі.

І вже в листопаді 1990 року, коли почалося бурхливе відродження церковного хорового співу в Україні, при міському відділі освіти було створено новий колектив – камерний хор духовного співу.

Упродовж 20-ти років колективом керував викладач Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського, заслужений діяч мистецтв України Григорій Керниця.

Пам'ять про Василя Їжака та Григорія Керницю – двох метрів хорового співу - на святі вшанували хвилиною мовчання.

До своєї річниці хор прийшов сповнений творчих сил, збагачений мистецьким досвідом, з великим репертуаром духовних творів українських та зарубіжних композиторів, зберігши свою молодість та ентузіазм.

Сьогодні хором керує талановитий хормейстер, кандидат мистецтвознавства Ігор Дем’янець.

До ювілейного творчого вечора вчительський хор підготував програму, побудовану на найяскравіших духовних та народних пісенних композиціях зі свого багаторічного репертуару.

Упродовж двадцяти п’яти років камерний хор «Джерело» веде активну концертно-просвітницьку діяльність, з успіхом виступає на сценах України та Європи. Рівень виконавської майстерності учасників хорового колективу сьогодні засвідчено високим званням – народний.

Учасників хору привітала начальник управління освіти і науки Наталія Микула та вручила грамоти за професіоналізм та високу виконавську майстерність.

Хор вітали добрі друзі, колеги по сцені - оркестр народної музики «Бревіс» Івано-Франківської обласної філармонії (керівник Ярослав Бибик), які останні роки спільно виступають не лише на сценах міста, а й представляють хорове та музичне мистецтво і за межами нашої держави.

Дві години концерту перетворилися в незабутні миті невимовної духовної радості, незабутніх вражень від справжніх шедеврів мистецтва і зустрічі із неповторним та оригінальним виконавцем – Народним аматорським камерним хором «Джерело» міського Будинку вчителя. Мелодії линули від серця до серця, набирали силу і злітали у височінь… Глядачі аплодували виконавцям стоячи, дякуючи за чудовий концерт, за прекрасну музику, що надихає і допомагає жити.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 437
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців