Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
До системи БПД з початку 2024 року звернулося майже 12 тис. людей з інвалідністю.
Понад 2 тис. з них отримали допомогу зі зверненням до суду (допомогу зі складенням заяви...
31.5.2024, 11:01
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Штучний розум здатний подолати тільки штучну дурість.

Петро Третяк з Пістиня віддав українським воякам власний БТР


15 Липня 2014 p.

Два роки тому житель села Пістиня Петро Миколайович Третяк, який має свій бізнес у Коломийському районі, придбав списаного бронетранспортера.

Недалекоглядне керівництво планувало його здати на металобрухт. Чоловік вирішив, що це – марнотратство. Купив БТРа, довів до ладу і використовував вряди-годи як звичайний транспортний засіб, здебільшого, – для розваг, наприклад, возив узимку переодягнених учасників Маланки.
Коли в Україну прийшла війна, коли усі ми зрозуміли і побачили, в якому жалюгідному стані перебуває рідне військо, Петро Миколайович вирішив, що «бойового коня» раціональніше використовувати за призначенням. Тому й передав бронетранспортер воїнам, які беруть участь у антитерористичній операції.

– Сьогодні кожен має допомагати українській армії в міру своїх сил і можливостей, підтримувати її матеріально і морально, – сказав нашому часопису Петро Миколайович. – Вірю, що цей БТР допоможе ефективно воювати з сепаратистами і збереже життя воїнам, які на ньому пересуватимуться. Знаю, що в нашій державі у підприємців є ще багато таких списаних, але цілком придатних для служби військових автомобілів, які вони, як і я свого часу, придбали і переобладнали для мирних потреб. Вважаю, що ці бронетранспортери теж треба віддати нашим Збройним силам. Вони там зараз дуже потрібні.
Варто зазначити, що купленого за власні кошти бронетранспортера Петро Третяк передав армії не у лізинг, а назавжди.

З нагоди патріотичного вчинку земляка у селі Пістині відбулося невеличке віче. Зібрались десятки місцевих жителів. Привезли цілий мікроавтобус гуманітарної допомоги, яку збирали усім селом. В основному це – продукти харчування тривалого зберігання. Їх переклали у БТР. Туди ж завантажили ще один подарунок – великого намета. Придбали для вояків і сім бронежилетів четвертого ступеня захисту.

Отець Петро Дяків провів богослужіння. Разом з усіма учасниками дійства помолився за мир і спокій у державі. Люди щиро просили Бога зберегти життя і здоров'я воїнів, які захищають незалежність і цілісність нашої держави.

Урочисте зібрання було коротким і не пафосним. Навіть Пістинський сільський голова Тарас Бейсюк скромно стояв у натовпі і не виголошував промову. Офіцер запасу, колишній воїн-афганець, він, як ніхто інший, знає, що таке війна, добре розуміє, що солдатам потрібна реальна і постійна допомога, а не екзальтована балаканина. Тому Тарас Васильович не говорить, а гуртує громаду села і для вирішення проблем Пістиня, і для допомоги землякам, які зараз несуть військову службу на тривожному сході. Тарас Васильович запевнив наш часопис, що посильну допомогу рідній армії пістинчани надаватимуть постійно.

Присутній на урочистому дійстві представник райвійськкомату Олександр Вуйцік розповів, що він і його колеги постійно спілкуються з чоловіками, які служать на сході, запитують про їхні справи і проблеми, цікавляться, яка допомога потрібна. Здебільшого українські воїни, які щодня ризикують своїм життям, кажуть, що їм мало що потрібно. Найбільше вони хвилюються за своїх рідних, тому просять земляків підтримати їхні родини і добрим словом, і конкретним ділом.

Аліса МУДРИЦЬКА, газета "Гуцульський край"


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 628
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Червень
2024
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців