Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Оголошено конкурс з відбору психологів
...
18.6.2024, 10:38
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Чим би дитина не бавилась, аби не плакала

Офіційна заява правління Transparency International Україна щодо публічних звинувачень у бік Олексія Хмари


3 Червня 2015 p.

Правління українського представництва світової антикорупційної мережі Transparency International заявляє, що виконавчий директор організації Олексій Хмара чистий перед законом, а звинувачення у його бік викликані незручною для влади діяльністю організації.

Transparency International Україна – авторитетна антикорупційна організація, яка є частиною глобальної антикорупційної мережі, представленій у 100 країнах світу зі штаб-квартирою у Берліні, Німеччина. З часу Революції Гідності ТІ Україна координує антикорупційну групу Реанімаційного Пакету Реформ та разом з партнерами розробляла і просувала пакет антикорупційних законів, у тому числі про створення Антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції. Наразі ТІ Україна слідкує за втіленням антикорупційної реформи в Україні, зокрема, за формуванням конкурсної комісії із обрання керівників Нацагентства з превенції корупції (НАЗК). Вважаємо, що саме прискіплива увага організації до дій урядників по формуванню НАЗК і спричинила такий шквал критики на адресу її представників.

ТІ Україна не згодна з діями Кабінету Міністрів України по проведенню фактично непрозорих виборів громадських членів конкурсної комісії, що вже  призвело до публічного конфлікту з Урядом. ТІ Україна неодноразово підтримувала громадські ініціативи з руйнування корупційних схем при закупівлі ліків Міністерством охорони здоров’я в часи керівництва ним Олегом Мусієм. Організація спільно з партнерами по Реанімаційному Пакету Реформ не дозволила рік тому ухвалити ряд небезпечних законодавчих ініціатив авторства сумнозвісної групи Олени Тищенко, Тетяни Чорновол та Сергія Пашинського, виявивши корупційні ризики в процедурі перепродажу конфіскованих активів.

Тому для ТІ Україна зовсім не є сюрпризом, що саме Олег Мусій, Тетяна Чорновол та фракція прем’єрської партії «Народний Фронт» під час голосування 2 червня у Верховній Раді за кандидатуру Олексія Хмари в члени конкурсної комісії з формування НАЗК висунули на його адресу низку звинувачень, у тому числі в «грантоїдстві», «співпраці з режимом Януковича» та «викупу даних про свою судимість».   

У відповідь на ці звинувачення, Правління Transparency International Україна офіційно повідомляє, що факти минулого Олексія Хмари не є ані секретом, ані сюрпризом для руху Transparency International.  Олексій Хмара, будучи неповнолітнім, отримав у 17 років 2 роки умовно. Через 4 роки судимість була погашена та автоматично знята згідно з передбаченої кримінальним законодавством процедури.

Правління в 2013 році вже надавало цьому факту належну оцінку, під час конкурсу на посаду виконавчого директора організації. Призначення Олексія Хмари на цю посаду було свідомим вибором Правління, для якого вирішальне значення мав його рівень фаховості та антикорупційної експертизи, а не факт, що мав місце 10 років до того. Разом з іншими антикорупційними організаціями України, Правління ТІ Україна вважає доречним делегувати Олексія Хмару в органи громадського контролю, адже рівень його експертизи дозволяє говорити про нього як про компетентного члена конкурсної комісії.

Щодо звинувачень у «співпраці з режимом Януковича», то ТІ Україна заявляє, що ще за часів президентства Віктора Януковича організація судилася з 4 міністерствами за неподання ними декларацій службовців, щороку надавала критичну оцінку антикорупційній політиці правлячого режиму з дієвими рекомендаціями по усуненню існуючих проблем та публічно відмовилася від будь-якої взаємодії з владою, звинувативши її у диктатурі та порушенні прав людини. ТІ Україна була і залишається організацією, що просуває ідеї відкритості і доброчесності влади, зокрема в міжнародній ініціативі «Партнерство Відкритий Уряд». Вона виникла і розвивається сьогодні в Україні великою мірою саме завдяки активності Transparency International Україна. При цьому, ТІ Україна продовжує залишатись в опозиції до будь-якої влади, що не прагне своєї відкритості, реальної підзвітності, відповідальної політики та виконання взятих Україною міжнародних зобов’язань.

Щодо звинувачень у «грантожерстві», то правління ТІ Україна рекомендує ознайомитись з результатами щорічних фінансових аудитів, які разом з детальними бюджетами організація публікує на своєму веб-сайті, починаючи з 2008 року. ТІ Україна виросла із регіональної кіровоградської організації ТОРО і пройшло повну акредитацію як офіційне представництво в Україні Transparency International.

Оскільки Transparency International Україна вважає створення сильних антикорупційних інституцій та гарантії їх незалежності ключовою передумовою для дієвої антикорупційної реформи в Україні, організація і дали буде ретельно стежити за відбором кандидатів у ці антикорупційні органи та самою процедурою виборів.

Для ТІ Україна не є принциповим включення представників організації до громадських наглядових рад чи конкурсних комісій. ТІ Україна готова підтримати будь-якого фахового експерта, що довів свою компетентність та небайдужість активною і конструктивною діяльністю у сфері протидії корупції. Правління ТІ Україна закликає всіх, хто причетний до формування конкурсної комісії з обрання НАЗК, делегувати найкращих кандидатів, що мають глибокі знання нового антикорупційного законодавства та досвід відбору відповідальних управлінців, в тому числі і на державні посади. При цьому ТІ Україна вважає, що такі особи є, зокрема, й серед очільників  організації. 

Iryna Rybakova / Ірина Рибакова


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1015
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Червень
2024
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців