Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Видно птаха по пісні

Кістки невинно убієнних як плацдарм дешевого піару для представників ВО Свободи - ПОЛІТАРЕНА


24 Травня 2013 p.

Наші читачі вже зауважили, що сайт БРІЗ дуже рідко передруковує інформацію інших видань. Ось і цей матеріал  сайту "Політарена" за 10 травня ми бачили ще два тижні тому, але передруковувати його і не планували. Першою причиною було те, що матеріал написано дуже емоційно, друге - ми не знаємо автора, а отже ми не маємо гарантії, що це реальна людина, ну і, звичайно, тому що не дуже вже і хотілось витрачати свій час на переклад цього матеріалу (в оригіналі він написаний росіською мовою). Спонукало до і перекладу, і передруку цієї статті відео, яке надійшло учора увечері на нашу електронку.

Чомусь традиційно так склалось, що травень завжди був багатим на політичні події. І, мабуть, не в останню чергу через те, що саме в цьому місяці припадає відзначення одного із найбільш політизованих протягом останніх років свят – Дня Перемоги. З кожним роком шкала політичних пристрастей навколо цього заходу зростає і, здається, саме цьогоріч вона досягли апогею та продемонструвала, що в політиці і для політиків – немає нічого святого.

Не є секретом, що найбільш сприятливим плацдармом для розігрування карти «Дня Перемоги» була і надалі залишається Західна Україна. Населення цієї частини держави в силу історичних обставин надзвичайно легко «ковтає» все, що підноситься в обгортці «націоналіз», «патріотизм», «боротьба проти ворогів». І про це добре знають певні політичні сили, які завдяки цьому сьогодні вже міцно і надовго закріпились на політичній арені Західної України.
Саме звідти цього року і розпочалось загострення політичних баталій як планової підготовки до травневих подій. 25 квітня на сесії Львівської міської ради було прийняте рішення про оголошення 8-9 травня днями жалоби за загиблими у Другій світовій війні. Вслід за нею аналогічну ухвалу «змавпувала» і Івано-Франківська міська рада, більшість в якій належить ВО Свободі. Правда, швидко спохватилися судові органи, які напередодні відзначення Дня Перемоги призупинили дію цих неправомірних рішень. Отож, плани місцевих опозиціонерів відмінити свято розтанули, як ранковий туман із першим проблиском сонця. Хоча, не тут то було. Якщо не можна відмінити, то завжди можна спробували затінити, організувавши контрзаходи. Саме за таким сценарієм і пішли представники опозиції в Івано-Франківську.

9 травня, в День Перемоги, окрім традиційних урочистостей біля Меморіального комплексу в обласному центрі, відбулася і ще одна подія, організатором якої виступила опозиція. Мова йде не про той фарс, який представники ВО Свободи влаштували біля Меморіального комплексу під час поминальної панахиди за упокій загиблих у Другій світовій війні.

Це було просто прологом до основної частини – проведення перепоховання віднайдених останків жертв більшовицького режиму у селі Пшеничники Тисменицького району (знаходиться в 15 хвилинах від Івано-Франківська). З цього приводу на центральному сайті ВО Свободи зазначено «9 травня у селі Пшеничники Тисменицького району Івано-Франківської області за участі громадськості, представників духовенства, громадських організацій та політичних партій патріотичного спрямування відбулося перепоховання віднайдених останків жертв большевицького режиму, що загинули у 1939-1941 роках. Активну участь у перепохованні невинно убієнних совєтською владою українців взяли й представники ВО "Свобода", серед яких, зокрема, народні депутати України Олександр Сич та Руслан Марцінків, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, голова фракції ВО "Свобода" в обласній раді Василь Попович, секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко, голова фракції ВО "Свобода" у міській раді Роман Онуфріїв, депутати-свободівці місцевих рад»  (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/038915/).

Цими подіями їм вдалось заполонити весь медійний простір області, забезпечивши собі чималий і, що саме головне, безкоштовний піар. Про День Перемоги якщо і згадали, то тільки в контексті описування подій в Пшеничнищах і просто для порівняння. Типу, гляньте, що зробила влада, і що ЗРОБИЛИ вони - опозиціонери. Картинка і на телебаченні, і в газеті вийшла і справді ідеальна - багато людей, запальні промови поборників України, трагічні обличчя представників ВО Свободи, КУНу, Батьківщини під час перенесення трун із останками загиблих від рук НКВД. Саме так побачили і запам’ятали прикарпатці цьогорічне 9 травня.

А тепер погляньмо, що ж залишилось поза кадром. Пропоную хронологію подій із підготовки опозиціонерами заходу в селі Пшеничними. 8 травня, напередодні проведення перезахоронення, голова Івано-Франківської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Богдан Борович повідомив про запланований захід відповідні органи Тисменицького району (РДА, РВ УМВС). І на цьому «організатори» свою підготовчу місію завершили. Ввечері 8 травня місце для перезахоронення так ще і не було готове. В екстреному режимі голова Тисменицької РДА організував копання могили із залученням техніки (трактор) з Івано-Франківського дорожньо-експлуатаційного управління (ДЕУ) та працівників районного відділу МНС. Наступного дня, тобто 9 травня зранку, працівниками МНС було здійснено відкачування ґрунтових вод з місця перепоховання, облаштовано могилу сосновими гілками та прокопано підхід до могили. Самі ж «організатори» участі у підготовці не брали, вирішивши прибули вже на сам захід. Коли до офіційного початку залишились лічені хвилини, і телевізійники включили камери та налаштувались на зйомку, раптом «організатори» спохватилися, що для проведення поминальної панахиди вони не придбали жодної свічки. У пригоді знову стало керівництво Тисменицької РДА, яке в екстреному режимі перед початком панахиди з ближніх церков привезло близько 200 свічок, які були роздані громадянам під час богослужіння. Далі пішли запальні промови керівництва обласної організації КУНу та обласної організації ВО Свобода, які перетворити панахиду на політичну акцію.

І на цьому захід офіційно завершився. Слідом за журналістами місце перепоховання залишили і «організатори», доручивши процес засипання могили землею п’ятьом пластунам. Зважаючи на об’єми роботи, нічого дивного, що ці кілька молодих хлопців просто фізично не могли впоратись із дорученою їм почесною місією. І тут знову на допомогу прийшло керівництво Тисменицької РДА, яке зважаючи на обставини, що склалися, самовільно взяло на себе виконання вказаних робіт, залучивши до цього вже вкотре працівників районного відділу МНС та Івано-Франківське ДЕУ.

Від часу перезахоронення пройшло вже близько двох тижнів, але й ще досі обабіч дороги між селами Пшеничними і Хомяківка Тисменицького району видніються сліди трактора, який загортав могилу. І тільки дехто знає, що той невеликий хрест, який так раптово появився та цій території ховає під собою останки більше 600 осіб. В гонитві за свіжим піаром «організатори» просто не знайшли часу, щоб довести все до пуття – насипати могилу та огородити територію, відділивши місце захоронення від захисних лісонасаджень.

Цікаво, чи могли колись припустити ті, чиї останки сьогодні поховані в Пшеничниках, що пройде 70 років і знайдеться купка патріотів, яка на їхніх кістках організує для себе такий дешевий піар. І нині хочеться вірити тільки в одне, що ці псевдо патріоти, які не змогли по-християнськи поховати останки жертв більшовицького режиму, спроможуться хоча б нормально облаштують місце, де покояться їхні душі. І для цього, маю надію, не прийдеться чекати аж до наступного 9 травня.

Олександра Адамчук, «Політарена»


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1209
Рекомендовані статті

Гість 13:53, 24.5.2013

Цікава стаття яка є спробую переконати всі у заполітизованості перепоховання жертв репресій НКВД. Однак беручи участь у перепохованню я побачив іншу картину.
Виходить що усе перепоховання організувала Тисменицька РДА.
Давайте поглянемо на хід подій. Організатором перепоховання виступило товариство "Меморіал", членами якого є частина людей які одночасно є політичними діячами КУНу, Свободи та ін. Однак більшість членів товариства є позапартійними. Ще у 2012 р. товариству "Меморіал" рішенням Хомяківської сільської ради було виділена земельна ділянка для перепоховання. У березні товариство замовило виготовлення домовин за власний кошт. На протязі квітня місяця було підготовлено весь пакет документів на вирубку лісосмуги під місце перепоховання. Дійсно яму розпочали копати 8 травня, але для цього були обєктивні причини, а саме можливість випадання дощів які б перетворили яму в ставок. Яму копав трактор наданий будівельною фірмою з Івано-Франківська, який виконавши половину робіт вийшов з ладу тож члени товариства звернулися по допомогу до Голови РДА, який і посприяв. 9 травня на двох вантажних машинах труни були перевезені на місце перепоховання. Те що на перепоховання прибули представники певних політичних сил не є підставою говорити про політичний піар, адже жодного партійного прапора не було. До виступу були запрошені люди які брали участь у розкопках, виступи голови обласної ради Скрипничука В. та голови Тисменицької РДА є логічними бо вони представляють владу і ніхто не дивився на їх партійні квитки. Після завершення заходу засипати могилу розпочали три десятки членів товариства "Меморіал" та ІФОГО "Патріот України", а не п'ять "пластунів" як зазначено в статті. Роботи велися вручну щоб надати належну шану загиблим. Закопування ями мав завершити трактор найнятий "Меморіалом" який знову вийшов з ладу, тож знову довелося звернутися до Голови РДА за допомогою.
Тож якщо для Тисменицької РДА стало обтяжливим надання на кілька годин трактора то для чого тоді ця влада? І зустрічне запитання: а де була Тисменицька РДА у 2010-2011 рр. під час розкопок? Адже, навіть, жодної пляшки мінеральної води за цей час чиновники не привезли.

Гість 14:39, 24.5.2013

шось підозріло часто виходив з ладу той трактор)))

маєте людей за дибілів? сволота тягнибаксова

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців