Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Блудниці, що покаялися, бувають чесніше дівчат

Василь Чуднов: Люди похилого віку потребують особливої турботи та уваги з боку всього суспільства


1 Жовтня 2013 p.

Здоровим можна вважати лише те суспільство, в якому щасливі старі та діти. Про це зазначив голова Івано-Франківської обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Василь Чуднов під час круглого столу «Людям похилого віку – захист і турботу», який проходив цього тижня на базі обласної партійної організації за участю представників всіх районних і міських партрганізацій. Даний захід відбувся в рамках відзначення міжнародного дня людей похилого віку, який щорічно відзначається в усьому світі саме 1 жовтня.

«З нагоди Дня людей похилого віку та Дня ветерана ми говоритимемо саме про літніх людей, тих, кому повинні бути вдячні, віддавати шану, кого маємо огорнути любов’ю й турботою. І не один раз на рік у день свята, а повсякчасно. Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це з милості Божої вдалося. Далеко не всім дарується таке величезне досягнення й благо – відчути мудрість своїх років. Це люди, найбільше багатство яких – досвід, знання, уміння. Це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реально. Але найголовніше, що це покоління тих, хто пройшов крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн, і не зламався, не здав своїх позицій», - відзначив Василь Чуднов, відкриваючи даний захід.

Регіонал також наголосив на тому, що люди похилого віку потребують особливої турботи та уваги з боку всього суспільства. Збереження повноцінної соціальної та фізичної активності пенсіонерів, підвищення рівня їх життя – одне з основних завдань соціальної політики держави.

«Соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича спрямовані на посилення соціального захисту пенсіонерів, підвищення розміру пенсій, надання конкретної допомоги літнім людям. В основі соціальної політики – адресність, справедливість та інтереси кожної людини.

Збільшення пенсійного забезпечення – один з головних напрямів соціальної політики держави щодо людей похилого віку. І хоча сьогодні це лише перші кроки й не такі вже вражаючі показники, тим не менше це шлях, яким наше суспільство рухатиметься неухильно. За останні п’ять років прове¬дено перерахунок пенсій для 12,9 млн. осіб, при цьому розмір середньої пенсії протягом року зріс на 536 грн., а кількість пенсіонерів, які отримують пенсії менше однієї тисячі гривень, зменшилася втричі. Вперше запроваджено механізм щорічної індексації пенсій відповідно до зростання середньої заробітної плати.

Мінімальна пенсія учасника бойових дій, якому виповнилося 85 років постійно збільшується (станом на травень 2013 р. вона становила понад 2,5 тисячі гривень) і до кінця цього року порівняно з 2010 р. зросте майже на тисячу гривень. Разова державна допомога до Дня Перемоги інвалідам війни І групи збільшилася порівняно з 2009 р. у 4, 5 рази, а середній розмір пенсії інвалідів війни за цей же період зріс на 1390 грн.. За 2010-2012 роки інвалідам Великої Вітчизняної війни надано 825 квартир, ще 220 інвалідів війни переїдуть у нові помешкання вже цього року. До 3000 ветеранів, що за три останні роки стали власниками нових автомобілів, цього року додадуться ще 500. Ці цифри доводять, що турбота про ветеранів Великої Вітчизняної війни не залишається порожнім звуком, а є реальною й відчутною. Адже з кожним роком війна все далі йде в історію, і ми, на жаль, втрачаємо наших дорогих ветеранів – живих свідків тих подій, хто воював, йшов на смерть за свою країну, за рідний край. Тому саме для них держава намагається зробити якомога більше й швидше.
Відповідно до Соціальних ініціатив Президента держава відповідними кроками підтримує й військових пенсіонерів: протягом 2012-2013 рр. 580 тисячам військових пенсіонерів збільшено пенсію на 36%, завдяки чому середній розмір пенсій військовослужбовців станом на вересень цього року склав 2358 грн..

До 2008 року ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримували збільшену пенсію. Однак ця норма була скасована. Згідно з урядовим законопроектом з 1 січня 2014 року ліквідаторам аварії на ЧАЕС буде повернуто всі надбавки в повному обсязі.

Однією з проблем, що торкається практично всіх людей похилого віку, є високі ціни на ліки і недоступність необхідного медичного обслуговування для людей з низькими доходами, якими є переважна більшість пенсіонерів. Тому медичне забезпечення ветеранів війни, праці, військової служби, громадян похилого віку – один із пріоритетів політики держави у сфері охорони здоров’я. Зокрема, запроваджено державне регулювання цін на лікарські засоби від гіпертонії та часткове відшкодування їх вартості. У 2013 році з Державного бюджету виділено 191,6 млн. грн. на реалізацію проекту зі здешевлення цін на ліки від гіпертонії. Аналогічна програма стартує для інсулінозалежних хворих.

Надзвичайно важливими є активне використання виробничого й творчого потенціалу тих, кому за 60, і підтримка приватної ініціативи пенсіонерів. Завдяки створенню сприятливих умов для продовження праці суспільство дає можливість особам пенсійного віку подолати складну психологічну межу старості, поставитися до неї як до особливого періоду життя, бути корисними й потрібними. До кінця року усіх пенсіонерів-підприємців буде звільнено від сплати єдиного соціального внеску. Раніше на таку пільгу могли розраховувати лише пансіонери за віком та інваліди», - повідомив Василь Чуднов, розкриваючи сьогоднішній стан реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Учасники круглого столу відзначили, що піклуватися про людей похилого віку потрібно не тільки в дні, визначені офіційними документами, а постійно щогодини, щохвилини. Івано-Франківська обласна організація має десятки проектів, які орієнтовані на цю категорію людей та реалізовуються протягом всього року. Хоча, Василь Чуднов відмітив, що саме 1 жовтня – в Міжнародний день людей похилого віку та Дня ветерана, регіонали проводять заходи централізовано та масово на території всієї області.

«Відзначення цього Дня засвідчує глибоку повагу до найстарших представників громади, які є носіями кращих трудових традицій та наших духовних скарбів. Ми вшановуємо дорогих нашому серцю батьків, матерів, дідусів та бабусь, тих, хто виростив і виховав нас, хто відстояв свободу і незалежність Батьківщини. Наш обов’язок дарувати їм своє тепло й увагу, бути вдячними і головне – наповнювати кожен їхній день повноцінним змістом і любов’ю, щоб наші пенсіонери, ветерани війни та праці відчували постійну підтримку, щоб ніхто з них не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами», - зазначив головний регіонал Прикарпаття.

Лілія Паляниця


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1141
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців