Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Ахілес ніколи не наздожене черепаху, аж поки її не наздожене

Вшановуємо велич і безсмертя великого генія українського народу Т.Г.Шевченка


6 Лютого 2014 p.

Тарас Григорович Шевченко – видатний поет, геній українського народу, який зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. Нині вся Україна готується відзначати славний 200-літній ювілей від дня народження цього видатного українського поета, письменника, художника. На Прикарпатті протягом 2014 року буде проведено творчі звіти мистецьких колективів та майстрів народної творчості, присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Такі ж заходи – обмінні концерти –проводитимуться і в населених пунктах Верховинського району.

Реалізуючи завдання Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя з дня народження Т.Шевченка заплановано провести цілий комплекс культурно-мистецьких, просвітницьких заходів, спрямованих на вивчення творчості Великого Кобзаря. Наше завдання – популяризувати історико-культурну спадщину, яку залишив нам Шевченко, успішно реалізовувати державну політику в галузі культури в районі.

Вже видано спільне розпорядження голови  Верховинсьої райдержадміністрації та районної ради «Про підготовку до відзначення  у Верховинському  районі 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка» № 6/2-р від 20.01.2014 р., яким затверджено оргкомітет та план заходів з підготовки до відзначення в районі 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Слід зазначити, що районна державна адміністрація тісно співпрацює з  Верховинським районним товариством Всеукраїнського об’єднання «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, головою якого обрано Василя Нагірняка. Спільно із «Просвітою» протягом 2014 року, який визнано Президентом України Віктором Януковичем Роком Тараса Шевченка, проводитиметься відповідна робота на вшанування Кобзаря. Зокрема, заплановано реалізувати «Живого ланцюга пам’яті Кобзаря» з почерговим виконанням поезій Шевченка.

Слід зазначити, що у  Верховинському районі є 2 пам’ятники Т.Шевченку: у смт.Верховина (1992 р.) та в с.Красноїлля (1952 р.). Силами селищної та сільської рад буде вжито заходів щодо приведення до належного стану пам’ятників Т.Г.Шевченку.

В рамках підготовки до відзначення 200-річчя з дня народження Т.Шевченка в районівже з 2013 року проводяться відповідні заходи на вшанування цієї особистості. Протягом березня 2013 року аматорами народної творчості проведено кущові огляди-концерту «Уклін тобі, Тарасе», під час яких виконано сотні невмирущих творів Кобзаря: «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий», «По діброві вітер віє», «Гиля, гиля сірі гуси», «Плавай, плавай лебідонька», «Думи мої, думи мої», «Портрет Шевченка», «Зацвіла в долині червона калина».

За сприяння голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, голови районної державної адміністрації Василя Гондурака в травні 2013 року делегація Верховинського району відвідала місто Канів та побувала на могилі Тараса Шевченка на Чернечій горі, де урочисто поставила квіти до підніжжя безсмертного поета.

На знак вшанування Тараса Шевченка  у Верховинській районній та сільських бібліотеках облаштовано тематичні книжкові та фото-виставки, експозиції, присвячені діяльності видатного генія. 17.01.2014 р. в рамках реалізації завдань та доручень Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у приміщенні центральної районної бібліотеки відкрито книжково-ілюстративну виставку творів Тараса Шевченка під назвою «Заповіти Кобзаря звучать крізь століття».

В навчальних закладах проводяться виховні години, уроки пам’яті, лекції, читання творів Т.Г.Шевченка.

З метою популяризації багатогранного високохудожнього таланту Т.Г. Шевченка, творчість якого стала вершиною досягнень української літератури XIX ст., привернення уваги до творчого доробку Кобзаря бібліотечні працівники району взяли участь у І та ІІ етапі обласного конкурсу авторських проектів з популяризації життя і творчості Т.Г.Шевченка «Бібліотечна Шевченкіана». Працівниками сільських бібліотечних відділень було виставлено свої роботи – вишиті портрети та рядки віршів з творчості Шевченка, а також представлено кращих читців з творами Шевченка. Також проведено літературно-мистецьку вітальню «Віщий голос поета в наші увійшов серця».

З метою сприяння вивченню молодим поколінням творчої спадщини Т.Г.Шевченка відповідно до розпорядження Президента України від 27.08.2013 року №263 01.09.2013 р. у всіх навчальних закладах району організовано телевізійний перегляд Шевченківського уроку «Наша дума, наша пісня…».

Варто зазначити, що такі заходи сприяють приверненню уваги до творчого доробку Кобзаря, залученню до читання учнівської та студентської молоді, розвитку просвітницької діяльності бібліотек, виховання у читачів патріотичних почуттів через вивчення творчості поета, поваги до української культури та мови, задоволенню духовно-ціннісних та естетичних потреб особистості.

У всіх заходах, які проходять на території району, беруть участь керівники  Верховинського району, працівники трудових колективів, організацій та установ. Адже постать Тараса Шевченка – невмируща, а його творчість – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1570
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців