Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Апетит приходить під час їжі

Івано-Франківщина успішно впроваджує програми ефективного використання енергоресурсів


28 Червня 2013 p.

Президент України Віктор Федорович Янукович та уряд неодноразово наголошували на важливості питання щодо ефективного використання енергоресурсів, що визначає національну безпеку держави. Саме це питання було основним під час проведення виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, наголосив, що «Президент України на минулому тижні під час засідання Ради Регіонів наголосив на важливості впровадження енергозберігаючих технологій у житлово-комунальному господарстві. Перед урядом і регіонами поставлено завдання за 3 роки вдвічі зменшити споживання газу».

Віце-прем’єр-міністр наголосив на необхідності економії ресурсів, внаслідок якої зекономлені кошти потрібно було би направляти на подальшу модернізацію галузі ЖКГ. За словами Вілкула, одним зі шляхів раціонального та економного використання ресурсів є запровадження їх стовідсоткового обліку. І наразі в Україні вже 24% всіх будинків оснащені лічильниками холодної води, 19% гарячої води, і 50% лічильниками обліку теплової енергії.
«Другий напрямок – це технічна модернізація галузі, – зазначив віце-прем’єр. – Уже у 40% котелень проведено планові ремонти. У 4% проведений капітальний ремонт та реконструкція. І ще у 8% капремонт завершиться до 1 жовтня цього року».

Третє важливе завдання, за словами віце-прем’єра, – це створення нового ринку комунальних послуг, в якому немає такого монополіста, як ЖЕК. Натомість за європейським зразком мають бути створені компанії, що надають житлово-комунальні послуги і споживачі можуть обирати ті компанії, які їм найбільше підходять.

Івано-Франківщина один з регіонів України, де протягом останніх років ефективно впроваджуються програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства та модернізації комунальної теплоенергетики.

Зокрема, віце-прем’єр зазначив, що найбільш активно проекти з енергоефективності реалізовуються у Львівській області (16 проектів), Івано-Франківській (12), Хмельницькій (11), Чернівецькій (11).

В Івано-Франківській області реалізовується ряд заходів комплексного впровадження інноваційних енергоефективних технологій із залученням бюджетних, грантових та інвестиційних коштів.

Як зазначив заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Руслан Гусак, що брав участь у засіданні колегії Мінрегіонбуду на Івано-Франківщині у водопровідно-каналізаційному господарстві місто Коломия повністю завершило реалізацію проектів на суму 2,6 мільйона доларів, а річна економія від реалізації проекту становитиме майже мільйон гривень. «В цій галузі за кошти позики Світового банку також в процесі реалізації проекти в Івано-Франківську та Калуші. Ми усвідомлюємо важливість ефективного використання енергоносіїв та працюємо над написанням проектів та підготовкою пропозицій щодо можливих заходів, які потрібно провести в різних сферах житлово-комунального господарства нашого регіону», – наголосив Р. Гусак.

Також Івано-Франківщина продовжує співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку, Шведським Агенством з розвитку Міжнародного Співробітництва, Північною екологічною фінансовою корпорацією та Німецьким товариством міжнародного співробітництва у комунальній теплоенергетиці.
Особливу увагу в області приділяють переходу котелень на альтернативні джерела енергії, економія природного газу від впровадження даних заходів становить близько 2 мільйонів метрів кубічних в рік. Робота в цьому напрямку продовжується, для визначення першочергових заходів на Івано-Франківщині було проведено енергетичні аудити, за результатами яких прийнято відповідні міри.

За результатами наданими Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Івано-Франківщина має найвищий показник оснащення багатоквартирних будинків засобами обліку та регулювання споживання тепла та води. (66,6 %).

За рахунок впровадження новітніх технологій у виробництві ряду підприємств промислового комплексу області вдалося досягнути значної економії енергоносіїв.

Загалом від впровадження енергозберігаючих технологій на теренах Івано-Франківщини очікується отримати щорічну економію в сумі майже 4 мільйони метрів кубічних природнього газу, що в грошовому еквіваленті складе близько 11 мільйонів гривень.

Проте, наявні показники економії недостатні майже у всіх областях України.Як наголосив, О. Вілкул, Президент України поставив завдання перед регіонами України розробити відповідні енергозберігаючі програми, аби скоротити найближчим часом споживання у сфері ЖКГ природнього газу на 50%,в тому числі і завдяки заміни його на інші енергоносії. «Це єдиний механізм запобігти в майбутньому підвищенню тарифів», – сказав Вілкул.

А для забезпечення впровадження енергозберігаючих технологій, за словамиВіце-прем’єр-міністр,регіони мають якнайшвидше надати програми модернізації ЖКГ для включення в програму модернізації економіки 2013-2014 років.

За результатами засідання Колегії Олександр Вілкул доручив Мінрегіону підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України низку законопроектів, направлених на реалізацію програм енергозбереження та енергоефективності в ЖКХ.

Оксана Островська


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1002
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців