Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Всі люди як люди, a Ти як Віталька

В Калуші планується "показове звільнення" головного редактора комунальної газети


31 Травня 2013 p.

Як стало відомо «Вікнам», учора комунальну газету «Дзвони Підгір’я» перевіряли представники спеціально створеної комісії. Комісія по підготовці матеріалів до розгляду звіту головного редактора «Дзвонів Підгір’я» була створена за розпорядженням міського голови Ігоря Насалика від 23 травня.
Очолила комісію профільний заступник міського голови Оксана Табачук. До складу комісії увійшли начальник відділу внутрішньої політики Калуської міської ради Микола Шинкар, директор ДС «Калуське міське телебачення», депутат міської ради Віталій Крохта та головний спеціаліст бюджетного відділу фінуправління Калуської міської ради Леся Поташник.
Учора до редакції навідався Микола Шинкар, який на підставі розпорядження міського голови, попросив надати йому для вивчення посадові інструкції, колективний договір, переписку, у якій редакція зверталася до міського голови із повідомленнями про фінансовий стан. А також — документи, які стосуються господарсько-економічної діяльності видання. Нині редакцію перевірятимуть інші члени комісії.

Діяльністю редакції комунальної газети уже зацікавилася міська прокуратура, на основі листа якої перевірку газети здійснювала Територіальна державна інспекція праці в Івано-Франківській області.
За результатами перевірки, інспекція винесла припис про те, що усі кошти, які надходять редакції, повинні у першу чергу спрямовуватися на виплату заробітної плати. Відтак, усі кошти, які надійшли редакції останнім часом, а це — 16 тис. гривень, з яких 4 тис. гривень — за пільгову передплату — були спрямовані на заробітну плату. Станом на учора редакція ще мала борг по заробітній платі у розмірі 90,2 тис. гривень та борг перед друкарнею у розмірі 27 тис. гривень.

Між тим, цього тижня головний редактор «Дзвонів Підгір’я» Олександр Зуб уже доповідав про фінансово-господарську діяльність редакції на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань. Комісія заслухала інформацію, проте, рішення — не прийняла, вирішивши залишити рішення по питанню на розгляд сесії міської ради. Тому дублювання комісій та додаткові перевірки редакції наводять на роздуми. Найперше — щодо її доцільності. Або міська влада прицільно зацікавлена у цій ситуації, або — не довіряє депутатам міської ради. Адже, схожа ситуація нині і на міському ТБ і семеро працівників телебачення уже навіть підготували заяви у суд про виплату заборгованої заробітної плати. А на початку березня працівники КП “ДС “Калуське міське телебачення” звернулися до прокурора Калуша та начальника Територіальної Державної інспекції з питань праці в Івано-Франківській області. Телевізійники просили провести перевірку порушення прав трудового колективу. Зокрема, вказували, що впродовж тривалого часу колектив не отримує заробітної плати. Це — не єдине, що турбує телевізійників. Вони скаржилися і на нездорову моральну ситуацію, до створення якої великою мірою приклався сам керівник комунального підприємства. Але навіть після аналізу фінансово-господарської діяльності двох комунальних ЗМІ — газети та ТБ — та виявлених цікавих фінансових фактів міська влада не зробила жодного кроку для того, щоб якось втрутитися та змінити ситуацію.

По-друге, щодо складу створеної розпорядженням міського голови комісії: три четверті її складу — представники міської ради, а Віталій Крохта — директор комунального ЗМІ, і щодо нього відкрито досудове кримінальне провадження за борг по заробітній платі на ТБ.
Нагадаємо, головний редактор газети «Дзвони Підгір’я» був призначений на посаду у 2007 році. За дорученням міської ради, міський голова Ігор Насалик підписав із Олександром Зубом контракт терміном на 1 рік.
Через рік контракт переуклали на 3 роки, і у 2011 році — знову на 3 роки. Тобто, контракт із головним редактором муніципальної газети завершується у березні наступного року. До речі, контракт із директором міського ТБ міський голова не укладає, оскільки це не передбачено Статутом.
Основною причиною ситуації, що склалася, вважають особисті неприязні стосунки міського голови та редактора ЗМІ та не надто лояльна до міської влади редакційна політика комунального ЗМІ.

— Наскільки мені відомо, у міського голови є твердий намір зі мною попрощатися, — каже Олександр Зуб.
Очевидно, для того, щоб розірвати контракт достроково, потрібні вагомі підстави.
Нагадаємо, 8 травня на сайті Калуської міської ради з’явився проект рішення «Про роботу редакції газети „Дзвони Підгір’я”. Проект передбачає, що депутати дадуть оцінку діяльності головного редактора Олександра Зуба. За інформацією «Вікон», дане питання депутати розглянуть на сесії вже 6 червня — на День журналіста, не зважаючи на те, що буде порушено термін оприлюднення проекту рішення (мінімум за 20 днів до сесії). За інформацією «Вікон», міський голова і частина депутатів мають намір визнати роботу головного редактора комунальної газети незадовільною.

Сьогоднішній номер комунальної газети «Дзвони Підгір’я» знову не вийшов.

Джерело: газета "Вікна" 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1051
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців