Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Ахілес ніколи не наздожене черепаху, аж поки її не наздожене

Бонус за міліцейську роботу (ФОТО)


30 Січня 2014 p.

На дострокових виборах сільського голови Палагичів у Ігоря Петрука було шість суперників. Як кажуть у спорті, переміг з явною перевагою. Ігор Андрійович вважає, що це є своєрідним бонусом за міліцейську роботу. Адже люди його знають за попередніми справами.

У жовтні минулого року село Палагичі Тлумацького району відзначило своє 800-ліття. Підготовку до ювілею одного з найдавніших населених пунктів Прикарпаття та його святкування сільська громада проводила під керівництвом пенсіонера органів внутрішніх справ Ігоря Петрука.

Уперше село Палагичі згадується в Іпатіївському літописі за 1213 рік. У давні часи воно простягалося на 15 кілометрів: від Тисменицьких лісів до села Олеша. Колись на його території був замок, однак не зберігся. Сьогодні Палагичі є центральною садибою сільської ради, до якої входять ще села Локітка, Попелів і Гончарівка. Населення становить близько двох тисяч осіб. Кожне село має свою історію.

Нинішній сільський голова Ігор Петрук народився в Гончарівці. Каже, що про роботу на цій посаді не думав. Адже майже все своє свідоме життя пов’язав із міліцією. В 1993 році випускник Львівського політехнічного інституту, який мав стаж праці в дорожній організації в Надвірнянському районі та завідування автогаражем у Тлумачі, вступив на службу в органи внутрішніх справ. Працював інспектором, інженером з дорожнього нагляду, п’ять з половиною років очолював районну Державтоінспекцію, три роки працював в обласному управлінні ДАІ. Потім Ігор Петрук перевівся на посаду чергового Тлумацького РВ УМВС, а перед виходом на пенсію працював заступником начальника райвідділу з кадрового забезпечення.

«Ніколи не думав, що буду працювати сільським головою, – каже відставний майор. – Йти на вибори мені порадили друзі: мовляв, ти ще молодий, люди тебе знають, в районі поважають. А ще дуже набрид розмірений спокійний ритм життя пенсіонера. Я до цього ніяк не зміг звикнути. А на посаді війта, як у міліції,потрібно крутитися весь день, спілкуватися щодня з багатьма людьми, приймати рішення».

На дострокових виборах сільського голови Палагичів у Ігоря Петрука було шість суперників. Як кажуть у спорті, переміг з явною перевагою. Ігор Андрійович вважає, що це є своєрідним бонусом за міліцейську роботу. Люди його знають за попередніми справами.

«Я тільки прийшов на цю посаду, а люди мені кажуть: цього року виповнюється вісімсот років Палагичам, – продовжує співрозмовник. – Давайте будемо щось робити, щоб гідно відзначити ювілей. Визначилися з нагальними справами, взялися найперше за ремонт адміністративного приміщення, в якому розміщені сільська рада, відділення зв’язку, бібліотека, клуб. Переодягався й ставав біля людей, робив, як усі. А як інакше? Приклад потрібно показати.

Ремонту ж давно не було. В танцювальному залі ми шліфували підлогу тиждень, але встигли. Добре, що всюди маю друзів, знайомих, які готові допомогти.

Я коли йшов на вибори, то заручився підтримкою місцевих підприємців, фермерів, небайдужих до проблем села людей. Як без їх допомоги?»
Свято в Палагичах вдалося, люди задоволені, каже сільський голова. Крім святкової літургії в храмі св. Архистратига Михаїла та урочистостей з нагоди ювілею села, низки спортивних змагань і концерту, в рамках святкування відбувся районний фестиваль повстанської пісні «Тернистий шлях до волі». До 800-річчя Палагичів випустили перший номер друкованого вісника сільської ради «Горицвіт». Далі будуть номери, присвячені іншим селам сільради.
«Налагодив тісні контакти з священиками, а на території сільради чотири храми, з керівниками освітніх закладів, – розповідає Ігор Петрук. – Потрібно постійно тримати руку на пульсі громадського життя. Дослуховуюся до порад працівників сільради, бо наш колектив досвідчений, фаховий. Тільки працювати, але справа за головним – коштами. Знаю, що інші сільські ради розвиваються за рахунок соціальних програм. Хочу цим зайнятися. Роботи дуже багато. На балансі сільради – три фельдшерсько-акушерських пункти, чотири клуби. Допомагаємо школам, хоча вони фінансуються з районного бюджету».

На посаді сільського голови Ігор Петрук працюватиме до 2015 року, тобто половину каденції, бо був обраний на дострокових виборах. «Роблю, що можу, а далі люди оцінять, чи можна мені довірити цей пост, – каже Ігор Андрійович. – Що намітив на найближчий час? Довести до ладу два фельдшерсько-акушерських пункти, вони потребують капітального ремонту. Потрібно завершити ремонт фасаду адміністративного приміщення в Палагичах, встановити опалення. Його тут нема вже роками. Хочу встановити електричне опалення, бо порахували, що так вийде дешевше. Можливо, придбаємо й газовий котел, бо село газифіковане. Стадіон потрібно переносити в інше місце, бо на нинішньому мокро, туди немає доброго заїзду. Я приглянув місце в центрі села. Тут є дві футбольні команди, в клубі поставив два тенісних столи, хочу ще більярд, щоб молодь вечорами не вешталася, не пиячила».

На запитання про співпрацю з колишніми колегами по службі, Ігор Петрук посміхається: тут немає жодних проблем. З більшістю особового складу райвідділу міліції працював, декого на роботу приймав. У селах криміногенна ситуація спокійна. Про це, поряд із сільським головою та громадськістю, дбає старший дільничний інспектор майор міліції Іван Кухарчук. На святкування 800-річчя Палагичів з Тлумача прислали наряд міліції, але втручання правоохоронців не знадобилося. Прадавнє село, в якому головує колишній міліціонер, повинно бути зразком громадського спокою.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 907
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців