Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Всі люди як люди, a Ти як Віталька

Україна та ЄС разом боротимуться з ерозією податкової бази


21 Жовтня 2013 p.

Україна та ЄС напрацьовуватимуть варіанти співробітництва в межах формування глобальної системи автоматичного обміну податковою інформацією. Про створення робочої групи з цього питання під час зустрічі домовилися Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко та Комісар ЄС з питань оподаткування і митного союзу, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета, який перебуває з робочим візитом у Києві.

Нагадаємо, що створення відповідної системи передбачене у Плані боротьби з розмиванням оподатковуваної бази і переміщенням прибутку (Action plan on BEPS), який був представлений ОЕСР та затверджений у вересні 2013 року на самміті голів держав G20 у Санкт-Петербурзі. У Плані передбачена заміна діючих зараз двосторонніх угод про обмін інформацією загальною конвенцією, що створить додаткові можливості для боротьби з виведенням прибутків з оподаткування.

«Проблема розмивання податкової бази надзвичайно актуальна як для Європи, так і для України. За нашими підрахунками, до офшорів та низькоподаткових юрисдикцій тільки в цьому році з-під оподаткування в Україні було виведено понад 33 млрд.грн. Ми вітаємо амбітний і всебічний план BEPS, вважаємо, що він дозволить створити додаткові можливості для боротьби з виведенням прибутків з оподаткування. Україна готова приєднатися до його реалізації», - заявив Олександр Клименко.

Зі свого боку Альгірдас Шемета підкреслив, що зараз, напередодні запланованого підписання Угоди про Асоціацію, «гарний час для України приєднатися до глобальних процесів боротьби з розмиванням бази оподаткування та переміщення прибутку відповідно до стандартів ЄС та плану BEPS».

Міністр Клименко поінформував, що в Україні був прийнятий та імплементується у практику закон про трансфертне ціноутворення, зроблені відповідні кроки для набуття членства держави у Глобальному форумі з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей. Окрім цього, ведеться робота щодо запровадження міжнародного обміну інформацією із низкою офшорних юрисдикцій, в т.ч. Белізом, Британськими Віргінськими островами, Бермудськими островами, Арубою та іншими.

Під час зустрічі сторони також обговорили поточне виконання Плану дій Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС у митній та податковій сферах.

Міністр Клименко підкреслив, що Україна неухильно дотримується Дорожньої карти з імплементації Рамкової стратегії митного співробітництва між Україною та ЄС на 2012 – 2014 роки.

«Ми плануємо продовжувати практичний діалог з ЄС для реалізації пріоритетів Стратегії, зокрема, запровадженні Уповноваженого економічного оператора, поліпшення фактичних процедур співпраці і координації в межах інтегрованого управління кордонами, налагодження механізмів обміну митною інформацією», - підкреслив Міністр.

Крім того, Україна працює над підготовкою «дорожньої карти» для приєднання до конвенцій ЄС "Про спрощення формальностей у торгівлі товарами" і "Про процедуру загального транзиту".

«Ми зацікавлені у синхронізації системи гарантування сплати митних платежів при здійсненні транзитних перевезень із практикою країн-членів ЄС, працюємо над імплементацією відповідних стандартів ЄС в національне законодавство України», – зазначив Олександр Клименко.

Зі свого боку Альгірдас Шемета наголосив на важливості забезпечення належного управління у сфері оподаткування, зокрема, прозорих та ефективних механізмів відшкодування ПДВ.

Міністр Олександр Клименко повідомив, що на поточний момент стабілізувалася позитивна тенденція, коли обсяги відшкодування ПДВ випереджають заявку від бізнесу. Так, станом на 1 жовтня підприємствам при заявці в 39 млрд. грн. відшкодовано ПДВ на суму майже 42,8 млрд. грн. При цьому компаніям з європейським капіталом відшкодовано 14,7 млрд. грн., що на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Половину відшкодування (7,3 млрд.грн.) компанії з європейськими інвестиціями отримали в автоматичному режимі.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 638
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців