Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Ахілес ніколи не наздожене черепаху, аж поки її не наздожене

Свободівці розкритикували безкоштовну медицину в Калуші


17 Жовтня 2013 p.

"Права жителів територіяльних громад сіл та селищ Калуського району на отримання гарантованого державою рівня медичного обслуговування потребують захисту". Про це 16 жовтня 2013 року заявив депутат фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Калуській районній раді Василь Лозинський - повідомляє сайт ВО "Свобода".

На сьогоднішній день стан медичного обслуговування 62 тисяч жителів Калуського району залежить від примх очільника міста Калуш.

Така ситуація сталася внаслідок укладання Угоди про передачу видатків на виконання повноважень між Калуською районною та Калуською міською радами, відповідно до якої Калуська райрада передала, а Калуська міськрада ухвалила міжб'юджетний трансфер у розмірі 100% загальних б'юджетних призначень на охорону здоров'я населення Калуського району.

З ухваленням такого рішення Калуська районна рада фактично самоусунулася від виконання таких повноважень, як затвердження програм соціяльно-економічного розвитку Калуського району в частині розвитку охорони здоров'я, заслуховування звітів про виконання таких програм та розподіл переданих з державного б'юджету коштів у вигляді субвенцій відповідно між районним б'юджетом та б'юджетами сіл та селищ Калуського району.

Внаслідок такого "об'єднання" коштами, передбаченими державою на забезпечення охорони здоров'я населення Калуського району, стала беззастережно розпоряджатися, очолювана Ігорем Насаликом, Калуська міська рада – орган місцевого самоврядування, якому жителі сіл та селищ Калуського району не делегували жодних повноважень, який не підзвітний жителям сіл та селищ району та представляє інтереси иншої територіяльної громади.

За так зване "об'єднання" медицини проголосували депутати Калуської районної ради під усні гарантії міського голови Калуша про реалізацію програми безкоштовного медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення для мешканців Калуша та Калуського району.

Однак, ухвалені Калуською міськрадою рішення та вчинки її очільника, дають підстави сумніватися у гарантіях міського голови.

Зокрема, після неодноразових публічних погроз міського голови про позбавлення доступу населення Калуського району до програми безкоштовного медикаментозного забезпечення, на сорок четвертій сесії Калуської міської ради шостого демократичного скликання 11 вересня 2013 року, депутати ухвалили рішення про продовження безкоштовного медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення мешканців Калуша, та про пропозицію до сільських та селищних громад Калуського району щодо укладення додаткових угод про співпрацю для подальшого фінансування з міського б'юджету. Програми медикаментозного забезпечення для мешканців їхніх територіяльних громад.

У такий спосіб, будучи зобов'язаною забезпечити на належному рівні охорону здоров'я населення міста Калуш та Калуського району та ухваливши рішення про продовження безкоштовного медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення тільки мешканців міста, Калуська міська рада вчинила умисні дії, спрямовані на пряме обмеження прав громадян – жителів Калуського району за ознаками місця проживання.

За таких обставин, права жителів територіяльних громад сіл та селищ Калуського району на отримання гарантованого державою рівня медичного обслуговування потребують захисту.

Депутат фракції "Свобода" у Калуській райраді Василь Лозинський звернувся до голови районної ради із вимогою привести діяльність керованої ним районної ради у галузі охорони здоров'я у відповідність до норм Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та захистити права жителів Калуського району на отримання гарантованого державою рівня медичного обслуговування.

Нагадаємо, саме в м. Калуші функціонує єдина в області СПРАВДІ БЕЗКОШТОВНА МЕДИЦИНА. 

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник впевнений, що "на прикладі Калуського району, можна побачити, якими мають бути заклади охорони здоров`я". 

"Медицина Калущини активно розвивається в трьох напрямах, – каже його заступник Микола Олінійчук. – Перший напрям – це придбання найсучаснішого медичного обладнання як в діагностиці, так і в лікуванні (комп′ютерний томограф, магнітно-резонансний томограф, літотриптор, ендоскопічне, лапароскопічне та клінічно-лабораторне обладнання). Другий – оновлення лікувальних закладів, адже відділення одне за одним набуває європейського вигляду, хворі лікуються в хороших умовах. Третім напрямом розвитку є підготовка нових спеціалістів" Крім того, як зазначив очільник медицини Івано-Франківської області, в Калуші добре працює первинна ланка. "Я думаю, - каже Микола Дмитрович, - що скоро про медицину Калущини заговорить вся Україна".


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 905
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців