Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Добре тому в дорозі, хто сидить на возі

Допоки на Соборній вулиці на виїзді з Надвірної тривала акція протесту проти бездоріжжя на дорозі державного значення, площу перед районною державною адміністрацією рівненько викладали новою бруківкою - ВІДЕО


21 Серпня 2013 p.

У п’ятницю, 16 серпня, упродовж години було перекрито рух на автомобільній дорозі до Яремчі та «Буковеля». На жвавій цієї пори туристичній трасі виникли довжелезні затори після того, як декілька десятків жителів міста Надвірни безперервним ходженням пішохідним переходом перегородили Соборну вулицю. У такий спосіб надвірнянці вимагали від облавтодору виконати обіцянку й завершити до Дня незалежності України ремонт дороги державного значення, яка пролягає через їхнє місто.

Як розповіла журналістові «Галичини» одна з активних учасниць протестної акції депутат Надвірнянської міської ради Олена Нечвідова, до такого радикального кроку, як перекриття вулиці, громадян змусила неквапливість автодорожніх служб із проведенням ремонту доріг у Надвірні.

«Ще у квітні дорожники зняли верхній шар асфальту на ділянках автодоріг, які були призначені для ремонту, довжиною 4 кілометри, — повідомила Олена Нечвідова. — Але до цього часу ці дороги, які є центральними вулицями міста, не відремонтовано. Через Надвірну вже стало неможливо їздити! У липні представники облавтодору на круглому столі, який збирався в райдержадміністрації, пообіцяли завершити ремонт доріг до Дня незалежності. Але свято вже через тиждень, а обіцяне досі не виконується».

Як стало відомо журналістові «Галичини», через кілька днів після цієї наради в Надвірну все-таки прибула машина для укладання асфальту і його перші 20 метрів лягли на багатостраждальну надвірнянську дорогу. Але на початку серпня активність ремонтників з облавтодору закінчилася.

Кажуть, техніку з Надвірни у той час намагалися перекинути до Снятинського району, щоб залатати ями в Заболотові, де саме виник черговий спалах народного гніву через погані дороги. Але надвірнянська громада, згуртувавшись довкола активних у цьому питанні депутатів міської ради, не дозволила вивезти асфальтоукладач з Надвірни, заблокувавши його автомашинами на території мерії.

На протестній акції під час перекриття дороги знову було багато представників депутатського корпусу як міського, так і районного рівнів. Щоправда, прийшли вони без партійної символіки, декларуючи тим самим, що їхня акція не політична, а має на меті відстоювання інтересів громади. Однак зі змісту написів на плакатах було однозначно зрозуміло, що політичні настрої учасників акції — опозиційні до чинної влади. «Уряд Януковича не дбає про людей», «Ганьба владі Януковича», «Донецьк, Надвірна — одна Україна», «Де гроші на наші дороги?», — промовляли транспаранти в руках протестувальників.
— Нам обіцяли, що до Дня незалежності чи до дня міста зроблять дороги, але обіцянок не виконали, — пояснював журналістам депутат Надвірнянської районної ради Михайло іваночко. — Ми вдаємося до радикальних дій, бо іншого виходу немає. Надвірна — це місто нафтовиків, яке платить чимало грошей до бюджету, а дорогу тут чомусь не ремонтують. У сусідньому селищі Ланчині зробили 30 відсотків дороги і забрали техніку. Тому ми не даємо переводити техніку в інше місце, щоб нам зробили дорогу. Кінець кінцем — в Донецьку дорога є, а в Надвірні її чомусь нема. Вулиці, які в комунальній власності, міська влада ще якось полатала, а дорога, яка пролягає через Надвірну і йде на «Буковель» — державного значення, на її ремонт повинні бути виділені гроші з Державного бюджету. Я не знаю, скільки саме потрібно коштів, але якщо на утримання Президента витрачається

1 200 тисяч гривень на день, то, може, йому треба врізати видатки і зробити дорогу? Ми звинувачуємо банду, яка засіла в Києві і не дає грошей на ремонт доріг на івано-Франківщині.

Натомість заступник голови Надвірнянської РДА, депутат міської ради Степан Іроденко вважає, що політику не потрібно вплутувати у вирішення господарських питань.

— Я думаю, що вимоги протестувальників мають підстави, — сказав він у коментарі журналістам. — У Надвірнянській РДА неодноразово запрошували керівництво облавтодору на наради, були обіцянки, що дорогу зроблять. Наскільки мені відомо, після Дня незалежності ремонт доріг продовжуватимуть.

Керівники облавтодору обіцяли, що після завершення робіт у Снятинському районі техніку переведуть в Надвірну. На мій погляд, політика в цій ситуації ні до чого, потрібно просто разом зробити спільну справу.

Реакція водіїв на проведення акції була різною. Якийсь чоловік на «Мерседесі» спершу намагався «домовитися» з пікетувальниками, щоб проїхати в напрямку гір, де, як він казав, його вже чекають. «Це не вихід! — звертався він до протестувальників, коли зрозумів, що доведеться затриматися. — Це не тільки у вас така ситуація! Може, тоді по всій Україні дороги перекриємо?». «Прийде час і перекриємо», — запевнили його протестувальники.

Однак були серед водіїв і такі, хто цілком підтримував вимоги учасників акції і був готовий хоч уже приєднатися до них. «Я приїхав сюди з Одеси і бачив на власні очі, що на Західній Україні дороги найгірші», — казав Руслан на «Фольксвагені», показуючи зім’ятий на наших дорогах диск. Каже, що його заміна коштуватиме йому 4 тисячі гривень, які ще треба в нашій країні десь заробити.

Загалом акція на пішохідному переході проходила без порушень громадського порядку та правил дорожнього руху, під пильним наглядом міліції (правоохоронці навіть проводили запис подій на відеокамеру). Щоб уникнути великого скупчення автомобілів, а можливо, щоб применшити масовість акції, працівники міліції завбачливо перекрили рух автотранспорту, встановивши пости державтоінспекції на підступах до пішохідного переходу, де проводили акцію. Крізь живий ланцюг, який упродовж години заповнював пішохідну «зебру», пропускали тільки карети швидкої допомоги. Дехто з водіїв шукав (і, до речі, знаходив) дорогу в об’їзд.

Оскільки ніхто з представників влади чи уповноважених від облавтодору за весь час акції до людей так і не вийшов, організатори перекриття дороги пообіцяли повернутися сюди в неділю, 1 вересня, і розпочати безстрокову акцію, не пропускаючи в гори жодне авто, поки дорога в Надвірні не буде відремонтована.

До речі, на івано-Франківщині вже не вперше вдаються до перекриття доріг, щоб звернути увагу влади на нездоланне бездоріжжя. Жителі селища Заболотова перекривали дорогу й зупиняли рух транспорту, вимагаючи ремонту, наприкінці липня бездоріжжя довело до відчаю жителів Косова, виходили на дорогу з вимогами її ремонту активні громадяни в Болехові.

А тим часом, поки на Соборній вулиці на виїзді з Надвірни тривала акція протесту проти бездоріжжя на дорозі державного значення, площу перед районною державною адміністрацією рівненько викладали новою бруківкою. Можновладці дбають про свої мешти.

Богдан Скаврон, газета "Галичина"

На відео - якою була дорога в центрі міста ще пару тижнів тому:


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 831
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців