Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


З москалем дружи, а камінь за пазухою держи

Миловарне хобі івано-франківської журналістки Тані Ніколаєнко


28 Липня 2015 p.

Привіт.  Мене звати Таня. Живу в Івано-Франківську.Моє хобі, моя пристрасть-миловаріння, виготовлення мила «з нуля» з оливкової олії, масла ши, меду, трав та інших природних інгредієнтів.

 Мабуть, усім нам знайома сухість шкіри, подразнення, висипання. Ми змащуємо себе кремами, що призводить іще до більших  ускладнень, до шкірних захворювань. Гелі для душу, шампуні, мило, що продаються в магазинах - в основному це порошкоподібні хімічні компоненти у поєднанні з 90 % води,  віддушки, відбілювачі кольору,  гліцерин. Миючи руки, ми рідко задумуємося про склад мила.

 

Чого не має бути в милі:

1. Sodium Lauryl Sulfate (SLS);Лаурилсульфат натрію(англ. Sodium lauryl sulfate, SLS) або додецилсульфат натрію (англ. Sodium dodecyl sulfate, SDS) - натрієва сіль лаурілсерной кислоти, аніоноактівние поверхнево-активна речовина. Являє собою амфіфільну речовину, що застосовується в промисловості як сильний очищуючий засіб, в машинних маслах, при виробництві більшості миючих засобів, шампунів, зубної пасти, косметики для утворення піни. Може бути сильним алергеном для людини. За висновком експертів Cosmetic Ingredients Review (організація, що займається перевіркою безпеки косметичних інгредієнтів), лаурилсульфат натрію і споріднений йому лаурилсульфат амонію в концентрації 2% викликають роздратування шкіри у піддослідних тварин і деяких людей. Подразнююча дія цих інгредієнтів підвищується зі збільшенням їх концентрації та часу контакту зі шкірою. Тому тривале використання миючих засобів з лаурилсульфатом натрію може призвести до розвитку сухості шкіри, її лущенню, випадінню волосся, появі комедонів, спровокувати дерматити. (дж. Вікіпедія).

2. Парабени– це найпотужніші консерванти у косметиці на сьогодні: метилпарабен, пропілпарабен, етилпарабен та бутилпарабен. Вони накопичуються в організмі, а тому легко перевищити безпечний їх рівень, якщо постійно використовувати декілька засобів з парабенами. 

3. Формальдегід – також канцерогенний консервант. Його можливі назви у складі мила: DMDM hydantoin diazolidinyl urea, Imidazalidol urea, Sodium hydroxymethylglycinate, N-(Hydroxymethyl) glycine, monosodium salt, та quaternium-15 . У милі формальдегіди у незначній концентрації, однак можуть викликати: подразнення горла, очей і носа, спричинити алергію, подразнення шкіри.

4. Триклозан– Triclosan – активний компонент усіх антибактеріальних мил для рук. Триклозан дуже легко проникає у шкіру, накопичується у жирових клітинах, а при взаємодії з водою з-під крану утворює токсичну сполуку – хлороформ. Триклозан може викликати дисфункцію щитовидної залози.

5. Ароматичні віддушки– Fragrances - ароматичні домішки до всіх мил. В залежності від сумлінності виробника можуть бути нейтральними або шкідливими. 6. FDC-n (FD&C) – фарбники. Наші улюблені Е-шки. Деякі просто подразники, а деякі потужні канцерогенні речовини. Вважається, що досі не встановлені рівні безпечного використання цих компонентів для окремих кольорових категорій.

Натуральне мило ручної роботи варитьсяза старовинними рецептами невеликими партіямиповністю вручну з оливкової олії першого віджиму ExtraVirgin,кокосової, касторової, солодкого мигдалю, масла ши. Цей метод (холодний або «з нуля») нараховує більше, ніж тисячолітню історію. Його винахід пов’язують з древніми римлянами, їхніми звичаями робити жертвопринесення, розпалювати багаття і робити оливкову олію в одному місці;  саме жир, вода, луг, який у стародавні час робили з золи,  й терпіння-є основними інгредієнтами  цього продукту. До сих пір цей стародавній спосіб використовується для отримання якісного доброго мила. Справжнє натуральне мило, на відміну від заводського хімізованого, не сушить шкіру, а доглядає за нею.

           В ньому немає й грама хімії, з якої складається мило з заводського конвеєра. Не містить лаурилсульфат натрію, барвників, стабілізаторів,ароматизаторів, тваринних жирів,без рафінованованої пальмової олії, яка зазвичай тільки здешевлює собівартість продукції й не несе жодної користі.   Для його виготовлення використано тільки рослинні нерафіновані олії (какао, ромашка,  солодкий мигдаль, оливкова, кокосова, рицинова). Адже найцінніше  те масло,яке приготовлене шляхом холодного віджиму з мінімальною технічною обробкою, що дозволяє зберегти всі корисні властивості й аромат. 

Процес миловаріння й виготовлення домашньої косметики прекрасний тим, що дозволяє нам створювати своїми руками, постійно вчитися, розвиватся, створюючи натуральне.

Якісне мило не може мати різких ароматів.Добре мило має аромат мелених прянощів, лікарських рослин. Аромат ледь чутний та розкривається в процесі омилення мила.  Кожен шматочок має натуральний запах і колір рослинної сировини.

         В мило можна додавати фрукти, овочі, косметичну глину, свіжозмелені зерна кави, мед, вівсянку, ті корисні компоненти, які забажаєте. Через те мило буде унікальним та авторським. Справжнє натуральне мило не може мати яскравого кольору. Адже самі масла жовтуватого кольору. Морква, обліпиха пофарбують в більш насичений  персиковий й оранжевий відтінок. Мелене листя евкаліпту створить ефект легкого пілінгу й надасть брусочкам милу темно-оливковий колір. Зерна кави ніжно відлущують ороговілу шкіру, масажують і очищують, зроблять мило світло-коричневим. Трави виконують функцію скрабу, а також сприяють нормалізації сальних залоз.         

Краще самим переконатися, що мило, яким сподіваюсь, будете користуватися, з чистих, природних інгредієнтів і зроблено з любов'ю до своєї шкіри.  Ви можете зі мною познайомитися, я з радістю розповім, яке мило підійшло би вам.

З любов'ю і турботою,

Таня Ніколаєнко

www.naturalmylo.co.ua

0994956936


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1188
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців