Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Фінансові взлети - це ще не життєві крила

Депутати облради "завалили" "сланцеву" угоду, проте мости за собою не спалили


20 Серпня 2013 p.

Депутати облради "завалили" "сланцеву" угоду, проте мости за собою не спалили Депутати Івано-Франківської обласної ради «завалили» погодження Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна та компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

Підготовленому облдержадміністрацією проекту позитивного варіанту рішення не вистачило голосів навіть на те, щоб буди прийнятим за основу. «За» проголосували 40 депутатів при 4 «проти» і 1 «утримались».

Слід зазначити, що розгляд даного питання у головному представницькому органі Прикарпаття спричинив справжню зарубу у депутатських лавах. Сесійна зала облради, певно, ще ніколи не бачила такого потужного одночасного представництва народних депутатів та урядовців. Усі без виключення присутні на сесії нардепи: Ірина Сех, Андрій Тягнибок, Олександр Сич, Руслан Марцінків, Руслан Зелик та Михайло Блавацький представляли парламентську фракцію Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Звісно ж, усі вони прибули підтримати табір супротивників видобутку сланцевого газу. На боці прибічників виступила чимала «фракція» урядовців на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким.

В ході обговорення питання чітко визначилися уподобання фракцій у питанні ставлення до «сланцевої» проблеми. На бік однозначних супротивників стали фракція ВО «Свобода» та «Батьківщина», лідери яких однозначно заявили, що їх фракції ні за яких умов не голосуватимуть за погодження Угоди. До прихильників Угоди примкнули, судячи з виступів депутатів, фракції «Наша Україна» та Української народної партії. Невизначеною виявилась позиція фракції «Фронту змін». Її очільник – депутат Юрій Бабій – навіть попросив у голови облради Василя Скрипничука годинну перерву перед голосуванням. Склалося таке враження, що «фронтовики» сподівались отримати якісь додаткові аргументи (чи, бува, не матеріального характеру?). Втім, «старий лис» Скрипничук, видно, щось «унюхав» і зробив усе, що було у його силах, щоб не дати їм часу на «роздуми» і перерви не оголошувати.

Під час бурхливого обговорення народні обранці використали весь наявний у них арсенал доводів. Так, супротивники Угоди, включно з їх головним спікером – головою фракції «Батьківщина» Юрієм Романюком, від душі лякали присутніх у сесійній залі колег страшилками про непроведену екологічну експертизу, забруднену воду, знищені землі, відібрані у законних власників земельні ділянки, «поставлені на коліна» вітчизняні підприємства нафто-газовидобувної галузі, створенням «Олеської колонії» і навіть втрату Україною частини свого суверенітету через відмову від державному імунітету у судовому вирішенні можливих суперечок з компанією «Шеврон» щодо питань, пов’язаних з видобутком сланцевого газу. В якості «важкої артилерії» виступили нардепи Ірина Сех та Олександр Сич.

В свою чергу з табору захисників «сланцевої» Угоди лунали аргументи про можливість вирішення питання безробіття та про «тисячі випускників нафти і газу, які сьогодні змушені їхати по закордонах на заробітки», про енергетичну незалежність і пропагандистські акції РАО «Газпром», а також про 20 мільярдів доларів потенційних інвестицій. Представники Уряду підтвердили озвучену вчора головою Івано-Франківської ОДА Михайлом Вишиванюком тезу про те, що держава готова поділитись 10-ма відсотками належного їй видобутого сланцевого газу з Івано-Франківською області. «Такого ніде немає», - наголосив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький, на які поступки готовий йти Уряд заради того, щоб переконати прикарпатських депутатів погодити проект Угоди.

Слід зазначити, що депутати не стали спалювати за собою мости. З подачі голови облради В.Скрипничука вони не проголосували проти проекту Угоди, зауваживши, що готові повернутись до розгляду цього питання, коли в Угоді буде враховано зауваження, напрацьовані спеціально створеною робочою групою (таких, як зазначається, є аж 148). Вочевидь, можливість отримати «додаткові аргументи» муляє не тільки депутатів від «Фронту змін» і навіть деякі «свободівці» готові пожертвувати своїми принципами щодо неприпустимості створення на Прикарпатті «Олеської колонії».

Чи не тому проти запропонованого владою рішення проголосували лише четверо депутатів, решта чотири десятки (в сесійній залі загалом зареєструвались 87 із 114 обраних депутатів) вичікувально не голосували, не зважаючи навіть на ту обставину, що головний «антисланцевий» апологет в облраді – Юрій Романюк демонстративно знімав усіх на відеокамеру свого мобільного.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1127
Рекомендовані статті

Сергій Чирва 10:30, 21.8.2013

А як їм було голосувати проти, якщо крім Романюка за ними ще уважно стежили очі "судді", який пообіцяв за результатами навісити таблички "АГЕРТ ГАЗПРОМУ", або наділити почесним званням "ПАТРІОТ".

Гість 14:07, 21.8.2013

Nu, jak vzhe ljubljat to vse perekru4uvatu... Azh gudko!!! "Po4ulu dzvin, a ne znajut de vin"... Ta poznajomtesja spo4atku z riwennjam, a potim z tumu popravkamu, wo vnesla specialna komisija, a todi na osnovi opracjovanogo materialu sformujte tverezu dumku. Ta de , tozh o4enjata budut bolitu to vse opracjuvatu, ta j 4asu kupa projde... Jak to tak ne zasvitutusa!!!! Nudut vid takuh stattej!!!!!

редакція 14:25, 21.8.2013

до "гість": що, боте, дали вам темник коментаря, який ви мали в усі статті передрукувати, то ви так і зробили, навіть не перечитуючи матеріалів?:))) не намагайтесь: на відміну від вас, інші читачі таки читають статті.

Олександра 20:07, 22.9.2013

Зареєстровано було 81

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців