Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Добре тому в дорозі, хто сидить на возі

Богдан Дарчин: «Єдиним джерелом, яке може забезпечити стабільність, є об’єднана громада»


10 Липня 2014 p.

Про це міський голова сказав сьогодні, 10 липня, під час зустрічі із журналістами: «Український народ вибрав єдиний шлях розвитку країни-європейський. Водночас, перед нами повстали серйозні виклики, - сказав Богдан Степанович, - пов’язані найперше з агресією із сторони Росії – військовою, інформаційною, економічною, енергетичною. Ми маємо вистояти, не допустити розрухи країни».

Незважаючи на виклики часу, брак фінансування, всі проблеми, які звалилися на місто Тисмениця, як і на всю Україну, необхідна планова чітка робота, збереження життєдіяльності міста, забезпечення всієї інфраструктури. Єдиним джерелом, яке може забезпечити стабільність є об’єднана громада. В партнерстві та тісній співпраці із органом самоврядування, громада ініціює нові проекти, є пошуківцем додаткового фінансування для розвитку міста, бере участь у розподілі бюджету міста.

В даний час місцева влада м. Тисмениці готує план відновлення міста: «Для цього ми створимо нові умови для співпраці із громадою міста, політичними партіями, благодійними організаціями, навчимося бути більш відкритими та прозорими», - підкреслює Б.С. Дарчин і запевняє, що будь-яка ініціатива громади, направлена на тіснішу співпрацю, можливість залучення інвестицій, створення робочих місць, розвиток інфраструктури для туристичної привабливості, міста буде підтримана. Це є місцевим «Планом Маршалла»: «Для більш ефективного startup-а плануємо провести дослідження, що ми отримали від попередньої влади, що ми зробили за цей час, а що ми ще можемо зробити».

Одним з найбільших болючих питань в місті є розподіл землі, виділення землі для розвитку інфраструктури. Це фактично блокує залучення інвесторів, вливання капіталу та розвиток бізнесу. Громада має великий рівень недовіри до місцевої влади: «І це небезпідставно. Від попередньої влади, нам в спадщину дісталися проблеми, які практично неможливо зараз виправити».

Звичайно, що обкрадені жителі справедливо зараз домагаються відновити свої законні права та мають обґрунтовані претензії до влади міста.
Для міста дуже важливим залучення додаткових інвестицій для розвитку. При цьому окремим завданням, першочерговим для влади міста є вирішення екологічних проблем міста. Глобальна проблема – відсутність в місті очисних каналізаційних споруд. Це потребує великих капіталовкладень, громада не може вирішити проблему самотужки, власний бюджет міста не може покрити таких видатків: «Ми запрошуємо ініціативних громадян нашого міста до спільної розробки такого плану, очікуємо на ефективні пропозиції щодо оцінки наших потреб в місті, - каже міський голова м. Тисмениці, - і найважливішим є спільний пошук фінансування та реалізацію таких проектів. Нам не потрібні просто гроші, нам потрібна спільна дія, особиста дієва допомога кожного свідомого жителя для реалізації конкретних програм, проектів, позитивні думки та емоції кожного. Які саме це будуть проекти і програми, визначать самі жителі. Незважаючи на всі виклики, сьогодні можемо сказати, що за минулий період роботи нашій команді вдалося зробити немало добрих справ в місті».
Завдяки залученим інвестиціям розміром 1 млн. 350 тис. грн.. та за кошти міського бюджету проведено більше 5 км водопровідних мереж у 2011-2013 рр.
Завдяки співпраці із Благодійною ГФ імені Короля Юрія проведено капітальний ремонт тротуарів на суму 92 534 грн та отримано матеріалів на капремонт фасаду ДНЗ Сонечко на суму 44 525 грн.

Проведено капремонт водопровідних та каналізаційних мереж на суму 190 361 грн., капремонт площі Ринок – 197 135 грн., фасад музею - 17290 грн.
Тільки на поточний та капітальний ремонт вулиць міста витрачено 465 869 тис. грн. Капітальний ремонт ДНЗ Сонечко потребував майже 700 000 тис грн. Проведено капітальний ремонт огорож на кладовищі на 40000 грн. ,капітальний ремонт пам’ятника Шевченка -150 тис грн, матеріали для кап ремонту церкви св.Михаіла - 90 тис грн. За кошти міського бюджету перекрито дах 96 кв. будинку -300 тис грн. Це далеко неповний перелік фінансування та проведення господарської роботи в місті.

Банальна проблема м. Тисмениці – громадський туалет, якого в місті ніколи не було – вирішена коштами міського бюджету. Збудовано підземний туалет на 95 м.кв. з усіма вигодами, затрачено 140 тис. грн. Це був перший масштабний проект для міста з початком каденції теперішнього голови. Класику важко заперечити: «театр починається з вішалки».

Міська рада прийняла водоканал і комунгосп з боргами більш як 2 млн. грн..,заборгованість по зарплаті була більше 6 місяців. Відбулося банкрутство водоканалу, господарським судом списано заборгованість перед «Водоекотехпромом» на суму 1 млн.750 тис грн. Міським головою ініційовано передачу в управління водопровідних мереж та водовідведення. Завдяки цьому послуги покращилися більш як на 70%, подача води відбувається до 5-го поверху, найважливіше – жителі отримали добру, якісну франківську воду за доступну плату.

Ще одна гостра проблема міста - сміттєзвалище в зеленій зоні міста, поряд з іригаційними каналами, що поступали роками в потік Млинівка. Прийнято рішення про закриття стихійного сміттєзвалища, його окультурення. На це вже потрачено 20 тис грн., роботи продовжуються.
Десятиліттями не вирішувалася проблема вивезення сміття в місті. Міська влада на чолі з Б. Дарчиним з нуля починала над цим працювати: від роботи з громадою в частині оплати послуги до цивілізованого укладання договору на постачання послуги. В даний час вивіз сміття здійснюється практично на території всього міста: «Добрі відгуки жителів, вчасна оплата послуг, підтримка проекту громадою – це результат нашої праці, - похвалився міський голова журналістам і продовжив тему сміття ще одним екологічним лихом міста, - зараз місто має величезну проблему із виявленим стихійним захороненням хімічної речовини (креозоту) по вул. Шевченка».

Для проведення спеціального захоронення цих хімікатів Богдан Степанович про лобіював через Кабінет Міністрів 6 млн. грн., але місто не отримало ці кошти, оскільки Тисменицька райдержадміністрація не провела вчасно тендер. І як наслідок – хімікати і далі в Тисмениці, а з міського бюджету у вирішення проблеми вдалось виділили лиш 70 000 гривень – місту не під силу фінансово оплатити дані роботи.

Революційні події, загострення політичної ситуації в країні, зміна влади не обійшли стороною Тисменицю. В місті відчутно загострилися політичні проблеми. Конкуренції між партіями, боротьба за владу, накопичення економічних, соціальних проблем в цілому призвели до значної нестабільності, різкої агресії частини жителів міста та часто необґрунтованих претензій. «Ми відкриті до діалогу, - каже Богдан Степанович, - до відкритого діалогу та партнерської співпраці. Небайдужі активісти, однодумці і опоненти, всі, хто вболіває за справедливість, кожен, хто не може стояти осторонь проблем нашого міста має можливість працювати в ім’я розвитку Тисмениці. Тільки об’єднана громада, наша підтримка та розуміння один одного допоможе нам гідно перейти через цей непростий час. Закликаю до толерантності та порозуміння, взаємної поваги та дієвої співпраці».


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 855
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців