Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


по аватарці зустрічають, по діалогу проводжають

Ряд громадських організацій Прикарпаття вимагають "увічнити День Перемоги"


25 Травня 2012 p.

Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу

Голові Верховної Ради України Володимиру Михайловичу Литвину

Прем’єр-міністру України Миколі Яновичу Азарову

 

Забезпечити безумовне виконання в Івано-Франківській області Закону України

«Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років»!

 

Заява громадських і політичних організацій Івано-Франківської області

15 квітня 2011 року Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення №114-5/2011 «Про звернення обласної ради 9 травня – День памяті», пункт 3 якої забороняв на території Івано-Франківської області «будь-яке публічне використання, а також вивішування, демонстрування, встановлення у будь-якій формі антиконституційних червоних прапорів (так званих «червоних прапорів перемоги»)». Це рішення Івано-Франківської обласної ради спричинило численні правопорушення під час святкування Дня Перемоги 9 травня 2011 року в населених пунктах Прикарпаття.

 До 2010 року включно особливих проблем у громадян України, які відзначають День Перемоги як велике державне свято, на теренах Івано-Франківщини не було. Але після останніх місцевих виборів навколо святкування Дня Перемоги та інших пам’ятних дат, які пов’язані з подіями Великої Вітчизняної війни, органи місцевого самоврядування нашої області свідомо створили вкрай агресивну атмосферу політичної нетерпимості і ксенофобії.

Зокрема, 9 травня 2011 року на вулицях обласного центру та інших населених пунктів молоді активісти націоналістичних організацій зривали з одягу громадян України георгіївські стрічки, топтали стрічки ногами, ображаючи при цьому людей, в основному літнього віку, які не в змозі дати відсіч нахабам. Якщо георгіївські стрічки зривали з одягу російськомовних громадян України, їм пропонували негайно покинути Україну: «Чемодан-вокзал-Росія!». Завдяки висвітленню тогорічних подій в ЗМІ вони є загальновідомими.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд за позовом заступника прокурора Івано-Франківської області постановою по справі №2а-2205/11/0970 від 20.09.2011 року визнав нечинним п. 3 рішення Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання (п’ята сесія) від 15.04.2011 року №114-5/2011 «Про звернення обласної ради “9 травня – День пам’яті”». Постанова набрала законної сили 18.10.2011 року.

Стаття 124 Конституції України проголошує: «Судові рішення ухвалюються іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України». Стаття 255 Кодексу адміністративного судочинства України визначає:«Постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов’язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх підприємств, установ, та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України».

Закон України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» в статті 1 визначає, що «День Перемоги – державне свято. День Перемоги є днем торжества безсмертного подвигу народу – переможця над фашизмом, всенародної памяті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини». Згідно з частиною п’ятою статті 1 цього Закону Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни.

Статтею 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» визначено форми увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця. До таких форм віднесено використання копій Прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса; суспільне використання копій Прапора Перемоги під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які здійснюються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об’єднаннями, покладання вінків до могили Невідомого солдата у місті Києві та інших пам’ятників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у День Перемоги й інші дні, пов’язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, - дні визволення та дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Ми сподівалися, що після судового рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду щодо визнання нечинним п. 3 рішення Івано-Франківської обласної ради від 15.04.2011 року в 2012 році жодних проблем при святкуванні Дня Перемоги не буде. Але наші надії були марні.

Ігноруючи Закон України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», Івано-Франківська обласна рада не виконала постанови від 20.09.2011 року Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Факти свідчать про те, що органи місцевого самоврядування Івано-Франківщини, зокрема, президія Івано-Франківської обласної ради, окремі депутати обласної ради, редакція газети «Галичина», співзасновником якої є Івано-Франківська обласна рада, Івано-Франківська міська рада, депутати інших місцевих рад перешкоджали проведенню на теренах області святкових заходів на відзначення Дня Перемоги 9 травня 2012 року, реалізації законного права громадян України на вільне використання при відзначенні цього державного свята копій Прапора Перемоги.

Зокрема, 7 травня 2012 року президія Івано-Франківської обласної ради на своєму засіданні прийняла звернення до громадськості Прикарпаття «Схилимо голови перед пам’яттю жертв війни». В цьому офіційному документі зазначено: «Днем памяті є й 9 травня. Таке рішення було прийняте на п’ятій сесії Івано-Франківської обласної ради 15 квітня 2011 року, і саме воно є чинним». Крім цього, президія обласної ради всупереч Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» дала в офіційному документі образливу для нас оцінку історичним подіям Другої світової війни, чим явно вийшла за межі своїх повноважень. Звернення оприлюднено в газеті «Галичина» 8 травня 2012 року. Журналіст Іван Гаврилович опублікував в цьому ж номері на першій сторінці газети «Галичина» статтю під промовистим провокаційним заголовком «9 травня – без червоних прапорів». Про те, що постановою від 20.09.2011 року Івано-Франківського окружного адміністративного суду пункт 3 рішення обласної ради від 15.04.2011 року визнаний нечинним, до громадськості Прикарпаття ні Івано-Франківська обласна рада, ні її газета «Галичина» інформації не довели. Жодних змін в рішення Івано-Франківської обласної ради від 15.04.2011 року на виконання судової постанови від 20.09.2011 року внесено не було.

8 травня 2012 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд за поданням міської влади Івано-Франківська вперше за всі роки незалежності України заборонив проведення в День Перемоги 9 травня 2012 року всіх масових заходів в обласному центрі, окрім покладання вінків на військових кладовищах. Тому не відбулася традиційна піша хода ветеранів і трудівників центральними вулицями до Меморіального кладовища воїнів-визволителів Червоної армії. Ця заборона нами сприймається як образа нашим переконанням щодо історичної правди про подвиг радянського та інших народів держав антигітлерівської коаліції під час Другої світової війни.

Але не дивлячись на заборону Івано-Франківського окружного адміністративного суду, 9 травня 2012 року за активною участю депутата Івано-Франківської обласної ради Василя Поповича і секретаря Івано-Франківської міської ради Руслана Марцінківа представники кількох націоналістичних організацій перекрили головну пішохідну вулицю Івано-Франківська – Незалежності та провели на перехресті вулиць Шашкевича і Незалежності несанкціонований мітинг під образливими для нас в День Перемоги гаслами.

В місті Коломиї 9 травня 2012 року, як з гордістю повідомив в ЗМІ депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО «Свобода» Руслан Зелик, активісти ВО «Свобода» не дали громадянам України можливості під час поминальних заходів на меморіальному кладовищі воїнів Червоної армії підняти дві копії Прапора Перемоги, публічно здійснивши наругу над символами великої Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні.

Під керівництвом депутата Івано-Франківської обласної ради Віктора Неміша  на горі Говерла 9 травня 2012 року була проведена акція публічного спалення червоного прапора, попіл від прапору помістили в окремі банки і відправили Президенту України В.Ф.Януковичу і Президенту Російської Федерації В.В.Путіну. Ми розцінюємо цю публічну акцію як акт блюзнірства та наруги над пам’яттю воїнів Червоної армії, які віддали свої життя в боях за свободу і незалежність Батьківщини під час Великої Вітчизняної війни. При цьому акт наруги свідомо адресували Президентам України і Росії, народи яких понесли найбільші жертви під час Другої світової війни.

У активістів наших організацій виникають великі сумніви щодо здатності державних органів України забезпечити громадянам України законні права, свободи і інтереси при святкуванні державного свята Дня Перемоги в межах, визначених Законом України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Між іншим, заборона Івано-Франківським окружним адміністративним судом наших традиційних масових заходів на відзначення 9 травня 2012 року Дня Перемоги в обласному центрі прямо свідчить про абсолютну нездатність влади забезпечити громадський порядок і безпеку  громадянам України, для яких День Перемоги є великим національним святом.

Вимагаємо від центральних органів влади України в законодавчому порядку заборонити органам місцевого самоврядування переглядати підсумки Другої світової війни, давати в своїх офіційних документах таку оцінку історичним подіям, яка суперечить Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Наша держава Україна є правонаступницею Української Радянської Соціалістичної Республіки, сучасні кордони отримала внаслідок Перемоги у Великій Вітчизняній війні, в 1945 році УРСР набула статусу співзасновника Організації Об’єднаних Націй, завдяки чому в 1991 році стала незалежною державою, яку визнав цивілізований світ.

Залишаємо за собою право у випадку подальшого порушення наших прав, свобод і інтересів щодо безумовного виконання Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» в Івано-Франківській області звернутися до світової громадськості, до громадськості інших регіонів України, тощо, із закликом ігнорувати будь-які ініціативи щодо проведення на теренах Прикарпаття міжнародних і всеукраїнських політичних, культурних, спортивних заходів. Підставою для такого заклику буде подальше нагнітання органами місцевого самоврядування в області моральної атмосфери політичної нетерпимості, ксенофобії, нездатність державної влади забезпечити конституційні права і свободи громадян України без обмежень за ознаками політичних та інших переконань, етнічного походження, за мовними ознаками.

Письмову відповідь просимо адресувати: 76018, м. Івано-Франківськ, Поштамт, а/с 106.

До заяви додаємо:

1.Стаття Івана Гавриловича «9 травня – без червоних прапорів» і звернення президії облради до громадськості Прикарпаття, газета «Галичина» від 8 травня 2012 року.

2.Стаття «Політичні танці довкола вічного вогню», газета «Галичина» від 12 травня 2012 року.

3.Стаття «В Івано-Франківську «Свобода» не допустила комуністичної ходи під червоними прапорами 9 травня», газета «Свобода Івано-Франківськ» №42 від травня 2012 року.

 

 

Івано-Франківська обласна організація

Комуністичної партії України                                                        Стула Володимир Михайлович

 

Відділення Всеукраїнської громадської

організації «Руський рух України»

в Івано-Франківській області                                                    Склярова Валентина Григорівна

 

Російська община

Івано-Франківської області                                                        Волков Олександр Миколайович

 

Івано-Франківська обласна організація

Антифашистського комітету України                                                  Міглачов Ігор Васильович

 

Івано-Франківська обласна організація

Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць

«За майбутнє дітей України»                                                               Говера Людмила Феліксівна

 

25 травня 2012 року


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 841
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців