Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Чим би дитина не бавилась, аби не плакала

Статистика. Промисловість Івано-Франківська у І півріччі 2014 року


8 Серпня 2014 p.

За І півріччя 2014 року промисловими підприємствами основного кола міста реалізовано продукції на суму 1,8 млрд.грн. (у відпускних цінах без акцизу і ПДВ) проти 1,9 млрд.грн. за відповідний період 2013 року, що становить 91,2 %.

Найбільшу питому вагу у структурі реалізації займали підприємства з постачання енергоносіїв (40,5%) і з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (31,7%), машинобудування (16,5%).

Внесок підприємств міста у загальнообласний обсяг реалізації продукції машинобудування становив 86,6 %, з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 48,2%, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – 35,0%.

Найбільший спад обсягів реалізації стався на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. До відповідного періоду минулого року ними було реалізовано продукції менше на 16,1%, що в цілому є доброю ознакою, бо свідчить про зменшення використання енергоносіїв і їх економного використання.

Переробна галузь в цілому спрацювала із незначним зниженням, що становить 96,7% до відповідного періоду 2013 року.

Зменшення обсягів реалізації у переробній галузі за звітний період сталося за рахунок підприємств: харчової галузі (80,8% до січня-червня минулого року), хімічної промисловості (88,4%), а також підприємств з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (89,3%).

Зокрема, зниження обсягів реалізації продукції спричинило зменшення експортних поставок в Росію у зв’язку із політичною ситуацією. Зокрема, спад відбувся на таких підприємствах, як: ПАТ "М’ясокомбінат", ТОВ "Галхімсервіс". Також на загальний показник вплинуло значне зменшення обсягів реалізації продукції харчопереробною галуззю, за винятком ТОВ «Івано-Франківський хлібокомбінат», який не тільки не знизив темпи відносно минулого року, а дещо наростив (106,2%).

В той же час, наявність замовлення та ринків збуту в країнах ЄС дало змогу збільшити обсяги реалізації підприємствами машинобудування, з ремонту машин, з виробництва гумових та пластмасових виробів, меблів. Так, збільшено обсяги реалізації продукції на ДП ВО "Карпати" (117,5%), ТОВ "Електролюкс Україна" (108,9%), ТзОВ "Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед"( 208,2%). Також за результатами діяльності впродовж 6-и місяців ц.р. із значним темпом росту реалізації продукції працювали підприємства: ПАТ "Арматурний завод" (199,4%), ТОВ "Інтелком" (117,9%), ПрАТ "Локомотиворемонтний завод" (121,1%), ТОВ "Солід-Україна" (137,5%). Наявність замовлення на постачання лічильників газу в Туркменістан дала можливість наростити обсяги реалізації ПАТ "Промприлад" (235,1%).

Позитивна динаміка в розвитку будівельної галузі в Івано-Франківську та регіоні сприятливо вплинула на діяльність підприємств з виробництва будівельних матеріалів. Зокрема, значно збільшилася обсяги реалізації ПАТ "Будівельні матеріали"(150,2%), ДП "Спецзалізобетон "ВАТ "Івано-Франківськцемент" (171,7%), ДП "Завод якісних бетонів" (132,7%).

На виконання заходів рішення Івано-Франківської міської ради «Про сприяння діяльності підприємств м. Івано-Франківська в умовах ускладнення політичної та економічної ситуації» у період з квітня по червень 2014року надіслано в Консульства зарубіжних країн та міста – партнери Івано-Франківська інформаційно - аналітичний буклет «Діловий Івано-Франківськ» та інвестиційні пропозиції підприємств. Цей захід спрямований на сприяння підприємствам у зміні напрямків експорту продукції з Росії та країн митного союзу на ринок країн ЄС, що дасть можливість налагодження співпраці із профільними зарубіжними компаніями.

З метою налагодження кооперації та співпраці між малим та великим бізнесом в місті, забезпечення спільного обговорення проблемних питань у червні місяці проведено спільне засідання членів Дорадчої ради та Ради підприємців. Зокрема спільно обговорено питання надання допомоги українській армії, зокрема батальйону, сформованого на Прикарпатті.

В рамках зміцнення коопераційних зв’язків між підприємствами міста досягнуто домовленості про можливість виготовлення публічним акціонерним товариством (ПАТ) «Промприлад» низки комплектуючих деталей для потреб ТОВ «Електролюкс Україна».

Здійснюється постійний супровід та сприяння в роботі таких підприємств з іноземними інвестиціями, як ТОВ «Електролюкс Україна», ТОВ «Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед» та ВО «Карпати» (проект Делфі). Проводиться робота і по залученню нових інвесторів. Так є постійний контакт з французькою компанією ТОВ «Сен-Гобен» зокрема, в пошуку земельної ділянки під будівництво заводу з виробництва гіпсокартону. Шведській компанії Норд Калк було запропоновано кілька земельних ділянок для розміщення нового виробництва з переробки вапняку. Наразі вони опрацьовують можливі варіанти. Підприємствам харчової галузі міста надається сприяння у збільшенні обсягів продажу продукції в торговій мережі шляхом проведення різноманітних акцій та заходів. Зокрема це проведення виставково-ярмаркових заходів та акцій «Купуємо Івано-Франківське – даємо роботу іванофранківцям».

Проводиться постійний моніторинг виконання 4-х стороннього меморандуму про співпрацю торгівельної мережі з підприємствами харчової галузі міста. За І –ше півріччя 2014 року проведено кілька нарад, за участю усіх сторін, та продовжується підписання цього документу новими торговими центрами міста. Моніторингом охоплено великі заклади торгівлі міста, а саме торгові центри «Арсен», «Фуршет», «Велмарт», «Метро», мережі «Тростянецький»,«Колібріс», «Вопак» та «Велес» щодо наявності продукції таких місцевих виробників: Івано-Франківське ОДО спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, ПАТ «Івано-Франківський м'ясокомбінат», ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод», ВАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика», ТДВ «Полонина», ТОВ «Залізнична пекарня», ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат», ТОВ «Лігос» та ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт».

Протягом 2014 року продовжуватиме реорганізацію підприємства та реконструкцію своїх виробничих приміщень ПАТ «Івано-Франківський лісокомбінат», заплановано встановлення лінії з випічки хлібобулочних виробів оновленого асортименту на ТОВ «Хлібокомбінат». Передбачається освоєння нових видів продукції на ПрАТ «Локомотиворемонтний завод», а саме: виробництво модернізованих колісних пар, виготовлення стрічковорізного верстату для відрізання заготовок, здійснення модернізації токарно-гвинторізних та карусельних верстатів з використанням сучасних систем ЧПК, введення в дію процесу плазмового різання листового матеріалу, тощо. Розширюватиметься номенклатура випуску енергоощадних світлодіодних світильників аварійного освітлення, офісних світильників типу «Армстронг», а також оновлюватиметься асортимент схемних джгутів на ВО «Карпати» та на ТОВ «Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед». Здійснюватиметься освоєння виготовлення нових виробів на ПАТ «Арматурний завод», зокрема, клапанів герметичних, введеться в дію виробництво клапанів зворотніх (КЗ), індикаторів перепаду тиску і лічильників газу турбінних з електронним відліковим пристроєм на ПАТ «Промприлад». Продовжує нарощувати виробничі потужності і ТОВ «Інтелком». Підприємство з виробництва дитячих іграшок є одним із кращих підприємств міста. Свою продукцію експортує також і в країни ЄС.

Як результат в економіку міста за І квартал 2014 року, за даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області, залучено 43,5 млн. доларів США. іноземних інвестицій. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1008
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців