Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Польський уряд просить у суспільства дозволу на брутальність поліції - Радіо Свобода


22 Серпня 2013 p.

Польський уряд просить у суспільства дозволу на брутальність поліції - Радіо СвободаПольський уряд оголосив війну так званим стадіонним бандитам. Влада хоче покласти край насиллю й ксенофобії, які впродовж останніх місяців супроводжують футбольні матчі на території країни. Польський уряд збирається дати зелене світло поліції для застосування брутальних методів щодо фанатів-злочинців. Як твердять польські високопосадовці, середовища псевдовболівальників перетворилися у справжнісінькі банди, які тероризують поляків і гостей країни, - говорить Радіо Свобода. 
 
Краплею, яка переповнила чашу терпіння польської влади, стали події у портовому місті Ґдиня. Минулої неділі ватага футбольних хуліганів побила мексиканських моряків, які прийшли на місцевий пляж.
 
Псевдовболівальники пояснюють, що вони захищали честь польських дівчат, яких заморські гості начебто ображали. Втім, матеріали відеоспостереження спростовують цю версію нападників. Своє обуренння інцидентом у польській Ґдині висловив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто, який попросив польську сторону покарати винних.
 
Бартломей Сенкевич, польський міністр внутрішніх справ, не приховує своєї люті. В емоційному пориві інцидент у Ґдині та низку схожих ситуацій, які трапилися останнім часом, він назвав здичавінням частини польського суспільства. Говорячи про псевдовболівальників цей міністр здебільшого вживає такі слова як «бандити» і «бандитизм».
 
Бійки, напади, наркотики, ксенофобія – портрет псевдо вболівальника
 
На думку Сенкевича, потрібно показати футбольним фанатам, що монополію на насилля має держава, а не бандити. Щоб не бути голослівним, Сенкевич перелічує кримінальні злочини у скоєнні яких впродовж останніх двох років звинувачено футбольних псевдовболівальників. Він говорить про майже дві тисячі злочинів:
 
«Це одинадцять звинувачень у керуванні організованою злочинною групою, 192 звинувачення, які стосуються участі в організованій злочинній групі, це також 14 звинувачень, які стосуються вбивств, це 289 звинувачень, які стосуються участі в бійках, 217 звинувачень, які стосуються розбійних нападів, крадіжок, рекету, 526 звинувачень у скоєнні злочинів, пов’язаних із наркотиками, а це означає, що у них було вилучено кількасoт кілограмів наркотиків, а також 6 тисяч літрів нелегального спирту, пів мільйона штук контрабандних цигорок, це 9 одиниць зброї і 1200 набоїв. Словом, це характеристика середовища, яке називає себе середовищем вболівальників, а насправді вони звичайні бандити».
 
Цитуючи гострі висловлювання міністра Сенкевича, польські ЗМІ нагадують про скандали, які лихоманили спортивне життя країни впродовж літа. Зокрема, вони пишуть про ганебну поведінку вболівальників познанської команди «Лех». На початку серпня, після програшного матчу «Леха» з «Жальгірісом» у Вільнюсі, гості з Польщі скандували у центрі литовської столиці: «Польський Вільнюс!». А вже через кілька днів під час поєдинку цієї команди з вільнюським «Жальгірісом» у Познані, польські хулігани розгорнули на стадіоні велетенський плакат із написом «Литовський хаме, стань на коліна перед польським паном».

Обурені такими вибриками хуліганів польські інтелектуали просили у литовців пробачення. Ганебний вчинок познанських фанатів засудило МЗС Польщі.

Не виправдовуйте псевдопатріотів – Туск
 
Втім, деякі представники клубів футбольних вболівальників пояснюють ксенофобські вибрики фанатів їхніми патріотичними настроями. Про патріотизм фанатів неодноразово схвально відгукувалися й польські праві політики.
 
З такими підходами не погоджується голова польського уряду Дональд Туск. Він поділяє настрої міністра внутрішніх справ Бартоломея Сенкевича: «Закликаю не виправдовувти тих, які безкарно б’ють поляків на вулицях чи в інших місцях, щоб не виправдовувати їх в жодному разі, а також, щоб не приписувати їм патріотичних мотивів, бо це тільки заохочує цих бандитів до насилля», – сказав голова кабміну.
 
Туск каже, що псевдовболівальники діють брутальним бандитськими методами, тож заслуговують на відповідне ставлення до них. Польський прем’єр-міністр звернувся до польських політиків, ЗМІ та всього суспільства з проханням підтримати заходи поліції проти хуліганів, навіть якщо ці дії будуть брутальними.
 
Дональд Туск заявив, що до польського законодавства потрібно якомога швидше внести зміни, які дозволять правоохоронцям карати фанатів-злочинців негайно і дуже суворо. Особи, які будуть затримані за участь у бійці чи за насилля щодо іншої людини, повинні опинятися у в’язниці, – вважає голова уряду Польщі.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 638
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців